Det lirades en del boll i snön igår och så här gick det:

 

IF Mölndal (4B) – Nol IK (4A) 4-5

Vrångö IF (6C) – Gamlestaden FF (6A) 0-2

Backatorp IF (6D) – Ösets BK (7B) 5-0

Real Maskin BK (6A) – Knippla IK (6C) 2-3

Landala IF (6B) – Diseröd SK (6D) 1-3

Rambergets SK (6B) – Surte IS (7A) 8-4

Andalus IF (7A) – AIF Göteborg (6C) 0-6

BK S:T Jakob (6B) – Fröjdens FK (6C) 3-3

BK Skottfint (7B) – Hermansby IF (6D) 5-3

Sjövalla FK (6B) – Hälsö BK (6D) 1-0

Meniskens IF (7B) Elisedals IS (7A) INSTÄLLT

 

4B-laget IF Mölndal matchar tätt och igår ställdes de mot nykomlingen i 4A, Nol IK. Nol kunde vinna den målrika matchen med 5-4.

Nols Alen Grozdanic sa så här om matchen:

”Vi var mycket bättre i första halvlek och ledde med 2-0. Vi borde gjort något mål mer medan Mölndal inte skapar så jättemycket förutom på ena kanten där de är farliga ett par gånger. I halvlek så gör vi några byten och provar lite nya positioner på ett par spelare. I andra så börjar Mölndal spela bättre och är det bättre laget en 25-30 minuter där de vänder matchen och leder med 4-2 om inte jag minns fel. Men då vaknar vi också lite och vänder matchen till 5-4. Vi hade med oss fyra stycken juniorer som gör det jättebra och två av dem gör mål vilket känns kul.

Vi är bättre i första och Mölndal i andra kort sammanfattat.”

 

6A-laget Gamlestaden FF besegrade Vrångö IF (6C) igår med 2-0 och GaFF:s tränare Christian Brile hade följande kommenter till segern:

”Vi tar tag i matchen från start och dominerar rätt så kraftigt i första halvlek. Inget sprudlande passningsspel, men bra energi och ett bra försvarsspel, där vi släpper till väldigt lite bakåt. 1-0 kommer på hörna, försäsongens första hörnmål. 2-0 på en målvaktsretur. Andra halvlek är klart sämre från oss, och det är en usel fotbollsmatch som utspelar sig under den halvleken. Båda lagen har svårt med den sista passningen. Samtidigt så borde vi haft mer is i magen och bara spelat av stora delar istället för att hela tiden försöka ta oss framåt i banan. Men en klart rättvis seger och alltid gött att hålla nollan.”

GaFF:s mål gjordes av Joakim Rinman och Robin Forsberg och HÄR hittas matchrapporten.

 

Backatorps IF (6D) fick till slut tag på motstånd och det var 7A-laget Ösets BK som stod på andra planhalvan. 5-0 blev det till BIF och målskyttarna var Achraf El Messaoudi (2), Sebastian Nutsch, Erik Nguyen och Amer Osmanovic.

 

Real Maskin BK (6A) spelade sin första träningsmatch i söndags och det förlust mot 6C-laget Knippla IK med 2-3. Så här sa Reals Andres Monar om förlusten:

”Vi har på ganska kort tid fått snickra ihop ett nytt lagbygge och det har faktiskt gått över förväntan. Men det märktes idag att vi inte var riktigt samkörda plus att det var vår första match för i år. Vi börjar bra och gör också 1-0 tidigt genom Johan Larsson som är tillbaka i laget. Första halvtimman dominerar vi matchen och med lite skärpa hade vi fått in ett par bollar till och dödat matchen. Men istället får Knippla komma in i matchen och göra två ganska lätta mål innan halvtid. Vi får även en man utvisad under första halvlek och får spela resten av matchen med tio man. Trots detta kvitterar vi i andra och matchen svänger lite fram och tillbaka innan Knippla får in 3-2 i matchens slutskede. Svårspelat idag med snöstorm och fem killar som gör debut, men tycker alla gör det bra och vi följer vår matchplan. Synd att vi släpper tre ganska enkla mål bara. Men vi blickar framåt och har match igen redan på onsdag mot nybygget Azalea, det blir spännande!”

 

Landala IF (6B) och Diseröd SK (6D) drabbade samman på ett snöigt Guldheden Södra. Gästerna DSK kunde vinna med 3-1 och lagets Daniel Broman hade följande att säga om matchen:

”Svårt att avgöra om det var en bra match eller en fin insats med tanke på att andra halvlek befann sig i ett tjockt snötäcke. Är nöjda med det vi åstadkommer iallafall och blickar framåt mot fler träningsmatcher innan serien kickar igång.”

Landalas David Kristensson sa så här om matchen:

”Det var näst intill ospelbart med snöfall i andra halvlek. Hade ett isberg under varje sko efter 2-3 steg. Annars spelade vi okej i perioder men hade oflyt med ett självmål och två halvlätta mål efter små-misstag. Jag brände nåt läge som hade tagit oss in i matchen. Vi försökte spela bollen men blev lite stressade ibland, svårt att spela bollen i slutet av första och andra när snön började falla.”

 

Rambergets SK (6B) tog en storseger när 7A-laget Surte IS besegrades med hela 8-4. Pontus Blomquist (3), Adrian Citaku (2), André Andersson, Christopher Axelsson och Fredrik Siggelin blev målskyttar för RSK.

 

6C-nykomlingen AIF Göteborg gjorde processen kort med 7A-laget Andalus IF och vann med 6-0. AIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

På Heden 3 spelade BK S:T Jakob (6B) och Fröjdens FK (6C) 3-3.

S:T Jakobs Alberto Donoso Pizarro sa så här om matchen:

”De gjorde två snabba mål i början av matchen. Vi var inte på alerten med tanke på vädret. Efter 20 minuter så började vi få igång vårat spel. De fick en straff och så stod det 0-3. Vi fick in ett mål innnan halvtidsvilan.

Vi höll spelet i andra och på en frispark nära hörnflaggan drogs det in ett kanoninlägg som yours truly kunde peta in. Kvitteringen kom också via en frispark. Tufft att lira idag med tanke på vädret. Snö och frusna fötter gör ju att man inte vill gå in för hårt i duellerna. Är ju ändå bara en träningsmatch och vi har ett nytt sätt att spela på som vi vill få att fungera.”

Fröjdens Simon Sävenek sa så här om matchen:

”Det var i stort sett helt omöjligt att spela boll. 3-3 blev matchen. Vi var fullständigt dominanta första halvtimmen, sen tog de över. Ett rättvist resultat får man ändå säga.” 

 

Nyblivna 7B-laget BK Skottfint besegrade 6D-laget Hermansby IF med 5-3 igår.

Skottfints Daniel Åman sammanfattade matchen så här:

”Efter en omtumlande och lång off season för vår del, var det äntligen dags för första träningsmatchen. En stor omställning med en massa nytt och som vanligt en maffig Silly Season som aldrig tar slut. Den här matchen var den som bokades sist. Efter två sena återbud så hade vi på matchdagen bara 11 man. Assisterande tränare och lagkapten Mike fick ringa in två gubbar som också var bland de mest framträdande idag. Snön öste ner på Ruddalen och vi spelade med orange boll, så båda lagen får se detta som ett träningspass. Matchen svängde hela tiden. Tre straffar bl.a. där båda lagen missar var sin. Med en kvart kvar kvar har Hermansby vänt 1-2 till 3-2. Sedan gör Skottfint tre mål och kan vinna 5-3. Tre mål idag från 42-åriga Marcus Sintorn. Ett från nyförvärvet Patrick Versteeg och det sista från provspelande Liam. Båda lagen saknade en drös med spelare. En bra genomkörare även om det stundtals var parodi på fotboll och en viss skaderisk. Hermansby är ett gött gäng att möta. Bra Killar helt enkelt!”

Hermansbys Samuel Holgersson gav sin syn på matchen:

”Ja, det var en jämn match på en snötäckt plan! Tack vare det svåra/hala underlaget blev det en match med mycket kamp! 1-1 i halvlek. Tidigt i andra halvlek tog Skottfint ledningen med 2-1. Vi kvitterade sedan på straff och gjorde kort efter det även 3-2. Med ca tio minuter kvar kvitterade Skottfint. Sista fem minuterna gjorde Skottfint två mål och matchen slutade 5-3.
Svårspelat och mycket kamp i en trevlig och rolig match.”

 

Sjövalla FK (6B) slog igår 6D-laget Hälsö BK med 1-0 på Djupedalsplan efter att hemmalagets Simon Bevenäs blivit matchhjälte.

SFK:s tränare Christian Bevenäs sa så här om matchen:

”Väldigt nöjd med första halvlek då vi spelade väldigt bra och varierat och skulle gjort lite mer mål bara på alla chanser vi skapade. Hälsö var farliga i sina omställningar. Andra halvlek la sig snön och det blev svårspelat, vi körde 30 min på grund av skaderisken.”

 

/Rasta