Rasta&Dalla är igång och vi stämmer av med en intervju med en av grundarna, nämligen Daniel ”Dalla” Natanaelsson:

Du är ju ”Dalla” med hela lokalfotbollen. Hur fick du det smeknamnet och vem anser du har lokalfotbollens skönaste smeknamn?

I gemenskapen som jag blev tonåring i fanns det en kille som var några år äldre som också hette Daniel. Han kallades Dalla en kort tid, jag blev därmed lill-Dalla som hängde i lite grann men inte så länge. När jag sen skulle kalla mig något till bloggen funkade det bra. Ingen av mina närmare vänner kallar mig Dalla, jag kallas sällan Dalla förutom av läsare egentligen.
Finns det massor av smeknamn? Jag går på det enkla. ”Böjen”. Klass. Stilistiskt. Självklart.

 

Den 14:e januari 2009 såg FCF-bloggen sitt första dagsljus. Bland de tidiga rubrikerna kunde man bland annat se ”Lovade för mycket”, ”Tentan klar”, ”06.57” och ”Kalas med chokladfondue”. Hur har bloggen utvecklats genom åren och vad hade du för mål med den när du startade?

Det var ju egentligen bara ett skämt. Jag skulle blogga lite kring FCF för att få fart på truppen när jag klivit över och det fanns inte ambitioner till annat. Men det blev ju trist rätt snabbt. Så jag tippade lite serier och skrev sen i klubbarnas gästböcker och det blev fart på grejerna. Vissa grejer har varit riktigt bra, vissa grejer varit mindre bra men jag tycker ändå att de mesta blivit bättre och bättre av det jag gjort. Från början hade jag hellre fler inlägg än bra inlägg. Nu lägger jag hellre ut ett bra än två dåliga. Jag brinner ju för lokalfotbollen och önskar verkligen att vi kan få fart på klubbarna och framförallt spelarna i stan. Så just nu vill jag genom mitt engagemang öka intresset för flera att engagera sig på olika sätt. Det finns få grejer som är så kul och givande som att driva saker i grupp.

 

Vad är några av höjdpunkterna och bottennappen under dessa sju års bloggande?

Bäst måste ju varit när jag tippade 6C genom att slå tärning en säsong och fick igång en diskussion. Annars var ju Allstardagen jag anordnade ett roligt minne. Det finns ju massor. Finns ju inte massor av tråkiga minnen. Typ 2010 eller 2011 tippade jag vilka lag som skulle byta tränare eller vilka som skulle behöva det. Föll inte i god jord. Men i slutändan bytte åtta av nio lag tränare till säsongen efter. Lite mer sånt skulle vara kul att skriva även om jag inte är ute efter skandalrubrikerna. Men skulle jag och säkert du också skriva ett inlägg om olika spelare som ryktas hit och dit skulle alla älska det tills att det handlar om egna laget då blir det liv. Så jag slutade tidigt helt med det. Men visst hade det varit kul att rapportera om vem som varit på vems träningar osv osv osv.

 

Inför 2017 har du en ny roll i FC Fiskebäck, nämligen spelande tränare. Vilken ledarstil kör du? Capello? Söderberg? Lagerbäck? Eller kanske mer Ferguson-aktigt med hårtorkar och kastade skor?

Manager. Jag kommer dock inte spela. Eller vara delaktig på träningarna men ambitionen är inte att spela matcherna om det inte behövs och i nuläget behövs inte det. Vi får väl se. Jag tror inte på spelande huvudtränare. Jag är nog mer Söderberg då, huvudsaken är att de som kommer ner tycker det är kul. Jag kräver inte att man brinner för klubben och laget i utbyte men jag vill skapa en miljö där de möjligheterna ökar. För att det skall bli verklighet skall FCF ge energi till allt annat som händer i veckan. Då krävs det av mig att jag förbereder träningarna på ett bra sätt och kan presentera en spelidé och verksamhet som spelarna får ut något av. Återstår att se om jag lyckas. Jag känner att det saknas en hel del fotbollskunskap hos mig, att spela fotboll det kan jag hyfsat. Men att lära ut hur man vill ha något, det är något helt annat har jag märkt och lär märka under året. Vi får se hur det landar.

 

Säsongen 2017 väntar precis runt hörnet. Hur är känslan så här precis innan försäsongsträningarna drar igång?

Ur ett FCF-perspektiv eller ur ett lokalfotbollsperspektiv?
Med fokus på FCF så känns det spännande. Det gör det alltid, i år är ju första gången som tränare och nånstans skall det bli spännande att se om jag kan landa något bra. Eller vi. Vi är en stab som kommer funka bra ihop. Jag har alltid älskat försäsongen, förväntansfulla spelare, mycket träningar i förhållande till matcher och jag skulle säga att de bästa matcherna på året är från jan-mars. Får väl se om det blir så nu också.

Med fokus på hela lokalfotbollen så känns det lovande. Men jag skulle vilja att vi exploderar i år. Fler lag lever upp med engagemanget kring hemsidor och matcher. Förbundet drar sitt strå till stacken och börjar jobba med frågor som är viktiga för seniorfotbollen. Cuperna blir välbesökta osv osv. Sen känns det grymt kul med nya bloggen och det ger mig energi inför vad som komma skall.

 

FCF återfinns ju i 5B där laget de senaste säsongerna slutat fyra, femma och tvåa. Jag utgår ändå från att du kommer att hävda att målet är att hålla sig kvar samtidigt som du höjer några av motståndarlagen (Näset, Balltorp och Finlandia kanske) till skyarna och hävdar att de kommer jogga hem serien. Är det ett korrekt antagande?

Det korta svaret. Ja!

Det lite längre svaret, Ja, Absolut!

Men i år joggar inga hem det. Men att de tre lagen kommer vara topp 3, det råder ingen tvekan om att det blir så som det ser ut just nu och jag lever i nuet. För vår del hoppas jag på en grym säsong men viktigast är alltid att vi klarar oss kvar, sen får ju spelarna vara med och bestämma målsättning i år, ingen idé att jag satsar på övre halvan om spelarna inte vill lägga ner tiden för det. Tycker alltid alla lag ser så bra ut på pappret, så även i år.

 

Silly Season är ju alltid trevligt och det har väl snurrat på hyfsat inför säsongen. Om vi ser det historiskt, vilka anser du är de största Silly-bomberna sen du började blogga?

Ja du. Jag lever i nuet. Glömmer ofta snabbt. Men att Anders Svensson spelade fotboll i sexan förra året, det förstår nog inte alla hur stort det faktiskt är. Att vi hade med Ijeh i en trupp till en träningsmatch för några år sen är nästan lika sjukt. Sen snöade den matchen bort tyvärr. Men ändå.

Jag kan inte komma på en enda bomb i slutändan. Min fru skyller ibland på amningshjärna. Jag skyller i detta fall på magsjuka. I skrivande stund är jag risig. Onekligen även i skallen.

 

Om du hade fått välja en nuvarande aktiv lokalfotbollsspelare som skulle förstärka FCF, vem hade det blivit och varför?

Svår fråga. Men jag har alltid älskat Olle Johnels i Linné, visst är han inte tjugo längre men vilken spelare det var för några år sen. Bästa target vi haft på många år i västra Göteborg och han brann för Sandarna. Sånt älskar jag.

Men vi gör inte mycket mål i FCF så en Markus Karstrand med tid för FCF är ju drömmen. Eller om någon skall värvas, Vogel i Mölnlycke. En ytter som gör sin gubbe, det har vi inte haft på länge.

 

Vem är den bästa lokalfotbollsspelaren du stött på genom åren?

Martin Taube. Spelade i Väster när jag kom upp i A-truppen, många av läsarna vet ju inte vem han är. Men de äldre läsarna fick ofta se hans namn i GP efter Väster matcher. Helt fantastisk fotbollshjärna och stort föreningshjärta. Sen vill jag också lyfta fram Patrick Bernvid som spelat med FCF sedan 2012, man brukar prata om spelare som gör sina medspelare bättre. Han hade den förmågan och de är inte många i lokalfotbollen som har den förmågan. Jag hoppas verkligen inte hans karriär slutade med en hälsena. Men det är väl troligt att det blev så.
Om det är motståndare så är ju Mikael Söderman en sån där klassisk lokalfotbollsskyttekung som kunde göra mål på allt!

 

Två bloggar blir en. Vad har du för förhoppningar för Rasta&Dalla?

Jag har förhoppningen att vi skall kunna erbjuda en produkt som blir självklar för lokalfotbollsläsarna. För egen del vet jag att det kommer betyda mycket att dela på bevakningen när vi gör det ihop, kommer kunna lägga ner mer tid på bättre saker.
Förhoppningen är att jag skall kunna se en match i 6D i år också. Det har jag aldrig gjort.
Sen hoppas jag att några klubbar till eller ytterligare sponsorer kan leverera kan casha upp lite för i mitt liv är det avhängt att jag kan motivera att det genererar pengar här hemma.
Men det känns riktigt kul och jag tycker att förväntningarna skall vara höga på oss.

 

Om vi tippar lite inför 2017. Vilket lag kommer att vinna sin serie med störst marginal? Vem kommer vara den mest överlägsna skyttekungen och vilket lag kommer överraska mest på ett positivt sätt?

FC Heden. Eller Real Heden som vi skall kalla dem nu. Joel Sjöqvist som spelare och dessutom typ hjälpa till som tränare kommer vara överlägsen med hans fotbollshjärna i sexan. Peter Reitz och Andreas Malm är klassgubbar, lägg det till ett lag som var väldigt bra från hösten och framåt. Tror vi snackar 8-10 poängs försprång här.

Om Frantzich blir kvar i Näset är det han. Är han inte det blir De Broen i Kållered mest överlägsen skyttekung.
Jag tror Lagårn blir en positiv överraskning som nykomlingar. Många unga spännande spelare och en trupp som brinner för sin förening. Det gillar jag, lägg till att det säkert blir ett klassförvärv minst. Det kan bli riktigt bra.

 

Du börjar närma dig slutet på sin fotbollskarriär, vilket ögonblick stod du på toppen och varför kom du inte längre?

2014, IFK Björkö borta i maj, matchminut typ 25 när jag skruvade in en vacker frispark. Där och då. Fantastisk. Eller när Ösets Jonny Zassela skrev på bloggen att FCF:s kapten var bäst i serien efter att jag gjort en riktigt bra match mot dem i augusti 2010.

Jag skulle säga att jag var som bäst typ 2000. Då jag ändå var rätt bra i Väster i trean på försäsongen, fick spela en del och gjorde bra ifrån mig. Sen bröt jag vadbenet mot Trollhättan i en träningsmatch och fick en del stök med komplikationer som gjorde att jag inte kunde spela fotboll på några år. Jag hade troligen kunnat bli en duglig div III-spelare, det har jag aldrig varit nära sedan dess. Sen har jag inte lagt ner den tiden på min fysik som hade krävt heller, det som andra har gratis ligger jag minus på. Men i slutändan. Jag är alldeles för långsam. Alltid varit.

Min poäng är dock. Jag har haft och har sjukt kul med fotbollen trots att jag aldrig var nära någon större karriär. Min uppmaning till alla är alltid, lägg inte av om inte fysiken stoppar dig. Skaffa dig då hellre en nytändning på något sätt.

 

Vi avslutar med tio snabba puckar:

 

Schlager eller hiphop
Orsaka en straff (som det blir mål på) eller tappa boll i eget straffområde så det blir mål
Kött eller fisk
Adidas Copa Mundial eller Puma King
Tröjan instoppad eller inte
Joey Barton eller Vinnie Jones
Kort hörnvariant eller frispark där någon hoppar över bollen
Gristräning i februari eller fotbollstennis i juli
PL-seger för Liverpool eller SM-guld för Blåvitt
Gäst i Olof Lundhs podd eller stor intervju i Offside 

 

finasteride side effects in men viagra samples viagra sex cialis for sale over the counter viagra ciprofloxacin ophthalmic solution buy levitra online cialis testimonials buy generic viagra viagra coupons what is cipro usually prescribed for cialis voucher acyclovir medication ciprofloxacin spc cialis dosage strengths finasteride for women tamoxifen buy generic levitra buy viagra online first few days on lexapro lexapro dosage azithromycin 250 mg what is azithromycin used for order viagra cialis vs viagra cipro dosage lexapro 10mg viagra from canada ciprofloxacin eye drops side effects of azithromycin 250 mg viagra vs cialis cialis online cialis prices tamoxifen and bone pain viamedic cialis zithromax z-pak side effects of viagra finasteride permanent side effects generic levitra vardenafil 20mg viagra alternatives cialis 20mg cialis patent expiration date extended cialis sample how much does cialis cost cialis coupon print levitra prezzo in farmacia side effects of azithromycin viagra receptfritt weaning off lexapro levitra viagra vs cialis vs levitra finasteride 5mg side effects viagra for sale uk cipro antibiotic what infections does ciprofloxacin treat viagra on line no prec cialis from canada viagra ohne rezept auf rechnung ciprofloxacin side effects ciprofloxacin nebenwirkungen azithromycin 250mg tablets 6 pack cipro antibiotics ciprofloxacin 500mg online viagra how to use viagra viagra bestellen viagra generico cialis discount cialis coupons from manufacturer viagra for women levitra 20 mg von bayer azithromycin 500 ciprofloxacin ciprofloxacin 500mg antibiotics side effects viagra generic cialis samples azithromycine 250 mg cialis trial ciprofloxacin hcl lexapro medication lexapro withdrawal symptoms cialis canadian pharmacy cilias cialis generic tadalafil viagra dosage viagra ohne rezept aus deutschland generic cialis at walmart levitra 20 mg precio farmacia what is lexapro used for levitra 20 mg viagra 100mg tablets retail price viagra costs acyclovir 800mg cipro side effects tamoxifen and weight gain azithromycin uses viagra 100 cialis copay card cialis samples overnight lexapro and wellbutrin combination therapy lexapro and weight gain in women what is escitalopram cialis for daily use levitra 20 mg cost walmart cialis generic availability lexapro side effects in men zithromax is ciprofloxacin a penicillin cialis medication finasteride 1mg viagra kaufen what is tamoxifen finasteride hair loss canadian cialis acyclovir dose acyclovir for shingles escitalopram effets secondaires lexapro dosing cipro and tendonitis lexapro weight gain viagra vs cialis vs levitra cheap levitra viagra cialis generic for lexapro viagra 50mg levitra generic what bacteria does ciprofloxacin kill lexapro side effects online cialis azithromycin pregnancy cialis coupons printable azithromycin three times a week viagra coupon thuoc azithromycin cialis pills viagra for sale free viagra ciprofloxacin hcl 500 mg azithromycin z pak zovirax pills finasteride tablets best price viagra zithromax 500 mg cialis cost acyclovir dosage for cold sores tamoxifen lawsuits how does viagra work cipro for uti cipro dangers azithromycine acyclovir for cold sores levitra coupons generic lexapro ciprofloxacin dosage cialis dosage lexapro and weight loss propecia side effects escitalopram oxalate levitra 20mg what is ciprofloxacin prescribed for cialis 5mg finasteride medication finasteride and enlarged prostate cialis azithromycin for strep throat levitra rezeptfrei deutschland what is finasteride side effects of acyclovir acyclovir 800 mg what is cipro ciprofloxacin 500 mg tabletten what is tamoxifen used for cialis for women escitalopram nebenwirkungen levitra vs viagra tamoxifen side effects in women over 55 equipe argentine viagra azithromycin drug class escitalopram side effects cialis coupons what is lexapro for azithromycin tablets finasteride efectos secundarios lexapro vs wellbutrin where to buy viagra lexapro manufacturer website what does ciprofloxacin treat azithromycin dosage azithromycin tablet viagra online ciprofloxacin 500 mg natural viagra lexapro overdose azithromycin 500 erfahrungen levitra online viagra 100 mg ciprofloxacin side effects in women acyclovir 400 mg effects of stopping finasteride tamoxifen and foods to avoid what is cialis cheap viagra azithromycin 250mg what does ciprofloxacin 500mg treat cialis on line ciprofloxacin 500 what is cipro used for generic viagra 100mg azithromycin coverage ciprofloxacin used for buy cialis online azithromycin pregnancy category azithromycin class cialis coupon ciprofloxacin dosierung azithromycin vs erythromycin levitra bayer 20mg meilleur prix cialis 10 mg cialis without a doctor’s prescription finasteride 5mg tab effects of stopping lexapro suddenly what does finasteride do side effects of finasteride ciprofloxacin hcl 500 mg tab side effects of cialis cialis tadalafil side effects lexapro generic cialis tadalafil zovirax for cold sores zoloft vs lexapro 9 levitra at walmart liquid cialis what is acyclovir used for generic for cialis cialis daily what does azithromycin treat viagra canada viagra sans ordonnance viagra activate acyclovir dosage viagra cost viagra en ligne livraison 24h what is azithromycin for cialis free trial viagra tablet canadian viagra how to take cialis cipro cialis coupons 2017 ciprofloxacin for dogs is azithromycin post finasteride syndrome acyclovir 800 mg for shingles discount cialis lexapro para que sirve nolvadex cialis patent expiration 2017 viagra for men azithromycin for uti azithromycin cost viagra pillen kruidvat what is ciprofloxacin used for daily cialis azithromycin side effects buy viagra lexapro vs zoloft acyclovir ointment ciprofloxacin hydrochloride sophia viagra how long does viagra last ciprofloxacin hcl 500 mg side effects azithromycine eg 500 mg bijsluiter how does lexapro work azithromycin 250 ciprofloxacin drops buying viagra ciprofloxacin side effects after age 60 lexapro side effects men lexapro for anxiety viagra without a doctor prescription buy cialis what is finasteride used for viagra wiki revatio vs viagra azithromycin and alcohol levitra 20mg cost per pill levitra coupon generic cialis lexapro generic how does acyclovir work lexapro 10 mg viagra substitute side effects of lexapro in women acyclovir dosing cialis cheap finasteride lexapro vs celexa levitra vs viagra price cialis azithromycin eye drops cheap cialis how long for lexapro to work cialis reviews zithromax antibiotic finasteride dosage viagra price cialis patent expiration finasteride 5 mg tab azithromycin for pneumonia viagra single packs cealis tamoxifen citrate cialis otc what is ciprofloxacin side effects of lexapro 10 mg how to wean off lexapro without withdrawals side effects of finasteride 5mg zithromax dosage azithromycin 500 mg canada viagra cialis website tamoxifen nebenwirkungen tamoxifen bijwerkingen azithromycin medscape zovirax ciprofloxacin dose ciprofloxacin 500mg antibiotics levitra vs viagra for hardness levitra prices sex viagra for women cialis coupon 20 mg pfizer viagra cialis alternative ciprofloxacin bnf withdrawal from lexapro side effects of ciprofloxacin 500 mg cialis canada tamoxifen interaction lexapro withdrawal cost of cialis 200 cialis coupon tamoxifen cost ciprofloxacin uses azithromycin pediatric dosing lexapro reviews ciprofloxacin 250mg herbal viagra finasteride 5 mg lexapro finasteride side effects lexapro 20mg wholesale cialis viagra pills azithromycin without a doctor’s prescription women viagra ciprofloxacin class generic levitra cialis dosage recommendations viagra medicine levitra 10 mg prezzo acyclovir 800 mg 5 times a day tamoxifen side effects in women what works better than viagra cialis 30 day sample acyclovir vs valacyclovir buy levitra lexapro coupons cialis 20 mg utilisation viagra levitra dosage cialis 5mg daily cipro side effects in elderly cialis vs viagra viagra side effects lexapro and weight gain what is azithromycin lexapro bula ciprofloxacin 500 mg for urinary tract infection side effects of lexapro levitra erfahrungen acyclovir 200mg cost of viagra what is viagra ciprofloxacin hydrochloride ophthalmic what is acyclovir pfizer viagra coupons from pfizer what is lexapro tamoxifen langzeitfolgen cialis 20mg directions zovirax ointment azithromycin liquid cialis pricing lowest cialis prices acyclovir erectile dysfunction cialis cialis effects viagra natural viagra 100mg how does cialis work azithromycin 5 day dose pack acyclovir 400mg viagra cialis pills for sale vardenafil 20mg cipro drug class antibiotic ciprofloxacin lexapro generic name viagra tesco cialis professional cialis 30 day trial coupon cyalis is tamoxifen chemotherapy zovirax cream viagra effects viagra alternative cialis or viagra ciprofloxacin coverage what does viagra do viagra soft female viagra finasteride results viagra uk viagra prices tamoxifen therapy levitra without a doctor prescription viagra tablets finasteride effets secondaires cialis pharmacy prices viagra wikipedia vardenafil vs viagra finasteride vs dutasteride lexapro side effects in women escitalopram 20 mg generic viagra cialis for men discount viagra cialis side effects free cialis azithromycin escitalopram acyclovir side effects is azithromycin penicillin viagra pill tamoxifen side effects finasteride reviews common side effects of ciprofloxacin 500 mg acyclovir cream finasteride long term effects lexapro 5mg escitalopram 10 mg wellbutrin and lexapro cialis 5 mg celexa vs lexapro viagra nebenwirkungen how to get off lexapro side effects of tamoxifen lexapro benefits for women how long for azithromycin to take effect viagra on line ciprofloxacin 250 mg cipro 500 cialis generic what is acyclovir for ciprofloxacin 500mg tablets azithromycin 250 mg treatment cialis for bph ciprofloxacin drug class viagra vs cialis canada cialis propecia is lexapro a controlled substance cialas zovirax dosage azithromycin 500mg finasteride 5mg side effects mayo clinic finasteride for hair loss acyclovir ointment 5 lexapro dosages escitalopram 10mg side effects of ciprofloxacin finasteride 5mg how to wean off lexapro cialis savings card viagra without a doctor prescription usa does lexapro cause weight gain escitalopram 10 mg para que sirve when will cialis go generic stopping lexapro cialis price cipro uses