Östra Cupen bjöd på fyra kvartsfinaler igår med följande resultat:

 

Gårda BK (4A) – Öjersjö IF (6A) 1-0

Sävedalens IF (division 2) – Kortedala IF (division 3) 6-0

Floda BoIF (4A) – Qviding FIF (division 1) 0-3

Jonsereds IF (4A) – Lunden Överås BK (4A) 4-4 (14-13 efter straffar)

 

4A-laget Gårda BK tog sig vidare mot 5A-nykolmligen Öjersjö IF men det satt riktigt långt inne mot ett kämpande ÖIF med Anders Svensson som mittback. Matchens enda mål kom i den första halvleken genom Marco Silva.

Gårdas lagkapten Josef La Carrubba så så här om avancemanget:

”En svårspelad match för oss i Gårda. Öjersjö ligger tätt med sitt lag och kontrar på duktiga anfallare. Det blir en matchbild som passar dem väldigt bra. Vi har en del boll men kommer inte riktigt loss i vårt anfallsspel. ÖIF ska nog göra ett mål i den här matchen också. I andra halvlek har vi lägen att stänga matchen när de går upp med mycket folk men vi får inte in bollen. Sammantaget ska vi ändå vara nöjda med 1-0.”

Öjersjös Pierre Guti Högberg hade följande kommentar till förlusten:

”Jävligt sur förlust. Kändes som vi var de bättre laget i stort sett hela matchen. Första halvlek borde vi gjort mål när vi skapade ett gäng chanser. Dock gör Gårda ett slumpmål efter ett litet misstag i vårt försvar. De kändes aldrig som Gårda fick igång sitt eget spel. Andra halvlek är väldigt mycket kamp och vi har lite svårare att skapa de här riktigt heta chanserna. Men alltid sköna och roliga matcher mot Gårda med mycket kamp. Ändå positivt att vi spela såpass bra och orka så mycket mot ett såhär bra motstånd. Så vi börjar hitta formen till seriestarten. Och grattis till Gårda och hoppas de slår Qviding i nästa med deras sköna tränarduo!”

 

Gårdas matchrapport hittas HÄR.

 

Division 2-laget Sävedalens IF gjorde processen kort med Kortedala IF (division 3) och ledde med 3-0 redan efter 24 minuter. Gustav Ludwigson satte sedan tre raka mål och matchen slutade 6-0.

SIF:s assisterande tränare och lokalfotbollsbekanting Sebastian Chitsaz sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match. Vi gick in i matchen med stor respekt inför uppgiften och en hög koncentrationsnivå. Vi hade målet att ha ett högt tempo i passningsspelet, vilket vi lyckades väl med. Vi fick en matchbild som passade oss bra och ett tidigt ledningsmål satte oss i förarsätet.

Pierre har arbetat med spelet i två år och det finns en tydlighet i strukturen och rollerna som ger spelarna möjligheten att prestera. Det ska han har en eloge för. Sedan har vi skickliga, kloka fotbollsspelare som förvaltar detta på ett ypperligt sätt.

Om vi inte fått en gynnsam matchutveckling hade det kunnat sluta annorlunda. Kortedala har massor av duktiga fotbollsspelare. De stod upp under hela matchen och visade att de är ett lag med karaktär. Lycka till i seriespelet.”

Kortedalas ena tränare, Nikola Majdandzic, sa så här om förlusten:

”Vi möter ett riktigt bra lag som har en klar och spännande spelstil. De kommer upp i väldigt hög nivå för dagen medan vi inte lyckas med vårt spel och den idé vi kom in till matchen med. Ger man Sävedalen för mycket tid och plats så är de ett jättejobbigt lag och möta. Önskar dem lycka till vidare i cupen. För oss gäller det att ta nya tag och förbereda oss för seriestart på bästa sätt.”

 

SIF:s matchrapport hittas som vanligt på Leifs Matchblogg, HÄR.

 

4A-laget Floda BoIF hade som väntat inte så mycket att säga till om mot division 1-laget Qviding FIF. Det rann dock aldrig iväg trots ett tidigt Qviding-mål. Både 2-0 och 3-0 (båda av Linus Olsson) kom i matchens slutskede.

QFIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

4A-mötet mellan Jonsereds IF och Lunden Överås BK såg ut att vara avgjort tidigt men slutade med ett dramatiskt straffavgörande! JIF i allmänhet och Robin Örtendahl i synnerhet rivstartade matchen och efter 21 minuter stod det 3-0, alla målen signerade Qviding-nyförvärvet! Lunden vaknade dock till i den andra halvleken och plötsligt stod det 2-3. JIF ökade dock på till 4-2 på straff men Patrick Magier (hans andra mål) och Daniel Ohlson såg till att matchen gick till straffar! Ohlsons kvittering till 4-4 kom i matchminut 86! Efter ett långt straffdrama (där nästan alla fick kliva fram) kunde Jonsered till slut ta sig till semifinal!

JIF:s Martin Viggeborn sa så här om matchen:

”En riktigt bra första halvlek ifrån våran sida där vi leder med 3-0 efter 20 minuter. Men om vi gör en riktigt bra första så gör vi en lika dåliga andra som vi gör första bra. Blåsten ställde till det enormt för båda lagen och vi bjuder på några mål. Skönt att vi kunde reda ut situationen vi satt oss i på straffarna åtminstone. Fick ytterligare ett kvitto på vad vi behöver träna mer på inför seriepremiären.”

Lundens Kim Pearce har gett sin syn på matchen HÄR.

JIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Resultaten betyder att semifinalerna spelas så här:

 

ONSDAG 22/3

Sävedalens IF – Jonsereds IF 19.00 Härlanda Park 1

Gårda BK – Qviding FIF 19.00 Härlanda Park 2′

 

Två högintressanta matcher där SIF och Jonsered spelade i samma division 2-serie 2014. Sävedalen åkte ur det året men har ju nu gått ifrån Jonsered som alltså spelar 4A-boll 2017. Att det är nära geografiskt mellan lagen gör ju inte mötet mindre intressant heller.

Även Gårda-Qviding är självklart en höjdare där det känns som hela Gårda har ett förflutet i QFIF.

4A-lagets Twitter uppmärksammade detta efter kvartsfinalvinsten:

 

/Rasta