Stefan Landhage gör sin andra säsong i Näset som assisterande tränare till Sami Vinni. Förra året gjorde Näset succé i både Västra Cupen och 5B men utan seger i slutändan i någon av tävlingarna. I år gick cupen sådär och man har trots att man förstärkt med fina spelare ändå tappat en hel del firepower i bland annat Frantzich.

Efter lyckad start mot Styrsö i cupen blev det därefter två raka förluster mot Hönö och Väster i gruppspelet, hur sammanfattar du er insats och vad hade ni behövt gjort annorlunda för seger?

Första matchen mot Styrsö spelar vi riktigt bra fotboll och vinner ganska så komfortabelt och det syntes att vi hade två matcher i benen medans Styrsö spelade sin första.

Sedan i andra matchen mot Hönö så gör vi en väldigt slätstruken insats där det kändes som att spelarna var trötta både i huvuden och ben efter en ganska så tuff vecka där även viss underskattning antagligen spelade in samtidigt som Hönö gör en heroisk kämpainsats och förtjänar segern.

Mot Väster i sista matchen gör vi en riktigt bra första halvlek och leder med 2-1. Sedan får dom in ett mål efter en fast situation i början av andra halvlek vilket gör att vi blir stressade och lite för tidigt börjar spela långt och Väster kan göra 3-2 då vi går bort oss.
Det är alltid lätt att vara efterklok men med facit i hand så skulle vi väl ha ”accepterat” ett kryss istället för att gå all in för tre pinnar mot Hönö men jag tycker ändå att spelmässigt gör vi en helt ok västra cup med 3bra 2ok och en dålig halvlek om man skall dela upp cupen i halvlekar

Ni har inför året tappat Frantzich, Melin och ”Löken”, hur märks det i matcherna ni spelat i år? Samtidigt har ni värvat in flera duktiga spelare och verkar få igång ”Vasse” igen, tror du ni blir bättre eller sämre än förra säsongen?
Som de flesta som var med i div 5b förra året vet så var detta tre av seriens bättre spelare på sina respektive positioner och det är ju inget man ersätter utan problem men vi har ju ett ungt lag där flera av de spelare som varit med ett par år får ta ett större ansvar. Tyvärr så har vi haft lite problem med skador och resor på flera av våra nya spelare men förhoppningsvis är dom tillbaka i spel inom kort.
Jag tror att serien kommer vara enormt mycket jämnare iår än förra året då vi och Mölnlycke stack iväg ganska så tidigt och det var ett tvåhästars race. Iår så kommer det nog vara en 4-5 lag med i toppen vilket antagligen kommer göra att poängantalet kan bli lite lägre än förra året men jag hoppas att tabellplaceringen blir ett snäpp bättre 

Det är mindre än månad kvar till premiären, vad lägger ni då ert fokus på träningarna och finns det något ni jobbat klart med?
Vi kommer fortsätta att jobba med passningsspelet och även vårt pressspel Samt att försöka spela en rolig fotboll. Det finns aldrig något man är klar med som tränare men det kommer nog bli lite mindre ren fys framöver till de flesta spelares glädje.
Förra året hade jag Mölnlycke som era utmanare, i år tror jag på att det blir en kamp mellan er, Masthugget och Finlandia, vad tror du själv och har ni något annat än uppflyttning i sikte med tanke på förra årets säsong?
Det kommer nog bli ett ormbo uppe i toppen av tabellen. Förutom oss tre lag så är Balltorp en dark horse med en väldigt stark trupp. Lägg till Donsö samt de lag som åkte ur div fyra förra året samt att det alltid kommer ett överraskningslag som hänger på med så förstår nog de flesta att det inte kommer finnas några enkla matcher iår.
Dock hoppas jag att vi kommer att stå som seriesegrare tillslut.

Till sist, det ryktas att du skall färga håret vid serieseger, stämmer det?
Haha jag har ju redan tvåfärgat hår (grått/brunt) tror inte att en till färg skulle bli någon succé . Jag får väl raka av mig skägg och mustasch för första gången sedan millennieskiftet ifall vi vinner serien.

 

///Dalla