Hisingsmästerskapen kör vidare med matcher både igår och idag:

 

GRUPP 1

ONSDAG 1/3

IF Warta (6D) – IF Vardar Makedonija (6D) 0-0

Kärra KIF (division 3) – Rambergets SK (6B) 3-0 WO

 

Det blev mållöst i 6D-mötet mellan Warta och Vardar och så här sa Vardars tränare Labinot Aziraj om matchen:

”Defensivt var det en solid insats från båda lagen. Inga sådär jättefarliga målchanser för varken oss eller IF Warta. Skall sägas att Warta hade en boll inne i matchens absoluta slutskede men domaren blåste mycket riktigt av för offside. Vi kommer inte upp i nivå som vi gjorde mot Kärra och är helt enkelt inte tillräckligt hungriga i sista tredjedelen. Kanske var avsaknaden av våra fyra mest tongivande spelare Qerkinaj, Mezori, Avdijaj och Boyake alldeles för stor. Måste passa på att lyfta upp Warta som lag idag. Dem hade ett antal juniorer på plan som spelade otroligt moget och disciplinerat, bland annat en ettrig anfallare som mycket väl (om han får speltid) kan bli en skyttekung i årets upplaga av division 6D.”

 

Den andra matchen som skulle spelats igår mellan Kärra KIF och Rambergets SK blev aldrig av då ljustetKlarebergsvallen inte fungerade. Den enda tiden där det gick att få in matchen var idag klockan 18.30. Tyvärr så lyckades dock inte Ramberget att få ihop folk och det blev alltså en WO seger för Kärra.

 

Inför sista omgången leder Kärra KIF gruppen med två segrar och är klara för kvartsfinal, då två lag går vidare. Kärra ställs mot IF Warta som har fyra poäng. Trean Vardar har en teoretisk chans att knipa andraplatsen och ta sig vidare. Dock krävs det seger mot Ramberget samtidigt som Kärra slår Warta och de resultaten måste också resultera i att Vardar tar in åtta målWarta.

 

Den sista omgången spelas nästa torsdag (9/3).

 

_____________________________________________________

GRUPP 2

ONSDAG 1/3

Finlandia Pallo AIF (5B) – Hisingsbacka FC (division 3) 0-1

TORSDAG 2/3

GAIK (5A) – Ytterby IS (4B) spelades inte då GAIK utgått

 

5B-laget Finlandia Pallo AIF stod upp bra mot division 3-laget Hisingsbacka FC men föll med 0-1.

Finlandias ena tränare, Kenneth Lindfors, sa så här om matchen:

”Det blev en hedersam förlust med 0-1 (0-1). Vi spelar ett bra försvarspel genom hela matchen men framförallt i andra halvlek. Hisingsbacka är antagligen det bästa motståndet som vi kommer möta i år och har naturligtvis väldigt mycket boll men vi ligger ofta rätt i våra positioner och killarna kämpar något enormt idag. I första halvleken hade vi en del problem med Hisingsbackas rörliga spel och blev ganska nertryckta men löser ändå alla situationer utom en. Vi började matchen med två fina omställningar där vi lika gärna hade kunnat ta ledningen men sedan var det Hisingsbacka för resten av halvleken.
I den andra gör vi några mindre justeringar för att komma tätare på dem och vi må vara lite färgade men det kändes som att det var vi som gjorde det mesta rätt i andra. Vi skapade en handfull lägen i andra där vi borde satt något av dem men Hisingsbacka bommade även ett öppet mål.
Summa sumarum så hade Hisingsbacka mestadels av bollinnehavet men vårt försvarsspel var väldigt bra, vi kanske borde ha satt något av lägena vi skapade men dom vinner ändå rättvist. Extra kul att vi kan prestera en bra fotboll trots att vi väljer ett lågt försvarsspel och när vi väljer att fortsätta rulla på spelare under försäsongen. Vi önskar Hisingsbacka lycka till både i serien och vidare i cupen!”

 

Ikväll skulle Ytterby IS och GAIK har spelat men GAIK (som lämnade WO i den första matchen) har helt enkelt dragit sig ur HM.

 

I den återstående matchen möts Ytterby IS och Hisingsbacka FC och båda lagen är klara för kvartsfinal. Då YIS har bättre målskillnad vinner de om mötet slutar oavgjort. Matchen spelas nästa torsdag (9/3).

 

_____________________________________________________

GRUPP 3

ONSDAG 1/3

Bjurslätts IF (6D) – IK Zenith (5A) 1-4

TORSDAG 2/3

Hisingen FC (5A) – KF Velebit (4B) 2-0

 

Igår kunde inte Bjurslätt följa upp den fina vinsten i första omgången mot KF Velebit utan föll med 1-4 mot IK Zenith. Jakob Fagerman blev matchhjälte för Zenith med sina tre mål.

Bjurslätts Benny Brunberg sa så här om förlusten:

”Vi förlorar tyvärr, en lite svajig match får jag säga. Vi börjar jättebra men bränner tyvärr några drömlägen och sedan kommer Zenith in i matchen och får två snabba mål. En snabb reducering i andra av oss till 1-2 men närmare än så kom vi inte utan flyttade upp allt för kvittering. Men istället blev de 1-4 i röven. Men vi spelade inte bra, inte ens i närheten utav vad vi gjorde mot Velebit.”

 

I kvällens match var det fortsatt tungt för 4B-laget KF Velebit. Laget förlorade med 0-2 mot 5A-nykomlingen Hisingen FC.

 

HFC har bäst utgångsläge inför sista omgången då de leder gruppen på sex poäng. Både Bjurslätt och Zenith har tre poäng och Velebit har noll. I den sista omgången möts Bjurslätts-Hisingen och Velebit-Zenith. Matcherna spelas nästa vecka (onsdag och torsdag)

 

_____________________________________________________

GRUPP 4

ONSDAG 1/3

BK Häcken – Eriksbergs IF (4B) 4-0

 

Uppenbarligen kom BK Häcken med ett ganska slagkraftigt lag då de besegrade Eriksberg (4B) ganska enkelt med 4-0.

 

Torslanda och BK Häcken gör upp om gruppsegern nästa vecka (torsdag 9/3).

 

/Rasta