Igår torsdag spelades fyra avslutande gruppspelsmatcher i Hisingsmästerskapen:

 

GRUPP 1

IF Warta (6D) – Kärra KIF (division 3) 1-1 

Rambergets SK (6B) – IF Vardar/Makedonija (6D) 2-6

 

Både Warta och Kärra var klara sedan innan och det oavgjorda resultatet betydde att Kärra slutade 1:an och Warta 2:a i gruppen. Kärra KIF tog ledningen i matchens inledning genom Marcus Andersson men Warta kvitterade i början av den andra halvleken, målskytt Amiin Mahdi.

Kärras tränare Magnus ”Böjen” Carlsson sa så här angående matchen:

”Var väl ingen höjdarmatch, tidig ledning efter 4 minuter och sen händer inte så mycket mer i första halvlek.
De kvitterar på en omställning efter 35 minuter. En medioker match där Warta krigade på bra.”

Kärras matchrapport hittas HÄR.

 

I den andra matchen i grupp 1 tog Vardar/Makedonija en storseger med 6-2 mot 6B-laget Rambergets SK. Det var dock en jämn tillställning fram till mitten av den andra halvleken när Vardar satte fyra raka strutar. Luan Qerkinaj och Lorend Qerkinaj blev båda tvåmålsskyttar för Vardar medan Pontus Blomqvist gjorde RSK:s båda mål.

Vardars tränare Labinot Aziraj sa så här om matchen:

”En match som börjar lite trevande för oss men slutar med en mycket komfortabel seger med tennissiffrorna 6-2. Trots att det var en betydelselös gruppspelsmatch i HM och att båda lagen saknar flertalet tongivande spelare var det en match med fin kvalité. Sett över hela matchen är vi hungrigare än motståndarna och vi orkar mer. Det visar vi med att stänga matchen med 4 mål sista kvarten.” 

Vardars matchrapport hittas HÄR.

___________________________________________________________

GRUPP 2

Ytterby IS (4B) – Hisingsbacka FC (division 3) 0-3

 

Gruppfinal där båda lagen redan var klara för kvartsfinal. HFC vann matchen med 3-0 trots att de fick en spelare utvisad i slutet av den första halvleken. I det skedet ledde HFC med 1-0 efter mål av Adam Ben Sassi. Istället för att Ytterby kunde utnyttja det numerära övertaget var det Hisingsbacka som gjorde både 2-0 (Sam Panah) och 3-0 (Fredrik Johansson Zanjanchii) den andra halvleken.

 

HFC vann alltså gruppen före YIS.

 

 

___________________________________________________________

GRUPP 3

KF Velebit (4B) – IK Zenith (5A) 1-1

 

I grupp 3 blev det 1-1 mellan KF Velebit och Zenith efter att Homan Moktari gett Velebit ledningen på straff i mitten av den första halvleken. Kvitteringen kom genom Niclas Wallerius i den andra halvleken. Däremellan hade Velebit fått en spelare utvisad.

 

Resultatet gjorde att Velebit är utslagna och Zenith är för tillfället i kvartsfinal. Detta avgörs dock ikväll när Bjurslätts IF och Hisingen FC möts (en match som skulle spelats i onsdags). Bjurslätt behöver vinna för att gå till kvartsfinal (då vinner de även gruppen för Hisingen). Då inbördes möten avgör vid samma poäng så räcker inte oavgjortZenith vann det mötet med 4-1.

Matchen mellan Bjurslätt och Hisingen spelas alltså ikväll, 19.00 på Tuvevallen.

 

___________________________________________________________

 

Kvartsfinalerna spelas så här och inleds nästa tisdag (14/3):

TISDAG 14/3

Hisingsbacka FC – BK Häcken (Backavallen, 18.45).

ONSDAG 15/3

Kärra KIF – Hisingen FC/IK Zenith (Klarebergsvallen, 18.45).
Hisingen FC/Bjurslätts IF – IF Warta (Tuvevallen, 18.45).
Torslanda IK – Ytterby IS (Krokängsplan, 18.45).

 

/Rasta