Igår skulle de resterande kvartsfinalerna i Hisingsmästerskapen avgöras och det bjöds bland annat på en riktig skräll!

 

Kärra KIF (division 3) – IK Zenith (5A) 2-2 (3-4 efter straffar)

 

Torslanda IK (division 2) – Ytterby IS (4B) 1-0

Hisingen FC (5A) – IF Warta (6D) 4-0

 

Kvällens stora skräll var självklart att 5A-laget IK Zenith slog ut division 3-laget Kärra KIF! Känslan var ju att över 2×45 skulle Zenith få det svårt men laget ledde faktiskt med 2-1 en bit in i den andra halvleken. Annars gav Simon Laneby Kärra ledningen efter 18 minuter men Zenith kvitterade genom Jakob Ström efter en halvtimme. I den 65:e minuten kunde Kim Luukkonen nicka in 2-1 för Zenith, en lednings om dock bara varade i tio minuter innan Christian Zivlak satte 2-2. Slutet blev svettigt för Zenith då de fick avsluta med tio man sedan Linus Johansson fått sitt andra gula. Zeniths burväktare Kristofer Johnsén blev sen matchhjälte med två straffräddningar innan Jonas Elisson sköt Zenith vidare!

Kärras tränare Magnus ”Böjen” Carlsson sa så här om uttåget ur cupen:

”Vi gör 30 riktigt bra minuter och leder med 1-0 med bud på mer. Bolltapp med omställning och 1-1 i baken och det ger Zenith energi. Jämn inledning av andra sen gör de 2-1 på en nick (frispark). Vi får avsluta sista 20 med en man mer och etablerar tryck och gör 2-2 med sju minuter kvar. Dock ej kraft att avgöra. Straffar är ju som alltid ett lotteri.

Bara att Gratulera Zenith som gör det bra.”

 

Division 2-laget Torslanda IK tog sig väntat vidare mot 4B-laget Ytterby IS men det satt ganska långt inne. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom redan i den andra matchminuten, signerat Andreas Odersjö.

 

Hisingen FC (5A) tog sig också vidare via stabila 4-0 mot 6D-laget IF Warta. Två mål i varje halvlek räckte och Gabriel Gallardo Sepulveda blev tvåmålsskytt.

 

Sedan innan var det klart att Hisingsbacka FC var vidare till semifinal efter att laget slog BK Häckens U19 i en dramatisk match med två mål i slutet och straffavgörande.

 

Semifinalerna spelas så här:

ONSDAG 22/3

Hisingsbacka FC – Hisingen FC 18.45 Backavallen

IK Zenith – Torslanda IK 18.45 Krokängsplan

 

Finalen spelas söndagen 26/3 14.00 på Bravida Arena.

 

/Rasta