Igår avslutades gruppspelet i Västra Cupen och det blev en lite annorlunda avslutning än jag trodde.

Hönö löste krysset mot Styrsö och tog således gruppsegern. Riktigt kul för de unga div VI-laget. Vi kan få ett riktigt race i 6C i år med Hönö, Önnered och Sandarna som alla gjort bra resultat i cupen. I den andra matchen i grupp E vände Väster underläge mot Näset och räddade därmed hedern i behåll. 3-2 blev det vilket innebär att Styrsö blev tvåa i gruppen med sina fyra poäng. Grattis till Hönö till ett fint gruppspel. Näset missade chansen att gå vidare som tvåa i och med att de inte vann som de var tvungna till. Som jag påtalade innan. Det var en riktigt stökig grupp att tippa.

I Grupp F behövde Sandarna bara slå Björkåsen. Bara utifrån perspektivet att de vunnit mot Öckerö och kryssat mot GFF. Björkåsen förlorade i förra omgången med 21-1 mot Öckerö, enligt fogis var de tio gubbar enligt snacket på stan sju gubbar i första halvlek men det är ytterst tveksamt för då får man väl inte ens blåsa igång matchen? Oavsett så skall ju självfallet Sandarna vinna en sån match men istället avgjorde Birger”Knickers”Haraldsson för Björkåsens del vilket måste vara den största skrällen på år och dagar i cupen om man ser till utgångsläget inför matchen.

Det resultatet gjorde att GFF säkrade gruppsegern efter 2-1 mot Öckerö. Och vips blev Masthugget bästa tvåa. Det ger oss följande träd framöver.

  • Utsikten –Hönö – Spelas måndag 6 Mars Kl 18.00 Apelsinpl.
  • Västra Frölunda – GFF – Spelas måndag 6 Mars Kl 20.00 Apelsinpl.
  • Assyriska – Askim – Spelas måndag 6 Mars Kl 18.00 Önneredspl.
  • Älvsborg – Masthugget – Spelas måndag 6 Mars Kl 20.00 Önneredspl.
  • Vinnare Kv.final 1 – Vinnare Kv.final 3 Torsdag 16 Mars Kl 18.00 Önneredspl.
  • Vinnare Kv.final 2 – Vinnare Kv.final 4 Torsdag 16 Mars Kl 20.00 Önneredspl.
  • Vinnare Semi 1 – Vinnare Semi 2 Onsdag 22 Mars Kl 19.00 Ruddalen 1 

Med andra ord. Utsikten-Hönö/Assyriska-Askim gör upp om en finalplats på ena sidan. Spontant känns Assyriska som favoriter där om Utsikten inte matchar sin A-trupp. Och på den andra sidan Västra Frölunda-GFF/Älvsborg-Masthugget. Även om Frölunda sopade hem vår grupp rätt enkelt tror jag inte de rubbar GFF, i alla fall inte med det laget som de haft med sig till matcherna hittills. Älvsborg har ju fint läge att ta sig till final nu får man säga. Masthugget skall de slå över 2×45 och sen är de favoriter mot nästa motstånd oavsett vilka det blir. Men det tar vi då!

 

///Dalla