Igår avslutades gruppspelet i Hisingsmästerskapen med den flyttade matchen mellan Bjurslätts IF och Hisingen FC i grupp 3. BIF behövde vinna för att ta sig vidare medan HFC redan var klara.

Matchen bjöd på ett mål bara och det var Hisingens nyförvärv från Velebit, Andreas Kakic Bergstrand, som satte det fem minuter från slutet.

Enligt de rapporter bloggen fått var det ett spelövertag för Bjurslätt, som alltså var tvungna att vinna matchen. Målet kom när Bjurslätt satsade allt framåt och HFC utnyttjade detta och avgjorde på en omställning.

BIF:s Tim Samuelsson sa så här om förlusten:

”Första halvlek börjar lite som vi hade tänkt, Hisingen ligger på en del men vi står i ett stabilt och säkert försvar. Ungefär efter tio minuter börjar vi komma in och upp i ett par anfall. Sedan resterande tid i första halvlek skulle jag vilja säga att vi tar över mer och mer. Kommer till en del lägen men målvakten står för en del bra räddningar, Hisingen har egentligen inte många lägen, men på en av dem står Mahit Onur Agic för en otroligt fin räddning när de har helt öppet mål. Andra halvlek kommer utspela sig i ett måste för oss. Tycker vi trycker ner Hisingen riktigt bra. Vi kommer till massa lägen men än en gång får vi inte in bollen, i slutet av matchen satsar vi för fullo, då lyckades Hisingen få in ett inlägg som deras anfallare nickar in lite turligt tyvärr.”

Hisingen vann gruppen på maximala nio poäng. Zenith slutade tvåa.

 

Kvartsfinalerna spelas så här:

TISDAG 14/3

Hisingsbacka FC – BK Häcken (Backavallen, 18.45).

ONSDAG 15/3

Kärra KIF – IK Zenith (Klarebergsvallen, 18.45).
Hisingen FC – IF Warta (Tuvevallen, 18.45).
Torslanda IK – Ytterby IS (Krokängsplan, 18.45).

 

/Rasta