Lördagarna på försäsongen brukar vara proppfulla med träningsmatcher och gårdagen var ingen undantag! Bloggen har fått lite mer kött på benen från de kamperna:

 

Kortedala IF (division 3) spelade 3-3 mot division 1-nykomlingarna Assyrsiska BK.

KIF:s ena tränare, Nikola Majdandzic, sa så här om matchen:

”Vi möter ett mycket bra lag i Assyriska BK idag som vann division 2 förra året. Första halvlek så spelar vi smart och disciplinerat och lyckas göra hela 3-0. Assyriska har mycket boll men vi kämpar på bra och utnyttjar våra chanser på bästa sätt. I andra halvlek så höjer Assyriska tempot men vi hänger bra med och håller nollan fram till sista 20 minuterna då vi tröttnat lite och detta räcker mot ett såpass bra lag. De hinner upp till 3-3 . I slutet har båda lagen drömlägen att avgöra men det slutar 3-3. Vi gör en mycket bra match mot ett riktigt vasst lag och forsätter jobba igång oss inför serien.”

 

Division 3-lagen Västra Frölunda IF och Lärje-Angereds IF möttes igår och Frölunda vann med 4-3. Michel Garis (2), Noah Alexandersson och Fred Jähnke blev målskytter för Frölunda.

 

Ahlafors IF (division 3) besegrade Gerdskens BK (också division 3) med 3-1 igår. AIF:S mål gjordes av Peter Antonsson (2) och Michael Hintze. AIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Division 3-laget Älvsborg FF föll rejält (0-5) mot Lerkils IF (också division 3).

ÄFF:s tränare Adej Hayek sa så här om matchen:

”0-5 förlust går inte att snacka bort. Vi möter ett bra och effektivt Lerkil som gjorde processen kort med oss. Vi står för flera matchavgörande misstag som ej hör hemma på division 3 nivå och då kan det sluta med såna siffror. Vi jobbar vidare och jag tror detta kan varit en nyttig lärdom för vår del. En eloge till killarna som ändå knät näven och körde hela vägen till slutsignalen.”

 

Kärra KIF (division 3) föll med 0-1 mot division 2-nykomlingen Lerums IS efter att Rasmus Karlsson gjort målet i början av den första halvleken. Kärras matchrapport hittas HÄR.

 

Gunnilse IS (division 3) tog en riktigt fin seger när division 2-laget Torslanda IK besegrades med 2-0. Målen gjordes av Manar Alobaidi och Amaro Nyass. GIS matchrapport hittas HÄR.

 

FK Kozara (4A) skulle ha mött 4B-nykomlingen Mölnlycke IF men den matchen ställdes in och istället blev det FTU (6D) som stod för motståndet. 5-1 slutade matchen till Kozara.

Robin Andersson, tränare i Kozara, hade följande att säga:

”En match som inte går till historien. Vi är väl helt okej i första halvlek och leder med 4-0. I andra ställde vi bara ut skorna och det var inte mycket som stämde. Matchen slutade 5-1 till oss. Vi är dock tacksamma för att FTU ställde upp med kort varsel.”

 

FC Komarken (5A) besegrade IFK Björkö (4B) med 3-2 i lördags efter att Shvan Kamal, Mattias Thornberg och Jafet Menghestab gjort mål för FCK.

Komarkens tränare Milan Tanaskovic sa så här om vinsten:

”I ett strålande vårväder besegrade vi IFK Björkö med 3-2 efter att ha haft en 2-0 ledning i paus. Första halvlek följer vi matchplanen fullt ut och gör en riktigt bra insats och leder välförtjänt med 2-0. Vi förflyttar boll mellan lagdelarna på ett kvickt sätt och gör det riktigt svårt för Björkö när vi var bollförande. Mattias Thornberg och Shvan Kamal stod för målen. I andra halvlek gör vi ingenting på samma sätt som i första samt går ner rejält i tempo och bjuder in Björkö i matchen. Björkö är riktigt tunga när man får upp bollarna på sina stora forwards som suger in bollar på ett bra sätt. Vi går inte in i duellerna på ett bra sätt och slarvar upprepade gånger vilket leder till att att Björkö får flera fasta situationer vilket de utnyttjar maximalt. Björkö är oerhört skickliga på sina hörnor och långa inkast. I minut 65 kommer reduceringen och i minut 78 kvitteringen och båda målen kommer till via fasta situationer när vi inte räcker till i luftrummet. Men just när segern känns så där retfullt bortslarvad står vi för ett snabbt och välregisserat anfall där Björkö inte hänger med. Med ett stenhårt avslut får Jafet Mengestab sista ordet med fem minuter kvar och trycker in 3-2. Inget av lagen skapar någon mer målchans efter detta och vi lyckats trots en riktigt dålig andra halvlek få med oss segern vilket stärker moralen. Kort sammanfattat så gör vi en väldigt bra första halvlek och en riktigt dålig andra halvlek men den här gången hade vi turen att det räckte till seger. Att stänga matcher direkt efter pausvilan är inte lätt men att försöka stänga matcher som idag genom att falla hem och låta motståndarna vara bollförande är inte alls rätt melodi. Någonstans infinner sig ett lugn och en falsk trygghet hos spelarna när man leder matcher och där har vi lite att jobba med. En matchplan pågår i 90 minuter och jag är långt ifrån nöjd med hur vi genomförde dagens tillställning. Vi gör dock vissa saker bra samt ett par bra individuella insatser som bör nämnas. Födelsedagsbarnet Martin Gonzales är planens gigant och med sin spelförståelse får vi en mycket kompetent spelare som vi kommer ha stor nytta av. Inhopparen Jafet Mengestab som kom in med 25 minuter kvar av matchen gör ett stort avtryck och skapar mycket oreda helt på egen hand och blir den lilla skillnaden i slutet av matchen. Björkö är ett lurigt lag som blixtrade till och straffade oss när vi gick i fällan och lät dem spela sitt spel.”

 

Göteborgs FF (4B) slog Vallens IF (division 4) med 3-1 efter ett hattrick av David Wilson.

 

Önnereds IK (6C) föll mot förra årets 6C-vinnare Kungsladugårds BK (numera i 5B) med 1-2.

ÖIK assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

”Kungsladugård var bättre och är tunga att möta. Vi gör en ok match men möter ett bättre lag.”

KBK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Det kommer mer imorgon från helgen!

 

/Rasta