Här kommer första svängen med rapporter från gårdagens träningsmatcher i lokalfotbollen!

 

Det kan väl konstateras att 4A tog en stabil seger över division 3 Nordvästra Götaland igår. Eller vad sägs om följande resultat:

 

Lärje-Angereds IF (division 3) – FK Kozara (4A) 1-5

Kärra KIF (division 3) – Jonsereds IF (4A) 1-3

Mossens BK (4A) – Kortedala IF (division 3) 4-1

 

FK Kozara tog alltså en fin 5-1 seger över Lärje-Angered med där Kozaras mål gjordes av Kenan Galijatovic (2), Kassim Coaney, Naser Zumberi och Sizar Ayoub. Lärjes mål gjordes av Haris Heremic.

Kozaras nyförvärv Naser Zumberi sa så här om segern:

”En väl genomförd match där jag anser att vi för matchen från start, stänger deras möjligheter till att skapa något samtidigt som vi varierar och kombinerar det fint idag. Med lite mer skärpa hade matchen förmodligen runnit iväg med en eller någon boll till.”

Lärje-Angereds matchrapport hittas HÄR.

 

Många (bloggen inkluderad) gissar på en toppkamp i 4A mellan just Kozara och nedflyttade Jonsereds IF. JIF besegrade alltså också sitt division 3-motstånd igår när Kärra KIF slogs tillbaka med 3-1. Nyförvärvet Robin Örtendahl blev tvåmålsskytt och Martin Viggeborn stod för det tredje. Johan Strömberg tröstmålade för KKIF.

Kärras tränare Magnus ”Böjen” Carlsson hade följande att säga om förlusten:

”Jag är besviken! Vi förlorar helt rättvist. Jonsered vinner mer dueller och löper mer än oss (tyvärr). Släpper tre mål som bara handlar om dålig fokus: bolltapp, fast situation och omställning!”

Jonsereds Martin Viggeborn sa så här till bloggen:

”Vi gör en väldigt bra match kan man säga där vi följer matchplanen helt. Första tio får vi svårt att få igång rullet och spelet. När vi började få ordning på det hade Kärra det svårt, de tvingas även slå längre bollar som vi gärna ser att de slår.

I andra halvlek börja dock Kärra bra med högt tempo och vi fick en halvbra start på halvleken. Blev nedpressade första tio. Sedan redde vi ut det och får igång spelet igen och blir stabila. Örtendahl är viktig för oss och gör två fina mål. Jag nickade in en hörna där de tappade markering på mig helt vilket känns konstigt. Inte ofta man glöms av på en fast situation. Vi har ett växlande spel där vi kan blanda med kortpassningar och vändningar ut på våra duktiga yttrar Alexander Bernhardsson och Tobias Wahlgren. Vi kan hitta djupledsspelet på Örtendahl och vi kan hitta uppspel med avlastning på Mattias Viggeborn ner på mittfält och äga boll. Matchen i helhet är riktigt bra genomförd. Kärra är ändå ett lag man tänker topp-5 i 3:an.

Daniel Karlssons intåg i Jonsered har varit väldigt kul och viktigt får jag säga. Alla vet ju att jag har ett stort Jonseredshjärta (tionde säsongen nu). Så hans arbete glädjer mig då jag anser att detta är rätt för föreningen.”

 

Nykomlingen i 4A, Mossens BK, ville inte vara sämre och de slog alltså division 3-laget Kortedala IF med 4-1. Målen för MBK gjordes av Gustav Andersson, Kasper Skarrie, Kristian Talajic och Raphael Zamanian Bakhtiari.

Mossens Axel Sandquist sa så här om matchen:

”Efter lite krångel med avbokad match för andra gången i år fick vi fatt på Kortedala som var sugna att spela. Kortedala som vi fick höra efteråt hade ett relativt nytt lag jämfört med föregående säsong.

Vi sätter 1-0 direkt efter 30 sek genom kapten Ahl på hörna. 2-0 skruvar Kasper in följt av inhopparen Kristian sätter 3-0 med fel fot efter fint anfall. I andra släpper vi in ett bra avslut av Kortedala-spelaren. Sen drar de på sig ett av flera gula kort som denna gången blir rött. När matchen sen närmar sig slutet drar Raphael in en av sina patenterade långskott till 4-1.

Det blev en match där vi gör många bra grejer i alla lagdelar. I mål gör provspelande Jacob en stabil insats, trots tidig skada på ena benet, som bland annat inkluderar en straffräddning. Försvaret gör återigen en ordentlig och smart insats med enbart några få felbeslut under 90 minuter. Mittfält och anfall fick igång fina kombinationer med rörelsemönster som var enligt planen. Överlag en nyttig match för oss där man ser att Kortedala har duktiga spelare, även om det kändes som de saknade lite spelidé och träning.

Nu tar vi sikte på dubbelmatchen i Södercupen på onsdag mot Lövet och Dalen.”

Kortedalas ena tränare Nikola Majdandzic sa så här om förlusten:

”Vi gör en dålig insats. Samtidigt testar vi flera spelare. Så de många som aldrig spelat ihop. Hamnar i underläge direkt och dem gör 3-0 i första på 3 avslut vi hinner bränna en straff och ett par fina lägen . Sen direkt i 2 halvlek får vi rött kort efter 2 gula och matchen blir därefter då man inte längre får ta in spelare träningsmatch. Vi gör det lite bättre i 2 halvlek. Mossen är ett lag som har sitt sätt att spela och idag gör dem det bra samtidigt som vi inte gör en bra match. Bara ta nya tag.”

____________________________________________________________

 

Det var också en hel del 6A-lag i farten igår men av fyra försök så blev det noll segrar:

 

Önnereds IK (6C) – Partille IF SC (6A) 3-0

Bergsjö IF (6A) – Finlandia Pallo AIF (5B) 2-5

Lekstorps IF (6A) – SK Mjörn (division 6) 2-3

Croatia Göteborg (6A) – FC Härlanda (6C) 0-3

 

6C-laget Önnereds IK tog en stabil 3-0 seger över Partille IF SC (6A) efter ett hattrick av Erik Ström. Det var dock mållöst i halvtid och så här sa Partilles Martin Björkdahl om matchen:

”Tycker att vi gör en bra match. Vi får visserligen stryk mot ett starkt Önnered. Vi har några nya spelare som gör riktigt bra insatser idag. Vilket känns spännande inför serien. Vi står upp bra och 0-0 i halvlek är vi nöjda med. Önnered är bättre och styr matchen. Vi skapar en del och kan spela oss till en del farligheter. Önnered gör mål ganska fort i andra och vinner till slut med 3-0. Tror att Önnered kommer att ligga med i toppen då de är både fysiska och tekniska.”

 

Önnereds matchrapport hittas HÄR.

 

5B-laget Finlandia Pallo AIF kunde lämna Bergsjövallen med en 5-2 mot 6A-laget Bergsjö IF. För Finlandias tränarduo Kenneth Lindfors och Jani Lemmetti var det första matchen mot sitt gamla lag.

Lemmetti hade följande att säga om matchen:

”Första halvlek är inte bra från våran sida. Vi tar många felbeslut. Första touchen är inte fräck. Passningsspelet är under all kritik. Intensiteten är obefintlig. BIF spelar fin fotboll och är mer taggade än vad vi är. De gör 1-0 via en djupledsboll som deras forward förvaltar genom att nicka in sin egen retur på ett första avslut som våran målvakt gör en fin benparad på.
I pausen trycker jag och Kenneth på att vi måste höja oss kvalitetsmässigt avsevärt och det gör vi verkligen i andra halvlek. Vi kvitterar efter några minuter och skapar några chanser en stund efter det får BIF en ytterst tveksam frispark precis utanför vårat straffområde efter att deras anfallare filmat som han för övrigt ägnade sig åt att göra hela matchen. Frisparken förvaltar deras spelande tränare Valon på ett fint sätt. Efter det visar vi en härlig moral och tar över matchen mer och mer. Vi kör på och gör några fler mål och det känns som BIF kroknar lite. Det gjorde inte saken bättre att de fick ett rött kort efter ca 60 minuter.
Sammanfattningsvis kan man säga att vi gör inte våran bästa match spelmässigt men vi gör ändå fem mål i andra halvlek. Det får la vi vara nöjda med. Det verkar som Valon har nåt bra på gång iår, och vi önskar BIF ett stort lycka till i år!”

BIF:s Victor Calming sa så här om förlusten:

”En match med två ansikten skulle jag säga, där vi i första halvlek för matchen och är de klart bättre laget spelmässigt och chansmässigt, vi leder välförtjänt i halvlek med 1-0. Andra halvlek åker vi på en utvisning efter 5-10 minuter i vanlig ordning och släpper sedan in ett mål, gör 2-1 nån minut efter, sen gör vi en del byten och de blir jävligt rörig och ofokuserat från många håll och vi tappar matchen helt och släpper in fyra bollar sista 20. Vi får ta med oss första halvlek då vi spelar fin fotboll och skapar bra med chanser. Andra halvlek trots en utvisning och många byten så ska vi inte klappa ihop som vi gör, en match är 90 minuter inte 45. Men vi är på rätt väg och jobbar vidare.”

 

6A-laget Lekstorps IF föll i sin första träningsmatch för 2017 mot SK Mjörn med 2-3. SK Mjörn var sjua i division 6 Vara (Västergötlands FF) förra året.

 

FC Härlanda (6C) kunde besegra 6A-laget Croatia Göteborg med 3-0 igår.

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”Inte direkt någon välspelad historia, men vi tog tag i det på ett gött sätt i samband med att motståndarna började tappa huvudet totalt. Segern var inte direkt hotad, och 3-0 kändes rättvist till slut. Skoj med seger!”

 

Härlandas mål gjordes av Joakim Lundberg, Jason Davies och Abdul Aziz Alsayed Ahmad om bloggens uppgifter stämmer.

 

/Rasta