Rasta&Dalla är igång och vi kör även en intervju med den andre grundaren, nämligen Fredrik ”Rasta” Airosto:

Du är typ 40 år, varför spelar du fortfarande fotboll?

Det enkla svaret är väl att det fortfarande är fruktansvärt roligt. Sen är det är svårt att släppa sin första riktiga kärlek som varit med en utan avbrott i över 30 år. Det pirrar fortfarande till lite i magen när man vaknar på morgonen och man vet att det vankas match. Fotbollen har alltid varit en frizon för mig där man kan släppa allt annat och bara fokusera på spelet. Sen finns det självklart en social faktor både på och utanför planen. Det är något extra roligt och givande med att utföra saker tillsammans i grupp.

Självklart ser man slutet på den aktiva karriären men känner jag mig själv kommer jag att dra ut på det i det längsta. 

Inför 2016 bytte du klubb från Götaholm som du i lokalfotbollen förknippats rätt hårt med, behövdes det en nytändning och i så fall blev det som du önskade?

Anledningen till att jag lämnade Götaholm BK var tvådelad. Den ena, och enkla, anledningen var rent praktiskt. Jag bor i Majorna och hade precis blivit pappa till en underbar liten dotter. Då jag åkte spårvagn till träningarna var det inte rimligt att lägga fyra timmar vid varje träningstillfälle och lite mer vid matchtillfällen tre gånger i veckan. 

Den andra delen var att jag kände att jag behövde en nytändning. Redan inför säsongen 2015 var jag tveksam och gjorde faktiskt några träningar med Sandarna BK, då jag jobbar ihop med deras tränare Lars Ohlsson. När PO Hansson blev klar som tränare kändes det dock som Götaholm hade något på gång men tyvärr blev det en tung säsong både för mig och GBK. Efter sex år som startspelare blev det en del bänknötande och under hösten spelade jag knappt alls då min dotter föddes på sommaren. Jag meddelande också Götaholm ganska tidigt att att jag tänkte lämna. Sju år är en lagom tid och jag tror att båda parterna mådde bra av beslutet. Jag behövde en nytändning och i Götaholm fick andra i truppen ta mer ansvar. Jag hade en härlig tid i Götaholm även om vi sportsligt aldrig nådde hela vägen.

SK Argo blev verkligen den nytändning som jag hoppades på. Vi hade en väldigt rolig säsong som slutade med serieseger. Jag behövde nog ett nytt sammanhang men det lustiga är ju att ganska snabbt så fick jag lite samma roll i Argo som jag hade i Götaholm. Jag får väl inse att det är så jag är som person. 

Jag brukar säga att lokalfotbollen är det där riktigt genuina som fotbollen kan vara när det är som bäst där det är kärleken till sporten som drar runt lagen där i många fall ekonomin inte är ett måste för att det skall ske ett utövande, vad skulle du säga att lokalfotbollen behöver utveckla och förvalta för att lokalfotbollen skall frodas?

Jag tror att många klubbar behöver tänka mer långsiktigt och inte bara på det sportsliga resultatet i nästa säsong. Detta särskilt när man knyter till sig nya spelare. Istället för att ställa frågan om spelaren kan hjälpa laget vinna serien är det vettigare att ställa frågan om han är kvar i klubben om tre år eller om han skulle stanna om laget skulle åka ur. Det sportsliga är självklart viktigt men för att få stabilitet i en klubb behövs det spelare som vill vara i klubben, oavsett om laget går upp eller åker ur. Klarar klubbar att bygga en stabil grund att stå på med en stomme spelare som inte lämnar så fort det går emot så har man kommit en bra bit och där tror jag att lokalfotbollen kan utvecklas mycket. Sen är det självklart naturligt att vissa spelare lämnar vid till exempel nedflyttning men ibland känns det som hela trupper nästan försvinner. Självklart ligger stort ansvar även på spelare som byter klubb, att man funderar på om det är en förening man tänker stanna i ett tag. Ett av problemen idag är att många spelare, särskilt det yngre gardet, hoppar runt mellan klubbar väldigt mycket. Det finns ju de som under en och samma säsong kört försäsongen med en klubb, bytt lagom till seriestart för att efter sommaren dyka upp en tredje klubb. Detta leder ju till instabila trupper och problem för klubbarna.

Sen tror jag att lokalfotbollen kan utveckla sin gemenskap mycket mer. Där har förbundet ett stort ansvar men även självklart klubbarna men även till exempel en blogg som denna. Det kan handla om en All Star-dag efter säsongen där alla kan träffas eller kanske någon annan festlighet som inte nödvändigtvis behöver ha med fotbollen direkt att göra. Kanske en beach-volley turnering på sommaren eller vad det nu kan vara.

Tyvärr är det ju många klubbar som gått i graven de senaste åren, samtidigt som det hela tiden dyker upp nystartade lag. Den ekvationen borde gå att lösas på ett bättre sätt och där finns det chans för lokalfotbollen att utvecklas, även om jag inte vet exakt hur. Känslan är ju att det hade varit bättre att en gammal klubb överlever än att det bildas en ny. Så om man på något sätt kan få spelare som är sugna på att bilda en egen ny förening istället kan kliva in i en redan existerande organisation som kanske har det svårt. På sätt finns ju redan grunderna (material, matchtröjor, möjligen även klubblokal). Självklart kommer det alltid att finnas nystartade lag och lag som går i graven men känslan är att borde gå att skruva lite på det förhållandet. Lokalfotbollen behöver förvalta sin historia och den positiva rivaliteten mellan klubbar och då är det bra om klubbar inte går i graven.

Du är numera invald i Argos styrelse, varför tackade du ja till uppdraget och hur ser du på Argos framtid, en klubb som närmar sig femtio år och som har en väldigt hög medelålder på seniorlaget?

Jag har svårt att hålla mig borta om jag ser att det finns ett behov. Jag blev ganska snabbt tillfrågad om jag ville sköta klubbens hemsida och jag har även hjälpt till en del med lite allt möjligt i klubben, allt från att hängt tvätt till att sköta någon träning när tränarna haft förhinder. Tanken var väl egentligen att jag inte skulle bli så involverad utan mest bara fokusera på att lira boll men jag har väl insett att jag inte riktigt funkar så som person. Det blev några lediga platser i styrelsen till 2017 och jag blev helt enkelt tillfrågad och eftersom jag redan är involverad en hel del så kände jag att jag lika gärna kunde sitta i styrelsen.

Det är helt korrekt att SK Argo hade ett ganska ålderstiget lag 2016 och en standard-startelva hade en medelålder runt 33 år. Vi har väl börjat en långsam generationsväxling där de tre nya spelarna inför 2017 iallafall är födda på 80-talet. 70-talisterna (med mig själv inräknad) kommer väl att sakta men säkert fasas ut och vi har ändå ett gäng som är födda tidigt 90-tal. Men absolut så behöver truppen föryngras de närmaste säsongerna men det är inget jag är orolig över.

Jag tror att SK Argo har en ljus framtid. Klubben har riktigt bra förutsättningar med en fin klubblokal och ny matta på Gröna Vallen och förhoppningsvis kommer Majvallen också att rustas upp inom kort. Det är ingen stor förening med bara a- och b-lag men det finns planer på att kanske starta upp ett damlag igen till säsongen 2018. Dessutom kanske det blir tvunget med ett Old Boys-lag om några år. Dessutom har klubben en Kultursektion där bland annat en av grundarna, Kjell Andersson, är med och fixar olika arrangemang för ett tjugo-tal intresserade. Så en liten men väl fungerande förening med flera drivande personer som ser till allt funkar. 

Sportsligt så gäller det att etablera sig i 6C igen och efter det så går det kanske att spänna bågen högre.

I år blir det spel i div 6C, en serie jag levde i och älskade under flera år, vad är dina känslor inför serien som sådan och hur ser du dels på serien i stort men också Argos chanser i detta?

Jag hade väl ingen jättekoll på 6C innan 2016 men det blev bättre under 2016 min dåvarande blogg ”Rastas Hörna” försökte täcka hela lokalfotbollen istället för som innan bara 6A. 

Förra årets 6C blev ju ett race i toppen mellan Kungsladugårds BK och Sandarna BK där KBK höll ifrån och gick upp. Om Sandarna har samma lag (vilket jag tror) så får de ju räkna med att bära favoritskapet. Men bakom SBK känns det ganska öppet och jag tror det blir en kul serie. Med tre ö-lag blir det ju också lite speciellt. De senaste åtta säsongerna har jag inte spelat boll på öarna men under min tid i Rödbo IF tror jag att vi under en säsong hade tre ö-lag med a-laget (6D) och två i b-laget så det året blev det en hel del skärgårdsliv. Jag personligen gillar ö-matcher även om de självklart tar upp lite större del av matchdagen. Det är nog för att de påminner mig om mina tidiga senior-år i Småland där alla lag hade egen klubblokal vid planen, naturgräs och ljugarbänken med de gamla gubbarna som alltid visste bäst. Det är en viss charm som en konstgräsmatch på Heden inte riktigt kan matcha. Bland ö-lagen känns väl Coffe Ahlmans Hönö hetast och de verkar ha en hel del unga duktiga tekniska killar. Det ska bli intressant att se hur Fröjdens FK studsar tillbaka efter förra säsongen då de nästa åkte ur som hyvad nykomling. Önnered och Härlanda blixtrade ju till stundtals under förra säsongen så de blir nog luriga i år igen. Lite tråkigt dock att anrika Pushers BK fick lämna.

När det gäller SK Argo så gäller det som sagt att etablera sig igen i 6C och jag tippade ju att Argo skulle sluta sexa i podden så jag får väl hålla fast vid det. Vår topp-rival från 7B förra året, AIF Göteborg, lirar ju också 6C i år så det blir nog några tuffa möten där. Vi vann ju varsin match 2016. Jag tycker Argo har en fin trupp på pappret då ingen har lämnat och vi fyllt på med några fina namn men som alla vet så kan hända mycket under en säsong. 

Sen är väl faktiskt 6C unik bland sexorna då de nya lagen Neutrala UF och Angered KIF gör att serien har lag över hela stan (och öarna då) då Neutrala lirar uppe i Länsmansgården och Angered ute på Gunnaredsplan. 

Förra året lirade du på centralt mittfält match ut och match in i omgång efter omgång, kan vi räkna med något liknande i år? Och tror du fortfarande att du utvecklas på planen eller handlar det om att bromsa förfallet?

Jag hoppas ju personligen att det blir så men det är ju självklart upp till tränarna Peter och Magnus. Med Martin Hernefors klar och möjligen även Daniel Sondell så kan det bli tuff konkurrens på mitten. Jag känner väl dock att min spelstil, där jag springer mycket, alltid försöker ligga rätt defensivt och mana på gubbarna behövs och det behövs balans på ett innermittfält så de andra får väl slåss om playmaker-rollen.

När det gäller utveckling versus förfall så tror jag att man alltid kan utveckla vissa delar men att det samtidigt inte går att undvika viss förfall. Jag tror definitivt att man kan utvecklas, även vid min höga ålder, men då är mer små detaljer snarare än stora förändringar. För tio år sen var jag en mycket bättre offensiv spelare som faktiskt gjorde en hel del mål och kunde ibland till och med dribbla en gubbe eller två. Nu är jag en sämre offensiv spelare men jag är bättre defensivt nu än vad jag var för tio år sen. Sen tror jag ju fortfarande ibland att jag är ett offensivt hot och där finns det helt klart utrymme för utveckling. När det gäller förfallet så blir man ju varken snabbare, smidigare eller skjuter hårdare men det får man ju leva med. 

Om vi bortser från förlusten mot FCF förra året, vilken är din livs tyngsta förlust och hur mycket ältar du dina fotbollsmatcher?

Jag ältar förluster och sekvenser väldigt mycket och vissa verkar jag aldrig bli av med. 

Min absolut värsta förlust kom faktiskt under mina college-år i Chicago då jag spelade för North Park Universitys skollag. Vi spelade bortamatch mot en av våra rivalskolor i samma conference (skolorna möts i alla sporter så det byggs upp mycket rivalitet). Det var oavgjort sent i matchen eller om det möjligen till och med var i förlängningen. Den glade Tomelilla-sonen Andreas Olofsson tog sig ner till kortlinjen och skickade in ett inlägg som jag nickade in i krysset! Då hemmafansen hetsat mot mig under matchen firade jag framför dem med en dubbel målgest: tröjan över huvudet och fingret för munnen samtidigt. När jag lyfter upp tröjan ser jag att linjedomaren har flaggan uppe för offside! En omöjlighet då inlägget slogs från kortlinjen. Målet döms bort iallafall och lite senare får deras anfallare en boll i djupet, tar med sig bollen med armen och slår in segermålet. Till historien hör att detta var en tre timmars bussresa till matchen. Jag tror inte att jag sa ett ord på vägen hem utan satt mest och byggde upp min ilska. När vi kom tillbaka till skolan gick alla samma väg tillbaka till campus och den vägen gick över en bro där det satt en inglasad livboj om någon skulle trilla i. Utan att riktigt tänka mig för drog jag till glaset med min högerhand när jag gick förbi. Glaset gick självklart sönder och jag skar upp min hand. För att göra saken värre gick större delen av damlaget (som åkt samma buss som oss) bakom mig. Dagen efter fick jag be damlaget om ursäkt för mitt beteende och jag har fortfarande ett ärr på min höger hand. 

Ofta är det ju matcher där man själv gjort misstag i kombination med förlust som gör att det etsar sig fast och när det gäller lokalfotbollen i Göteborg så är det väl två straffmissar som sitter kvar. Det ska det ändå tilläggas att jag satte 17 av mina 20 straffar för Götaholm. När Gårda BK vann 6A 2014 stod vi i Götaholm upp riktigt bra på hemmaplan i höstmötet men föll med 2-4. Vid ställningen 1-2 till Gårda bommade jag dock en straff som gick både över och utanför. Den sitter kvar. Liknande mot Lekstorp 2011, även det hemma på G-vallen. Vi ledde med 1-0 och jag hade kunnat göra 2-0 på straff men missade. LIF vände och vann med 2-1. 

Jag har en massa matchbilder som flimrar förbi ibland. I min sista college-match (0-0 mot duktiga Wisconsin Whitewater) fick jag ett friläge till skänks när deras back halkade men jag tog för lång tid på mig och en back hann fram och bröt. Det kan jag fortfarande gräma mig för. Matchen mot FCF förra året har jag dock släppt för länge sedan.

Din förra klubb Götaholm har blivit kvar länge i 6A nu, detta trots förhoppningar och vissa år satsningar mot femman, vad skulle du säga behövs för att det skall bli femman igen, bättre spelare eller är det hela klubben som behöver göra förändringar?

Ja, Götaholm gjorde precis sin tionde raka säsong i 6A sen de åkte ur 5A 2006. Under mina sju år i klubben så hade vi riktigt bra lag på pappret många år men lyckades ändå inte leverera. Det var väl en kombination av eget misslyckande där inte tillräckligt många i truppen var villiga att göra det som krävdes för att vinna en serie (även om det ”bara” är division 6) och att serien fylldes av riktigt bra nykomlingar (FC Bosona, United Africa och Angered FC) och att etablerade lag satsade ordentligt (Gårda och Olskroken).

Götaholm har haft en styrelse där många var med när Götaholm var uppe i division 3 (de kvalade sig upp 1994) och de anser självklart att GBK (med de förutsättningarna som klubben har) ska ligga betydligt högre upp. Problemet har varit att spelartruppen självklart har tyckt att en serieseger hade varit kul men tillräckligt många har inte riktigt varit villiga att göra jobbet.

Götaholm har en bra stomme som varit där länge men i nuläget är väl känslan att de skulle behöva några spetsspelare till för att kunna utmana på riktigt i toppen. Jag tror dock att klubben är på rätt väg genom att kanske inte stirra sig blind på uppflyttning utan mer försöka bygga en go trupp med bra sammanhållning som har roligt ihop och då tror jag att resultaten kommer till slut. Problemet med storsatsningar inom lokalfotbollen är ju att går inte laget upp så tenderar många spelare att dra vidare och då är man på noll igen. Jag tror att GBK mår bra av att bygga lite långsammare.

Trots en fin historik så är ju Götaholm en division 6-förening, det går inte att komma ifrån efter tio raka säsonger. Klubben har också fått in några yngre förmågor i styrelsen och det är väldigt viktigt. Med detta sagt så har ju föreningens starka män Roger Olausson (ordförande) och Ingvar Börjesson (kassör) varit ovärdeliga för klubben med sitt engagemang.

Jag ser en ljus framtid för Götaholm där de har riktigt bra förutsättningar med fin klubblokal men både gräs- och konstgräsplan precis utanför dörren. De har även två engagerade tränare i Görgen ”Groggen” Johansson och Anders ”Lillen” Petersson samt en bra stomme spelare som bryr sig om föreningen.

Efter flera år med fokus på 6A justerade du rätt rejält och började blogga hela lokalfotbollen inför 2016, hur sammanfattar du ditt bloggande för året som gick och vad hoppas du på inför 2017?

Det blev ett väldigt roligt år med den omställningen. Då jag lämnade 6A och Götaholm så var det ju inte riktigt ett alternativ att fortsätta blogga om 6A och att bara blogga om SK Argos äventyr i 7B kändes inte heller som ett steg i rätt riktning. Så den enda lösningen blev en breddning och då var det lika var att bredda stort.

Det tog väl lite tid att bygga upp ett kontaktnät i många serier. Självklart hade jag en hel del kontakter både i gamla 6A-klubbar men också gamla 6A-spelare eller folk jag helt lärt känna genom fotbollen. 

Jag är nöjd med mitt bloggande och tyckte att jag hittade en bra formel med balans mellan mängd och djup. Bloggen skrev i stort sätt något om varje seriematch som spelades från division 4 ner till division 7. Konceptet med kortare matchkommentarer från inblandade tränare och spelare tyckte jag gav liv till matcherna istället för kanske längre intervjuer, vilket bloggen i och för sig också hade. Sen blev det ju oväntat dramatiskt efter säsongen med förbundets serieförslag där bloggen engagerade sig och förhoppningsvis hade ett litet finger med i att det ordnande upp.

2017 hoppas jag självklart att vårt nya projekt ”Rasta&Dalla” kommer att bli lyckosamt men det är jag övertygad om. Jag hoppas vi kan leverera en riktigt bra blogg som höjer lokalfotbollen!

Om du tar dig en titt på matcherna som skall spelas i år, vilka fem möten lyfter du fram och kan vi förvänta oss att få se dig på nån match under året som går?

-FK Kozara – Jonsereds IF (4A)

Två troliga topplag i 4A med ett JIF som åkte ur trean och ett Kozara som längtar dit. Extra krydda med några lirare som spelade ihop i IFK Fjärås förra säsongen som nu kommer mötas.

-Björndammens BK – Öjersjö IF (5A)

Lagen hade många duster i 6A och det svider nog hos ÖIF att det var grannen BBK som tog klivet upp i femman först. Brukar smälla ordentligt. Lite Taco-krydda på det också. 

-Näsets SK – Balltorps FF (5B)

Två revanschfyllda troliga topplag. BFF spelade bort sig tidigt under 2016 och Näset föll i kvalet.  

-Götaholm BK – Gamlestaden FF (6A)

Gamlestadsderby på G-vallen, nytt mot gammalt, anrikt mot nykomlingar.

-Menisken IF – Pushers BK (7B)

Kommer det bli drömfotboll? Troligtvis inte. Doftar det lokalfotboll. Absolut. Ett lag som vägrat gå upp och ett lag som länge vägrat åka ur.

Jag hoppas jag kommer kunna se några fler matcher 2017 jämfört med 2016 då det bara blev några halvlekar här och där. Största chansen att springa på mig lär väl vara på Gröna Vallen då jag bor en Calle Barkebo-rensing därifrån. Kanske jag scoutar Sandarna eller någon GFF-match eller varför inte Öset-Azalea? Ska väl även försöka ta mig ut till Gamlestan och se Götaholm i någon match.

Vad handlar ditt dröminlägg om?

Handlar det om själva bloggen så blir det väl att någon går in och sponsrar loss ordentligt så vi bara kan ägna oss åt att blogga!

Rent fotbollsmässigt får det väl bli att någon riktig profil kliver ner i lokalfotbollen och ger en exklusiv intervju i bloggen när nyheten släpps! 

Eller varför inte: Lokalfotbollen har aldrig mått bättre! Inga lag drog sig ur och inte en enda WO-match på hela året!

Om du får drömma fritt, hur utvecklas bloggen då?

Intressant fråga. Fotbollskanalen får upp ögonen för bloggen och går in och anställer oss. Niva, Lundh och Frändén tröttnar på toppfotbollen och vill hellre följa lokalfotbollen och blir krönikörer på Rasta&Dalla. Ekwall drar på sig en skön kostym och intervjuar tränare och spelare direkt efter en svettig 7A-match. 

Till sist, vem i lokalfotbollen tar du med dig till en öde ö (du får inte svara Peter Sjögren)?

Den klassiska öde ö-frågan. Det får faktiskt bli Götaholms Tobbe Petersson. En riktigt go gubbe och med smeknamnet ”Vulkanen” så lär det inte bli långtråkigt. Dessutom kan vi snacka lite gött om NFL. 

Sju snabba

Tunnlad eller nedsparkad av Dalla?

Rasta eller dreads?

Fågel eller fisk?

Adolf Dassler eller Rudolf Dassler?

Äta pizza eller lägga en pizza?

QPR eller Argo

Vänsterback eller bänk?

what works better than viagra finasteride results lexapro and wellbutrin combination therapy female viagra revatio vs viagra azithromycin for strep throat escitalopram nebenwirkungen cialis coupon print escitalopram side effects does lexapro cause weight gain finasteride efectos secundarios cialis free trial cialis prices cialis coupons from manufacturer ciprofloxacin bnf propecia levitra vs viagra side effects of tamoxifen acyclovir dosing when will cialis go generic viagra 50mg what is ciprofloxacin viagra alternative tamoxifen nebenwirkungen azithromycin 500mg cipro antibiotics what is acyclovir used for levitra generic online cialis escitalopram azithromycin 250mg viagra vs cialis vs levitra what is cipro used for acyclovir 800 mg 5 times a day vardenafil vs viagra what is lexapro for ciprofloxacin ophthalmic solution viagra receptfritt viagra effects acyclovir side effects cipro dosage what does finasteride do zithromax dosage is azithromycin penicillin azithromycin vs erythromycin thuoc azithromycin viagra generic order viagra side effects of finasteride side effects of lexapro 10 mg cialis dosage strengths viagra cost zovirax for cold sores finasteride long term effects ciprofloxacin side effects after age 60 azithromycin tablets zovirax ointment finasteride 5 mg tab azithromycin class levitra vs viagra for hardness cipro antibiotic side effects of ciprofloxacin 500 mg viagra tesco azithromycin drug class lexapro side effects in men viagra online azithromycin without a doctor’s prescription what is lexapro used for levitra 20 mg von bayer azithromycin for uti propecia side effects levitra coupons azithromycine 250 mg viagra samples viagra nebenwirkungen lexapro dosages finasteride vs dutasteride ciprofloxacin dosage cialis dosage cialis 5mg daily tamoxifen citrate nolvadex cipro side effects viagra on line finasteride 5mg side effects azithromycin side effects ciprofloxacin 500mg cialis vs viagra first few days on lexapro how does acyclovir work ciprofloxacin hcl 500 mg lexapro benefits for women buying viagra acyclovir for shingles acyclovir 400mg effects of stopping lexapro suddenly ciprofloxacin 250mg cipro drug class ciprofloxacin eye drops buy generic viagra viagra substitute side effects of ciprofloxacin finasteride 1mg viagra ohne rezept auf rechnung levitra prezzo in farmacia cipro acyclovir 200mg sex viagra for women cialis testimonials wellbutrin and lexapro azithromycin vardenafil 20mg finasteride reviews effects of stopping finasteride what bacteria does ciprofloxacin kill viagra generico how does viagra work cialis cheap zithromax antibiotic ciprofloxacin hydrochloride ophthalmic cialis generic tadalafil where to buy viagra finasteride 5 mg finasteride permanent side effects online viagra viagra activate what is acyclovir for ciprofloxacin dosierung withdrawal from lexapro viagra 100 mg cialis or viagra lowest cialis prices buy cialis online how long for lexapro to work levitra viagra from canada viagra for sale uk levitra 20 mg how to wean off lexapro without withdrawals side effects of finasteride 5mg ciprofloxacin spc escitalopram 20 mg lexapro manufacturer website cialis effects ciprofloxacin hcl viagra for sale cialis sample how long does viagra last levitra rezeptfrei deutschland lexapro reviews lexapro coupons canada viagra what is azithromycin used for cilias cipro 500 azithromycin tablet cialis cost cialis voucher cheap cialis azithromycin pregnancy viagra without a doctor prescription usa acyclovir ointment finasteride and enlarged prostate lexapro generic name cialis canada what is viagra finasteride 5mg viagra on line no prec cialis patent expiration cialis copay card finasteride for hair loss generic viagra azithromycine eg 500 mg bijsluiter cialis discount tamoxifen side effects in women over 55 acyclovir for cold sores cialis dosage recommendations cialis for men cialis coupon generic lexapro buy levitra viagra pills ciprofloxacin hydrochloride cialis patent expiration date extended viagra vs cialis viamedic cialis side effects of azithromycin 250 mg cialis on line finasteride hair loss ciprofloxacin side effects in women levitra coupon side effects of viagra how does lexapro work lexapro vs celexa discount cialis cialis daily daily cialis acyclovir dosage for cold sores what is cialis levitra online lexapro withdrawal viagra single packs levitra 10 mg prezzo viagra tablet finasteride tablets cialis canadian pharmacy how to use viagra ciprofloxacin nebenwirkungen cialis samples overnight azithromycin coverage finasteride side effects in men celexa vs lexapro viagra for men cialis professional viagra wikipedia lexapro para que sirve cyalis generic cialis how to get off lexapro viagra acyclovir cream side effects of lexapro viagra en ligne livraison 24h finasteride escitalopram 10 mg para que sirve generic levitra lexapro 10 mg lexapro overdose cialis pills ciprofloxacin 500mg antibiotics side effects viagra for women viagra coupon ciprofloxacin drug class what infections does ciprofloxacin treat levitra without a doctor prescription lexapro dosage cialis generic availability viagra side effects escitalopram 10mg levitra 20 mg cost walmart what does viagra do cialis alternative stopping lexapro lexapro withdrawal symptoms ciprofloxacin for dogs is azithromycin zovirax cream tamoxifen langzeitfolgen tamoxifen side effects in women cialis tadalafil 9 levitra at walmart tamoxifen side effects tamoxifen and weight gain ciprofloxacin drops what is azithromycin for levitra prices viagra vs cialis viagra natural canada cialis cialis vs viagra tamoxifen lawsuits what is escitalopram equipe argentine viagra azithromycine cialis 10 mg tamoxifen viagra coupons zovirax dosage lexapro dosing ciprofloxacin 250 mg azithromycin eye drops zovirax cialis 30 day sample ciprofloxacin used for buy viagra online cialis 20mg directions levitra dosage azithromycin z pak cialis for daily use cipro dangers zithromax 500 mg lexapro side effects cheap viagra cialis for women cialis medication discount viagra ciprofloxacin 500 cipro and tendonitis generic levitra vardenafil 20mg sophia viagra cialas canadian cialis azithromycin 500 erfahrungen cialis pharmacy prices best price viagra buy cialis viagra dosage ciprofloxacin hcl 500 mg side effects viagra kaufen cialis side effects azithromycin liquid cialis 5mg finasteride side effects what is tamoxifen lexapro 10mg azithromycin 500 what is finasteride ciprofloxacin dose what does ciprofloxacin 500mg treat herbal viagra finasteride dosage weaning off lexapro generic cialis at walmart buy levitra online viagra uk cost of viagra what is tamoxifen used for what is cipro usually prescribed for levitra 20 mg precio farmacia common side effects of ciprofloxacin 500 mg how to wean off lexapro azithromycin 250 mg treatment what is lexapro side effects lexapro ciprofloxacin coverage cialis 20 mg viagra ohne rezept aus deutschland azithromycin 250 mg lexapro for anxiety cealis azithromycin pediatric dosing finasteride 5mg tab lexapro bula levitra 20mg cost per pill acyclovir side effects of azithromycin liquid cialis cheap levitra lexapro and weight gain in women cialis coupons free cialis viagra prices cipro side effects in elderly post finasteride syndrome acyclovir 800 mg acyclovir 800 mg for shingles azithromycin three times a week azithromycin uses side effects of lexapro in women is lexapro a controlled substance cialis coupon 20 mg generic cialis tadalafil levitra vs viagra cialis trial what is cipro viagra pillen kruidvat generic for lexapro what is azithromycin cialis without a doctor’s prescription lexapro and weight loss cialis patent expiration 2017 cialis viagra costs 200 cialis coupon what does azithromycin treat viagra wiki tamoxifen bijwerkingen wholesale cialis what does ciprofloxacin treat viagra 100 levitra 20mg cialis reviews ciprofloxacin 500mg tablets viagra alternatives side effects of cialis viagra 100mg lexapro and weight gain ciprofloxacin 500mg antibiotics lexapro side effects men buy generic levitra azithromycin and alcohol ciprofloxacin 500 mg viagra soft viagra sans ordonnance cialis generic acyclovir 800mg free viagra viagra vs cialis vs levitra ciprofloxacin 500 mg for urinary tract infection women viagra zoloft vs lexapro azithromycin pregnancy category cialis samples side effects of acyclovir acyclovir medication how does cialis work finasteride for women azithromycin 500 mg viagra without a doctor prescription viagra tablets viagra 100mg tablets retail price acyclovir dose tamoxifen and foods to avoid pfizer viagra coupons from pfizer cialis 30 day trial coupon antibiotic ciprofloxacin finasteride medication tamoxifen interaction how much does cialis cost cipro for uti lexapro escitalopram effets secondaires utilisation viagra lexapro vs zoloft tamoxifen therapy azithromycin 250 cialis price what is finasteride used for acyclovir vs valacyclovir what is ciprofloxacin prescribed for ciprofloxacin side effects lexapro side effects in women azithromycin medscape is tamoxifen chemotherapy azithromycin for pneumonia azithromycin cost how to take cialis cialis pricing lexapro vs wellbutrin tamoxifen and bone pain viagra canada azithromycin 250mg tablets 6 pack natural viagra cialis for bph escitalopram 10 mg cost of cialis ciprofloxacin 500 mg tabletten lexapro generic lexapro 20mg viagra bestellen ciprofloxacin uses cialis 20mg viagra pill erectile dysfunction cialis pfizer viagra ciprofloxacin levitra erfahrungen price cialis levitra bayer 20mg meilleur prix finasteride 5mg side effects mayo clinic viagra cialis viagra medicine buy viagra finasteride effets secondaires cialis savings card ciprofloxacin hcl 500 mg tab is ciprofloxacin a penicillin azithromycin 5 day dose pack zovirax pills cipro uses cialis coupons 2017 acyclovir ointment 5 lexapro medication cialis pills for sale zithromax zithromax z-pak over the counter viagra cialis coupons printable generic viagra 100mg ciprofloxacin class cialis website lexapro 5mg escitalopram oxalate what is acyclovir tamoxifen cost how long for azithromycin to take effect viagra price lexapro weight gain what is ciprofloxacin used for cialis otc cialis from canada viagra sex generic for cialis cialis 5 mg canadian viagra cialis for sale azithromycin dosage acyclovir dosage cialis online acyclovir 400 mg