FC Heden är omnämnd i många sammanhang som favoriter att vinna 6B, de är dessutom mitt uppe i Södercupen med många tuffa matcher där de redan har åkt ur men då det är gruppspel väntar ikväll IK Virgo.. en utmaning större än det mesta, eller kan Heden hoppas på en skräll?

Mindre än en månad kvar till seriestart, hur är känslan hos er? Kommer ni leva upp till förväntningarna på er?

Känslan är god, Vi har ju varit igång i två månader och det har hänt mycket under denna tiden.
Bra träningar och VÄLDIGT tuffa matcher rakt igenom (med undantag för matchen mot Knippla som vi komfortabelt kunde vinna med 5-0).
De flesta har väl också fått veta genom framförallt er blogg att vi fått in finfina spelare som höjt standarden på träningar och matcher.

Truppen är rekordstor, tror vi i dagsläget har 35 gubbar som betalt medlemsavgift, sen kan man redan nu särskilja att 5-6 spelare inte varit med på planen än men det får väl ses som bonus när de väl kommer ner helt enkelt.
Riktigt bra tryck på spelare som vill komma ner och testa med oss och det måste vara ett kvitto att vi gör något bra i föreningen.

På minuskontot får väl nämnas att vi haft en hel del sjukdomar och småskavanker som hållt flera av spelarna som man tänkt ska vara med och slåss om startplatserna i laget borta från planen, det i sin tur har ju gjort att man inte hunnit spela ihop någon direkt matchtrupp än men vi får avvakta och hoppas att allt kommer nu och inte sen under säsongen.

Det beror ju såklart på vems förväntningar man går efter. Vi har ju målats upp som den säkraste seriesegraren av alla lag i lokalfotbollen av en viss blogg och det är ju verkligen en sanning med modifikation för vinna en serie gör man inte hur som helst, det kräver en trupp som är villiga att satsa en hel del för att man ska nå sina mål och det vet man ju inte förens i höst om det man uttalat senare levs upp till.
Sen har vi en finfin och balanserad trupp i dagsläget så självklart har vi verktygen för det men sen ska man ju också ha rätt verktyg till rätt uppgift.
Hamra med en skruvmejsel kan gå om nöden kräver det men det är ju inget man använda till ett helt bygge, så därför krävs ju att man i stort sett varje match kan mönstra stommen i truppen och sen får man pussla lite med övriga platser på planen.

Inför säsongen fick du in Joel Sjöqvist i ledarstaben, hur har ni förändrat hur ni vill spela och har det förändrat din ledarroll på något sätt?

Till en början måste sägas att det är ruskigt inspirerande att få in Joel till FC Heden.
Det kommer ständigt nya ideer och tankar som vi tränar på för att förhoppningsvis bli ett bättre lag.

Vi kanske inte riktigt har kommit så långt som man hade hoppats på än pga det vid sidan av blivit lite ryckigt både från min och Joels sida men nu känns det som vi är på gång och med mindre en 1 månad till seriestart så börjar det kännas riktigt bra.

Jag tror FC Heden 2017 kommer vara ett mer strukturerat lag som kommer kräva mer av varandra på och vid sidan av planen också.
Vi kommer ha ett högre tempo än tidigare och förhoppningsvis få till det bra mycket bättre mot lagen i botten där vi år efter år haft tendenser att tappa på tok för mycket onödiga poäng.

Min egna roll har jag medvetet försökt tona ner lite, många av killarna har hört samma djupa Barry Whiteröst år efter år nu och då kan det vara uppiggande att få höra någon annan gorma lite på planen.
Vi jobbar fortfarande på att hitta helt rätt i våra roller, det går väldigt bra tycker jag då vi båda är prestigelösa när det gäller att ta plats och bestämma vad som behövs göras på planen.
Än sålänge är det jag som håller i laguttagningarna och Joel som mer går in på djupet inför matcherna med de strategiska direktiven.
Det är också för att Joel spelar en hel del och då är ju jag den som sköter sakerna runt omkring.

Kryss mot Balltorp och förlust Mölndal, hur ser du på era insatser i cupspelet?

Matchen mot Balltorp är jag väldigt nöjd med, dels låg vi väldigt bra i positionerna och kämpade och slet för varandra.
Vi tog till oss instruktioner och utförde de nästintill prickfritt på planen.
Sen vill man ju alltid vinna men Balltorp var tunga och hade några riktigt vassa indivualister som mycket väl kunnat avgöra matchen till Balltorps favör.
Helt rättvist resultat till slut.

Mot Mölndal fick vi olyckligt ett mål mot oss efter bara någon minut vilket såklart ändra förutsättningarna lite då vi inför matchen pratade om att ligga lågt och kontraslå.
Vi kommer inte riktigt in i det första halvleken och Mölndal var närmare tre och fyra noll än att vi skulle komma ikapp.
Lite byten i paus och en högre utgångsposition gör att vi får till det bättre och kan reducera Mölndals ledning till 1- 2 och vi har en kvart efter det där det är vi som skapar flera heta lägen men som nästan alltid i sådana lägen så öppnar man upp sig bakåt och de kunde avgöra matche istället för att vi skulle sno med oss en pinne hem från Förbovallen.

Sen måste det sägas att förutsättningarna inför matchern inte varit optimala, inför Balltorpmatchen var det en en raZZia mot några lokala kids där vi skulle byta om så vi fick stå ute och frysa tills balltorp bjöd in oss till deras lilla omklädningsrum, på det också en försening pga en fotskada i matchen innan på nästan en halvtimme.
Mot Mölndal fick Peter kasta in handduken precis innan matchstart vilket också fick oss att styra om laget i sista stund.

Nu väntar Virgo i sista omgången, känns som en utmaning, hur tar ni er an den matchen?

Ja det blir en svår nöt att knäcka, skiljer 3 divisioner lagen vilket också ska visa sig på planen.
Förra året kunde vi dock skaka Virgo och faktiskt vara det bättre laget i 40 minuter innan rutinen och klassen tog över och vi kunde åka på en två noll torsk till slut.
Det finns en möjlighet att hota om vi alla spelar på topp och förvaltar de lägen vi får under matchen.
Vi går ut och hoppas på det bästa så får vi se hur det går helt enkelt

Till sist, vilka ser du som utmanare om seriesegern i 6B?

Proletären alla gånger!!! De var duktiga förra året och som jag förstått det värvat riktigt bra inför i år också.
Sen kommer det alltid dyka upp lag som man inte räknat med innan som hittar in i Zonen och bara maler på under säsongen.
Får ett lag som Syrianska lite flyt i början kan de mycket väl hamna i toppen.
Studenternas är också ett lag som hamnar i topp år efter år utan att ta det där sista klivet, kanske är det deras tur i år?

 

///Dalla