Vi tar en snabb sväng bara och kollar till de träningsmatcher som spelades i veckan som gick:

 

MÅNDAG 6/3

Ahlafors IF (division 3) – KF Velebit (4B) 4-1

TISDAG 7/3

Lerums IS (U19) – Tollereds IF (6A) 4-1

ONSDAG 8/3

Croatia Göteborg (6A) – Sveakurd FC (6A) 5-0

Göteborgs City FF (6B) – AIF Göteborg (6C) 0-2

TORSDAG 9/3

BK Björkåsen (6D) – Slottsskogen/Godhem IF (7B) 0-1

FC Bosona (5A) – Näsets SK (5B) 0-2

 

Division 3-laget Ahlafors IF besegrade 4B-laget KF Velebit med 4-1 och AIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

När det gäller 6C-laget AIF Göteborgs seger mot 6B-laget Göteborgs City FF fick bloggen följande analyser:

AIF:s Gustav Wermcrantz Forsström sa så här om vinsten:

”AIF vinner med 2-0 mot Göteborg City FF i en grinig match med mycket kort. Matchen är jämn, men sett över 90 minuter vinner AIF pga mer vilja.”

Citys Anders Hultberg hade följande kommentar:

”Planen var full av snö, väldigt svårspelat. Arbetarna vann med 2-0. Men många hårda dueller, vi åkte på 4-5 skador. Så en bortkastad kväll kan man väl säga. Men AIF vann rättvist.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

_____________________________________________________

Slottsskogen/Godhem (7B) besegrade BK Björkåsen (6D) med matchens enda mål.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om matchen:

”Matchen började ganska jämnt. Allt eftersom i första halvlek tar vi över och har några fina kombinationer. Ett inlägg från kanten kommer in i straffområdet och där klipper Alex Gluhic till och gör 1-0. Därefter har vi ganska stort spelövertag halvleken ut. I andra halvlek sjunker vi tillbaka och Björkåsen kommer mer och mer in i matchen igen. Farligast är när de får en boll i ribban. Överlag en typisk träningsmatch, vi gör många byten medan Björkåsen endast har en avbytare. Matchen slutar 1-0 till oss, första segern för säsongen. Gött självförtroende efter resultaten i cupen och denna matchen.”

______________________________________________________

 

Näsets SK (5B) besegrade FC Bosona (5A) med 2-0 i torsdags.

Bosonas tränare Sean Grebovic hade följande att säga om förlusten:

”Näset var duktiga och löpvilliga. Vi spelade mycket bättre än mot Angered och börjar hitta våra positioner i försvaret samt anfallsspelet. Några träningar till och matcher så ska vi nog komma i form innan premiären. Många olika faktorer har påverkat vår träningsnärvaro i februari men vi hoppas kunna lösa det under mars månad.”

Näsets Anton Örth sa så här om segern:

”Det blev en skön 2-0 seger på bortaplan mot Bosona i torsdags kväll. Vi började bra, spelade runt fint i lagdelarna. Känns som vi hade ett litet övertag i början, sen kom Bosona med några farliga kontringar men vår målvakt för dagen, Filip (född -00) gjorde härliga räddningar på dessa farliga chanserna. Vi lyckas precis innan paus, genom Thörner på hörna, nicka in 1-0. Snyggt mål på en fin hörnvariant. Mentalt jobbigt för Bosona som verkade tappa orken och även lite huvud efter detta. I andra halvlek lyckades Bosona sätta mer trycka på oss och det fanns många närkamper där domaren kanske borde satt ner sin fot och dömt åt något håll för att lugna ner vissa spelare, men där han valde att fria istället. Bosona rinner i andra halvlek igenom på deras vänsterkant när domaren missar en solklar offside på kanske 4-5 meter och sedan dömer straff när vår spelare kommer i duell med deras anfallare i straffområdet. Bosona missar dock straffen och i någon anfall senare (när jag kommit in som vänsterytter av någon anledning) får jag en fin djupledsboll, springer förbi deras spelare, slår ett inlägg och prickar huvudet på Martin (vår egen Schweizare) som får sätta dit sitt första mål för Näset i matchsammanhang (om jag inte missat något tidigare). Efter det hade vi nog fler och bättre lägen än Bosona men lyckades inte göra fler mål då deras målvakt stod i vägen ex antal gånger med många fina räddningar. Återigen kul att några juniorer i klubben får hänga med till matchen och visa vad de går för!”

 

/Rasta