Johan Sundh kör på sitt Virgo och i vanliga anda så tror han hårt på sitt lag tredje raka säsongen i trean..

Hur ser man på årets säsong i Virgo? är de som vanligt att ni kan slå alla lag en bra dag, att ni kommer använda fyrtio spelare i seriespel och att ”Kungen” kommer vara på bänken i minst fem matcher under året? Eller är det månne så att klubben utvecklats ytterligare och kommit förbi de barnsjukdomarna?

Man ser med stor tillförsikt fram emot årets säsong i Virgo! Det är mycket som är spännande i år, både på spelarfronten och på ett organisatoriskt plan. Vi har i dagsläget ett 10-tal nya namn i truppen och hoppas på ytterligare ett par i dagarna. Ekonomin ser även den väldigt ljus ut i år då vi fått in personer i organisationen som aktivt kan jobba med sponsringsfrågor och vi har även en rad intressanta idéer för att kunna höja kvaliteten och underhållsvärdet kring våra hemmamatcher. Målsättningen är som vanligt att detta år ska bli det roligaste fotbollsåret någonsin! Man ska helt enkelt som virgoiot minnas detta år oavsett om man är spelare, ledare eller bara närmast sörjande.

Sen är det ju givetvis vissa saker som inte kommer ändras och en stor spelarrotation är ju en sak vi måste förhålla oss till. Barnsjukdom vet jag inte om jag vill kalla det, men eftersom vi inte har några ersättningar överhuvudtaget, alla spelare betalar medlemsavgift, får vi helt enkelt även förhålla oss till att fastrar fyller år och att man måste följa med flickvännen på hundutställning ibland. I år känns det dock som vi har en väldigt bra bredd så förhoppningsvis kommer samtliga som spelar i år i alla fall ha minst ett par träningar i kroppen.

Vad gäller Ulf ”Kungen” Carlings närvarande så kommer den nog tyvärr bli ytterst sparsam då han emigrerat till Vimmerby. Ett tapp på många sätt och man kommer sakna hans egenheter. Eller vad sägs om att cykla enhjuling till träningarna eller att bära skjorta och slips under matchtröjan?

Södercupen inleddes inte med någon succé där ni fick stryk mot Mölndal, din kommentar till den matchen och matchen därefter mot Balltorp som ni slog, är ni nöjda med insatserna?

Matchen mot Mölndal var ett bottennapp av oss, bara att erkänna. Matchen spelades i bokstavlig storm och stördes av ett vidrigt benbrott som krävde ett 40 minuter långt uppehåll. Vi hade definitivt chanser och borde ha vunnit, men tyvärr var vi helt uddlösa i avsluten och då gör man tyvärr inga mål. Mot Balltorp gjorde vi det vi skulle även om vi borde gjort mer mål. Istället för 4-0 i slutet så slarvar vi och det blir 3-1 vilket var smickrande för Balltorp. Jag skulle dock säga att Mölndal och Balltorp är rätt jämnstarka. Balltorp är nog lite jämnare rakt över medans Mölndal är väldigt vassa på att ställa om. Sammanfattningsvis så är vi inte nöjda, nej.

Du inledde året som sportchef i klubben, hur har den rollen upplevts och när tar du nästa steg med fokus mot Klubbdirektörsposten?

Att jag har titeln Sportchef är nog inte så blodigt som det låter. Vi gjorde ett omtag i styrelsen för att effektivisera beslutsvägarna lite och då hamnade sportfrågorna på mig. Hittills har det mest inneburit att jag utsett mig till tränare samt att designa vårt nya matchställ. Vi har lite idéer på hur man kan utveckla föreningen nu när ekonomin verkar stabilisera sig, men Rom byggdes inte på en dag säger dom ju och det gäller att skynda långsamt.

Vi har ju inför i år fått en nygammal klubbordförande i Thomas Pettersson som kommit tillbaka med nytänd energi, spännande visioner och även intressant hjälp i form av kompisar. Så jag får nog snällt ge honom några månader innan jag utmanar honom i en klassisk värjduell. 😉

Div III närmar sig med stormsteg, vad skulle en godkänd säsong för Virgo vara?

Topp 4. Inga konstigheter. Virgo har under snart 10 års tid gjort ett bättre resultatmässigt år än året innan. Förra året slutade vi 5a så allt annat är topp 4 är ett fiasko! Skämt å sido så kommer vi ha kanske seriens bästa trupp att förfoga över. Det vet, och känner, alla i laget så den interna målsättning ligger ju högt om än outtalat. Och även om de flesta spelarna kanske inte drömmer om att division 2 och bortamatcher till Nordvärmland en hel lördag så vill samtliga spelare vinna varje match och i år har vi möjligheter till att göra det, sen får vi se hur långt det räcker.

Till sist, vem i Torslanda drömmer du om att värva till klubben med tanke på de övriga värvningarna i gjort?

Jag tror det snart är uppåt 20-talet spelare med Torslandaanknytning som spelar eller spelat i Virgo de senaste 3 åren och Virgo har aldrig aktivt ringt någon av dem. Så frågan är nog snarare vem i Torslanda som drömmer om att få spela i Virgo! 😉

 

///Dalla