Vi röjer vidare med mer från lördagens matcher!

 

6A-laget Bergsjö IF föll med 2-3 mot 4A-laget SKIF Semberija. BIF ledden med både 1-0 och 2-1 men Semberija kunde både kvittera och precis i slutet även sätta segermålet.

 

Hönö IS (6C) fortsätter att spela bra på försäsongen. 6A-laget Götaholm BK besegrades med klara 5-1.

Götaholms Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om förlusten:

”Vi är ofokuserade redan innan matchstart med lite sent indroppande gubbar till samling. Vår startelva har nog aldrig sett så konstig ut med Matte i mål t.ex. (Vi dras tyvärr med en hel del skador). Men men…vi gör Hönö bättre än vad resultatet visar. Två självmål från vår sida och vårt mål kommer på kontring. Annars inga märkvärdiga mål. Hönö verkar vara ett gött gäng så jag ska inte ta segern ifrån dem. Men vi underpresterade totalt. Inget att lyfta fram egentligen. Kanske är detta örfilen vi behöver för att vakna?”

Även Hönö har en Coffe, nämligen tränaren Christoffer ”Coffe” Ahlman. Han var dock inte på plats men förmedlade assisterande tränaren Alexander Sörensson syn på matchen:

”En solklar vinst. Spelet var väl å andra sidan ingen höjdare om man ser över 90 minuter. Men stundtals rulla vi fin fotboll. Men vi får tänka på att vi hade med oss spelare som inte spelat i Västra Cupen, vissa gjorde sin första match för säsongen till och med. Dessutom hade vi med oss två spelare från juniorlaget. Då får man ändå vara nöjd med vinst och mål framåt. Det tog 24 minuter innan 1-0 kom och sen rulla de på. 3-0 i halvlek. 4-0 och 5-0 är båda självmål på fasta situationer. 5-1 kommer med någon minut kvar, då en Götaholmare kommer helt ren och rundar Ludvig i målet. Vi från sidan är hyfsat nöjda med matchen, sista 20 är dock inget vi kommer att skryta om. Det gäller att steppa upp en nivå inför de två kommande matcherna mot Jonsered och Masthugget…som äntligen spelas på hemmaplan!”

 

I division 4-mötet mellan Dalen/KFF (4B) och Floda BoIF (4a) var det Dalen/KFF som var starkare som kunde vinna med 5-2.

Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén sa så här om matchen:

”Återigen en typisk träningsmatch med lågt tempo och få närkamper. Men roligt för oss att våra juniorer tar för sig mer och mer som man vet att dom kan och har sett på träning. Vi spelar helt okej och gör ändå fem mål mot ett division 4 lag trots att vi tappat division fyrans bästa anfallspar i Bita och Karlberg. Innan var det bara att slå upp bollen så blev det målchans nu krävs det lite mer spel fram till målet men det är roligare och det krävs mer av alla att bidra.”

Flodas tränare Jonas Torefalk hade följande kommentar:

”Inte mycket att säga egentligen. Vi gör försäsongens klart sämsta insats och släpper fyra mål på fasta situationer. Dalen gör det bra och vinner helt rättvist.”

 

3-3 blev det när Utbynäs SK (5A) och Finlandia Pallo AIF (5B) drabbade samman.

USK:s tränare Pelle Lagerqvist sa så här om matchen

”Vi var väl ganska mycket bättre i första men till en början gjorde dom målen. Mot slutet av första gick vi om till ledning 3-2 i paus. Vi börjar andra bra också men mattas lite samtidigt som Finlandia gör en bra andra halvlek och tar över. Tom blir manglad utanför vårt straffområde med fem minuter kvar men domaren väljer att inte blåsa och deras gubbe tar bollen och gör ett drömmål när han hänger in bollen i krysset! Ganska rättvist resultat ändå i en rätt tuff match som hade lite seriekaraktär. Kul att möta Jani och Kenneth igen också. Dom har jättesvårt att besegra Utbynäs, med vilken klubb dom än tar😀.”

Finlandias ena tränare, Jani Lemmetti, sa så här om matchen:

”En jämn match mellan två bra lag. Anfallsmässigt gör vi en ok match men vi slarvar för mycket defensivt i våran egen tredjedel och är för passiva på deras tre mål. Utbynäs är ett starkt lag som är kompakta i sina lagdelar och kommer tillhöra toppen i division 5. Vi ligger under med 3-2 efter första halvlek men i andra halvlek känns det som vi tar över lite. Vi fortsätter följa vår spelplan som är att sätta hög press och försöka vinna bollen högt upp i plan. Det resulterar till slut och vi lyckas kvittera. Sen har vi en sista riktigt het målchans där vi kan avgöra men avslutet går tyvärr utanför. I det stora hela kan man väl säga att anfallsspelet är stundtals bra men idag lämnade defensiven mer att önska. Vi önskar Pelle och hans Utbynäs ett stort lycka till i serien i år.”

 

Kungälvslagen Ytterby IS och IK Kongahälla har bytt serietillhörighet inför säsongen. YIS åkte ut trean medan IKK gick upp från fyran. Det var dock 4B-laget Ytterby som var starkast i derby och kunde vinna med 3-2!

YIS matchrapport hittas HÄR.

IKK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Det var inga problem för Partille IF FK (4A) att besegra Eriksbergs IF (4B). 3-0 blev det efter ett hattrick av Sargon Gorgius.

Partilles ena tränare, Kristofer ”KL” Landahl, sa så här om matchen:

”Bra match. Vi kunde forma något som iallafall liknade ett a-lag, äntligen på väg. Vi vinner ganska komfortabelt och i ärlighetens namn så borde vi gjort några till. Plus till Sargon som gör hattrick och till Elmer(16 år) som höll nollan och gjorde ett par fina räddningar.”

 

5B-laget Balltorps FF kunde besegra 6B-laget Solängens BK med 4-1. Anfallsparet Mathias Pringle och Jetmir Kurti levererade. Kurti svarade för ett mål och två assist och Pringle för två mål. De sista målet BFF-målet gjordes av Malband Mohideen.

BFF:s ena tränare Bawan Mohideen sa så här om matchen:

”Ett soligt Förbovallen gav bägge lagen förutsättningarna för en trevlig tillställning på lördagseftermiddagen. Vi inledde matchen med att redan efter en minut frispela Jetmir (Kurti) som osjälviskt gav Pringle möjligheten att sätta 1-0 i öppen kasse. En bra start. Matchen slutar med en 4-1 vinst, trots det hade vi snudd på fler baljor sista tio när Solängen gav upp sitt försvarsspel. Ingen jättematch från något av lagen och även om det fanns klart positiva bitar vi kan ta med oss in i sista veckorna innan seriepremiären fanns det mer att önska. En godkänd insats men inte jättemycket mer än så, trots det skapar vi en del målchanser och håller ganska tätt bakåt. Målet som vi släpper in är inget vi kan göra åt då backlinjen stod bra placerad och ställde Solängens forward någon meter offside, dock inte lätt för domaren att se då han inte hade några linjedomare att ta hjälp av. Det nya spelsystemet blir bättre och bättre för varje vecka men vi har fortfarande en del kvar att förbättra, förhoppningsvis sitter det till premiären hemma mot Hovås Billdal. För övrigt tror jag att Solängen tack vare ett par riktigt skickliga spelare kan lyckas bra i 6:an i år.”

Solängens tränare, Magnus Abrahamsson, sa så här om matchen:

”Jag var tyvärr bara med och såg första halvlek. Men av det jag såg så tyckte jag att det såg lovande ut. Trots att vi hade halva startelvan borta och hade med fem killar från P02-laget så tycker jag att vi stod upp bra. Balltorp hade mer matchtempo i sig än vad vi hade så det va nog det som var avgörande i denna matchen. Vi lyckades skapa en del framåt och släppte lite billiga mål bakåt. Så lite småjusteringar inför nästa match och se till att få i oss lite mer matchtempo så är vi helt klart redo för seriepremiären. Men idag var Balltorp det bättre laget och förtjänade vinsten.”

 

I det heta derbyt mellan Härryda IF (5B) och Björndammens BK (5A) var det bortalaget BBK som kunde gå segrande ur striden med 2-0.

HIF:s tränare Johan Jidergren sa så här om matchen:

”Ja, vad ska man säga, en match där bollen verkligen inte ville in! Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi för matchen och skapar väldigt många solklara chanser. I andra dras tempot ner och den känns mer avslagen. Orken från bägge lagen finns inte riktigt där för 90 minuter än och det såg man tydligt. Men vi tar med oss väldigt mycket bra och fortsätter därifrån!”

BBK:s Gustav Ågren hade följande att säga:

”Varvade mycket spelare idag och testade lite nya konstellationer. Ganska dålig kvalitet på spelet men vi kommer ändå till många lägen. Hade grymt många inlägg som tyvärr saknade skärpa. Bakåt släppte vi till lite väl enkla chanser när dem lyfte över oss, men Anders kom ut långt och kom riktigt nära deras forward varje avslut så det fanns inte mycket plats att få in bollen i mål. Sen verkade deras anfallare vara helt omedvetna om hur en offsidefälla fungerar för dem var totalt oförstående varje gång dem blev avblåsta. I slutet av matchen åker vi på två onödiga röda kort där vi är alldeles för lättprovocerade och slänger två efterslängar mot Härryda-gubbarna. Onödigt men det hinner inte påverka matchen.”

 

Guldhedens IK (4A) tog en storseger med hela 7-1 mot 5B-laget Hovås Billdal IF.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

”Ja, det blev proppen ur idag 7-1 mot Hovås Billdal. Vi försöker spela en snabb passningsorienterad fotboll och idag lyckades vi bra. Efter att Hovås tog ledningen tidigt öste vi på. Vi fick två enkla mål i första och sen rann det på. Skönt med mål framåt och Svante Möller gjorde fyra. Vi är bra på offensiv planhalva men en del att jobba med defensivt. En härlig match i solskenet helt enkelt.”

 

Gårda BK (4A) tog en stabil 5-0 seger över Bjurslätts IF där Marcus Cederqvist blev tvåmålsskytt. De andra målen gjordes av Axel Gunnarsson, Marco Silva och Anton ”Mål-Anton” Wallberg Wesström.

 

Proletären FF (6B) föll lite oväntat med hela 4-7 mot Neutrala UF (6D).

Neutralas nya tränare William Potter beskrev matchen så här:

”Jag jobbar med disciplin i första hand, första matchen fem gula kort. Sedan har de verkligen skärpt sig, två gula på tre matcher. Känns otroligt roligt. Annars tycker jag vi skulle stängt matchen i första halvlek. Men vi brister på fasta. Och det står 3-3. Sedan i mitten i andra avgörs det och vi vinner rättvist 7-4.”

 

Brämaregårdens FC (6C) och Fotö GoIF (7A) spelade 3-3.

BFC:s Tobias Hofving sa så här om matchen:

”Strålande sol på Krokängsplan och perfekta förutsättningar. Det var en fysisk och tuff träningsmatch där vi tar med oss flera positiva saker i vårt spel, men även vissa förbättringsaspekter. Vi är i första halvlek nöjda med intensiteten och organisationen i vårt försvarsspel. Trots bollinnehavsövertag är vi dock inte nöjda med ”rullet”. I andra halvlek tröttnar Fotö ganska snabbt och fokuserar mer på domaren än spelet. Vi har bollinnehavet fullständigt och får igång lite variationer. Motståndarna kapitaliserar på lite konstiga felpassningar/bolltapp och har dessutom fler chanser än de bollar de sätter, men det är sådant som brukar ordna sig ju närmre vi kommer säsongsstart. I övrigt gött att kunna ”lufta” truppen och testa nya spelsystem.”

 

I 5A-mötet mellan Hisingen FC och Angered MBIK var det Angered som kunde vinna md 3-2. HFC ledde med 2-0 med AMBIK vände och Ali Simmo satte segermålet på straff i matchens sista minut.

AMBIK:s ordförande Simon Hannon sa så här om matchen:

”Började matchen dåligt. Första 20 minuterna fungerade i princip ingenting. Bolltapp i uppspelsfas, skapade inget hot mot motståndarnas mål vilket resulterade till att vi låg under 2-0. Vi lyckades spela upp oss i slutet av halvleken och sedan in på andra halvlek. Vinner mycket boll och hotar motståndarmålet och vinner matchen. Laget är inte helt redo för seriestart än men vi är på god väg”

 

Gamlestaden FF (6A) föll mot Fröjdens FK (6C) med 0-3.

GaFF:s Danny Höglund hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en skitmatch! En match som enligt rykten är GaFF:s sämsta genom tiderna! Vi har en ganska bred trupp och för tillfället så försöker vi lära oss och spela 3-5-2 vilket gått ganska bra hittills, men idag kom läxan, den där nyttiga förlusten som plockar ner oss på jorden och som får oss att gå igenom alla misstagen så dom inte upprepas, för i helgen var vi värdelösa! Och för övrigt så ska Fröjden ha en eloge, de gör en riktigt bra match”

FFK:s Simon Sävenek sa så här om matchen:

”Matchen inledde med att lagen kände på varandra lite. Inte så mycket finspel utan mest långa bollar från båda lagen. Vi gjorde 1-0 ganska tidigt på ett skott utifrån av vår duktige högerback Erik som letade sig in i maskorna efter lite studsar. 2-0 kom från ett fint inlägg av vår fine vänsterback Niclas till Magnus som mycket snyggt tar ner bollen på bröstet i steget och dunkar in tvåan. Vi pratade i paus om att försöka lira lite mer boll och gör det med framgång under andra halvlek. Periodvis har vi riktigt fina kombinationer. Även Gamlestaden spelar fint på mittfältet, men kommer inte till några jättebra lägen. Mycket tack vare vår väldisciplinerade backlinje. 3-0 kunde undertecknad nicka in efter en perfekt slagen hörna från Mattsson.

Tycker att vi vinner rättvist, då vi känns tryggare över hela banan. Säkra i backlinjen och spets framåt. En bra match av oss. Speciellt med tanke på att vi hade flera ordinarie spelare borta.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

 

/Rasta