Ikväll spelas semifinalerna till Västra Cupen och de är två riktiga drömmatcher vi har framför oss.

Först ut är Assyriska-Utsikten. Troligtvis cupens bästa lag möts i semifinalen. I år blir det ju Ruddalen-derby även i seriespelet när även Assyriska avancerat till div I. Så ikväll handlar inte om att skicka juniorlaget för Utsikten utan det blir väl troligtvis det bästa Utsikten kan ställa på benen. Mourad gör bland annat sitt första framträdande i Västra Cupen vilket i sig är väldigt vackert. Sen är det ett möte mellan två av stans mest spännande tränare i Bosko och Korosh som ju båda varit väldigt framgångsrika de sista åren!

Derbyt som i serien kommer spelas på Ruddalen spelas ikväll på Önneredsplan, en liten och tajt plan och det kommer inte bjudas på några ytor i onödan. Nånstans skall ju Utsikten vara bättre och de brukar göra bra ifrån sig i cupen. De vinner ju alltid i stort sett. I år skall det dock sägas att Assyriska borde vara närmare än på länge att kunna plocka tre poäng.

TIPS: Utsikten vinner med 1-0.

I den andra semin möts förra årets finalpar, Västra Frölunda-Älvsborg. Då vann VF och de gjorde de ju också sen i serien när lagen möttes x2. Men nu tror jag mer på Älvsborg. Inte för att Älvsborg på något sätt imponerat hittills. Inte alls. Men det gjorde inte VF på mig heller. Sedan vi mötte VF har dock Simon Chekroun och Ismael Zerroug Strömstedt anslutit, två spelare som kommer bidra med klass.

Älvsborg i normal form är jag övertygad om att de hade plockat detta men nu är jag inte lika övertygad men ändå har jag de blåsvarta högst upp i boken. Men en del skador stör och vi såg senast mot Lerkil när de åkte på 0-5 snabbt. Men Älvsborgs kraftfotboll bör slå VF:s mer tekniska och kvicka fotboll, det kommer krävas massor av VF för att vinna idag i alla fall.

TIPS: Älvsborg vinner.

 

///Dalla