Ikväll (tisdag) spelades den första kvartsfinalen i Hisingsmästerskapen när division 3-laget Hisingsbacka FC tog emot BK Häckens U19. Matchen slutade 2-2 och fick avgöras på straffar! Där var Hisingsbacka starkaste och kunde vinna!

HBFC alltså till semifinal där de möter vinnaren i mötet Hisingen FCIF Warta.

 

Imorgon onsdag (15/3) fortsätter slutspelet med de resterande kvartsfinalerna:

 

Kärra KIF (division 3) – IK Zenith (5A) Klarebergsvallen 18.45

 

”Böjens” Kärra KIF får bära favoritskapet i denna kvartsfinal. KKIF vann sin grupp efter sju inspelade poäng. 4-1 mot Vardar följdes upp av en WO-seger mot Ramberget och 1-1 mot Warta i den avslutande matchen. Laget föll med 0-1 i helgen mot division 2-laget Lerums IS. HÄR går det att läsa vad Kärra skriver inför matchen.

5A-laget IK Zenith kom tvåa i sin grupp men fick invänta den sista gruppspelsmatchen mellan Bjurslätt och Hisingen FC innan de var klara för avancemang. Laget föll mot gruppettan Hisingen, slog Bjurslätt och spelade 1-1 mot KF Velebit.

 

TIPS: Zenith är ett stabilt division 5-lag men över 90 minuter ska de inte kunna hota division 3-laget Kärra.

_________________________________________________________

 

Torslanda IK (division 2) – Ytterby IS (4B) Krokängsplan 18.45

 

TIK vann sin trelagsgrupp efter att laget spelade 1-1 mot Eriksberg för att sedan slå BK Häckens U19 med 3-1. Laget föll dock i helgen mot division 3-laget Gunnilse IS med 0-2. Då GAIK drog sig ur HM hamnade Ytterby i en trelagsgrupp med Hisingsbacka FC och Finlandia Pallo AIF. YIS föll mot HBFC men 4-0 segern mot Finlandia räckte för avancemang. Ytterby kommer också från en fin helg då laget vann derbyt mot division 3-laget IK Kongahälla med 3-2!

 

TIPS: Torslanda ska var tyngre och starkare och tar detta.

__________________________________________________________

Hisingen FC (5A) – IF Warta (6D) 20.00 Backavallen 2

 

5A-nykomligen Hisingen FC ställs mot förra årets seriekollega IF Warta (6D). HFC imponerade i gruppspelet och slutade på maximala nio poäng efter 2-1 mot Zenith, 2-0 mot Velebit och 1-0 mot Bjurslätt. Hisingen föll i helgen med 2-3 mot seriekollegan Angered MBIK.

Warta tog sig vidare som tvåa i sin grupp efter seger mot Ramberget (7-2), samt oavgjort både mot Vardar (0-0) och Kärra (1-1). I helgen blev det 4-2 mot 6B-laget Sjövalla FK.

 

TIPS: Hisingen vinner men Warta ska inte underskattas.

 

/Rasta