Fyra grupper i Södercupen avgörs idag.

Grupp A

Nu kan jag inte reglerna riktigt men utgår ifrån att inbördes möten går före målskillnad och då är Mölndal redan klara gruppsegrare. Även om de skulle förlora ikväll och Virgo går ikapp via tre poäng mot Heden så kan vi nog räkna med att det är avgjort. Antar jag. Men ändå. Intressanta matcher idag. Virgo möter ett piggt och satsande Heden, bör vinna ändå men en perfekt match för Heden att nyttja. Mölndal möter Balltorp och är favoriter lite beroende på vilket lag man matchar men Mölndal är riktigt bra och Balltorp har inte hittat in i det riktigt i år.

Mölndal vinner gruppen.

Grupp B

Lindome har redan vunnit sina två första matcher och vinner enkelt mot Sjövalla idag, därmed tre raka segrar. Intressant match dock mellan Mölnlycke IF och Guldheden som inte gäller någonting egentligen men som ändå är en fin match att få i benen.

Lindome vinner gruppen.

Grupp C

Samma visa som i övriga grupper. Det är typ redan klart vilket lag som vinner gruppen. Landvetter vann nyckelmatchen mot Kållered och körde därefter över Hällesåker vilket bör innebära att de vunnit gruppen redan även om de förlorar om nu inbördes möten gäller. Men Landvetter vinner mot Göteborgs SIF idag så det blir väl ingen diskussion. Intressant att se om Hällesåker kan hämta sig lite i mötet med Kållered även om de blir väldigt tufft.

Landvetter vinner gruppen.

Grupp D

Den här gruppen är ju lurigare och den enda som egentligen inte redan är avgjord. Lövet och Fässberg kan vi räkna bort och de kommer förlora sina matcher idag också och därmed slutar de på en poäng vardera. Men då detta är en grupp med fem lag får vi tänka efter lite. Mölnlycke IS landar på åtta poäng efter segern mot Fässberg idag.

Och Mossen slår Lövet enkelt. Men Mossen spelar två matcher idag. De möter även Dalen i sista omgången som alltså också spelas idag. Då kan vi landa på det faktum att vinnaren mellan Mossen och Dalen tar gruppen. MEN om de blir kryss har vi tre lag på åtta poäng där väl inget av lagen vunnit mot varandra och då blir det istället målskillnad(?) som gäller. Så öser Mölnlycke in mål mot Fässberg har de vid kryss mellan Mossen-Dalen gruppsegern. Annars alltså matchen mellan Mossen-Dalen helt och hållet och där tror jag mest på Mossen som det känns just nu.

 

///Dalla