Imorgon onsdag (8/3) är det dags för kvartsfinaler i Östra Cupen:

 

Gårda BK (4A) – Öjersjö IF (6A) 18.30 Kviberg 5

 

Ett härligt gammalt 6A-möte där båda lagen numera har lämnat detta lokalfotbollens finrum. Gårda BK tog sig snabbt upp till division 4 efter att de vann 6A 2014 och Öjersjö IF firade seriesegern i 6A så sent som förra året och är nu nykomlingar i 5A. Gårda BK hamnade på en stabil femteplats i 4A 2016 och krossade sitt motstånd i gruppspelet i årets Östra Cupen. 5-0 mot Bergsjö IF och 5-1 mot seriekollegan Stenkullen GoIK. Öjersjö har bara spelat en match i Östra Cupen då det tredje laget i gruppen, Sveakurd FC, drog sig ur. ÖIF kunde vinna gruppen efter 1-1 och seger på straffar mot division 3-laget Lärje-Angered.

 

TIPS: Öjersjö kommer säkert vara taggade till tusen och resultatet mot Lärje imponerar, men Gårda BK bör vara några klasser bättre och tar detta.

_______________________________________________________

Sävedalens IF (division 2) – Kortedala IF (division 3) 18.30 Kviberg 2

 

Sävedalens IF brukar gå långt i Östra Cupen och städade som väntat av sin grupp med Götaholm BK, FC Härlanda och Kode IF. Tre segrar och 10-1 i målskillnad. Motståndarna Kortedala IF tog sig vidare i en superjämn grupp där alla tre lagen hamnade på samma poäng och samma målskillnad. KIF gick dock vidare på fler gjorda mål! Det blev vinst 2-1 mot IK Kongahälla men förlust mot Partille IF FK (2-3). Annars har väl KIF inte imponerat i träningsmatcherna och det har blivit förluster mot Semberija (4A) och Mossens BK (4A). Det har även varit ganska stor rotation i truppen inför säsongen.

 

TIPS: Sävedalen känns mycket stabilare och tar detta!

_______________________________________________________

Floda BoIF (4A) – Qviding FIF (division 1) 20.30 Kviberg 5

 

4A-laget Floda BoIF gjorde det som förväntades och vann både sina matcher i gruppen mot 6A-lagen Bergums IF (3-0) och Gamlestaden FF (2-0). Det blir dock riktigt hårt motstånd i kvartsfinalen då regerande mästarna och division 1-laget Qviding FIF står för motståndet.  Qviding höll råkade dock ganska illa ut då de spelade 0-0 (och förlorade straffarna) mot 5A-laget FC Bosona i första matchen. Bosona tog dock inte chansen mot gruppens tredje lag, Björndammen, utan föll med 1-2. I den avslutande matchen vann Qviding med 2-0 mot BBK och vann därmed gruppen. Bloggen har dålig koll på hur stark trupp Qviding hade i gruppspelet men känslan är att de kommer komma med ett starkt lag.

 

TIPS: Floda kommer inte kunna stå emot 2×45 mot division 1-laget Qviding. Säker Qviding-seger.

_______________________________________________________

 

Jonsereds IF (4A) – Lunden Överås BK (4A) 20.30 Kviberg 2

 

En riktigt intressant 4A-möte mellan Jonsereds IF (som åkte ur division 3 förra året) och Lunden Överås BK (som slutade på en stabil fjärdeplats). JIF vann båda sina matcher i gruppen (2-0 mot FC Komarken och 4-1 mot Utbynäs SK). Laget obesegrade i alla sina sju matcher 2017 (fem vinster och två oavgjorda) och har värvat stabilt, bland annat Robin Örtendahl från Qviding. Lunden Överås hade det lite svettigare och tog sig vidare via en direkt avgörande match mot Gunnilse IS. LÖBK klarade sig på oavgjort och matchen slutade just 1-1. I den första matchen blev det stabila 5-1 mot United Africa.

 

TIPS: Lunden kommer inte at vika ner sig men Jonsered är favoriter och kommer att ta detta!

 

/Rasta