SK Argo (6C) ställdes ikväll mot 7B-laget Järnbrotts IF på en lite småregnig Apelsinplan. I förra årets seriespel i 7B var Järnbrott det enda laget i serien som seriesegrarna SK Argo inte besegrade. Inte heller den här gången gick det vägen för Argo.

Järnbrotts IF – SK Argo 2-2 (1-1)

0-1 Marcus Lindqvist (Martin Ferm) (ca 15)

1-1 (ca 25)

1-2 Kendal Ulusoy (ca 46)

2-2 (ca 85)

 

Argo kom till spel ed följande lag denna afton:

Robin

BarkeboSkärhamnPerAlmkvist

FermRasta(C)SondellKoffe

MånssonMarcus

 

Bänken:

Segerlind

Svensson

Kendal

Karlén

Rasila

 

Efter lite si och så med träningsnärvaro så har det sett lite bättre ut för Argo på sistone och till kvällens match kom man alltså med en 16-mannatrupp! Robin Staaf vaktade kassen framför en fyrbackslinje med Calle Barkebo som högerback och Johan Almkvist som vänsterback. Per Nordqvist och Daniel ”Skärhamn” Samuelsson bildade mittlås. Fredrik ”Rasta” Airosto och Mathias Sondell spelade centralt på mitten och Martin Ferm och Kristoffer ”Koffe” Jonsson på kanterna. Johan Månsson och Marcus Lindqvist lirade på topp. På bänken återfanns Johan Segerlind, Michael ”Läget då?” Svensson, Kendal Ulusoy (en ny kille från Vetlanda som vi hoppas kritar på!), Martin Karlén och Henrik Rasila.

 

Inledningsvis såg det bra ut för Argo då laget kunde rulla boll en hel del och även hota framåt. Järnbrott gav Argo ganska mycket ytor att rulla på i sin egen backlinje men ibland gick det för långsamt och ibland var det dåligt med passningsalternativ. Marcus Lindqvist fick några bollar att jobba på i djupet och visade med sin snabbhet att han kommer bli en rejäl tillgång. Det blev även en hel del bollar på Martin Ferm som kunde komma runt på kanten. Även Lindqvist tog sig ner till kortlinjen några gånger och Johan Månsson var nära framför mål några gånger. Järnbrott stack upp stundtals men ofta var det då Argo slarvade i uppspelsfasen och fick omställningar mot sig.

Argo tar även ledning ganska tidigt i den första halvleken. En rensning från Argos backlinje dimper ner på offensiv planhalva och Månsson kan lägga ner en boll fint i djupet på Ferm. Han in sin tur trampar ner till kortlinjen och serverar Marcus Lindqvist som trycker in 1-0 från nära håll.

Argo är även nära 2-0 på ett nästa identiskt mål men då är det Calle Barkebo som smeker fram en djupledsboll på Ferm som skickar in den till Lindqvist. Denna gången får dock målvakten till slut ordning på avslutet.

Järnbrott äter sig dock in i matchen både på egen hand och på grund av slarv hos Argo i uppspelsfasen. Mittendelen av den första halvleken tillhör JIF och det skapas en hel del fina chanser. Robin i Argo-målet får sträcka ut flera gånger med några svettiga räddningar. I detta skede kommer även kvitteringen. Argo tappar boll i ett dumt läge och Järnbrott kan ställa om med ett par snabba gubbar. Bollen hittar till slut fram till en kille som lägger in den i öppet mål från misstänkt offside-läge. Kult-domaren Uffe Lundin godkänner dock målet.

JIF har en bra period där de känns hetare och vinner mycket andrabollar och kampmomenten. Det skapas några riktigt bra lägen för Järnbrott där de nog borde gjort något mer mål.

Den första halvleken avslutas dock med en starkare Argo-period. Laget har några hörnor där bland annat Calle Barkebo får skottläge utanför straffområdet och drar på. Enligt rapporter hann han tänka att han inte skulle luta sig bakåt! Han lyckas hålla ner skottet men tyvärr så går det rakt på målvakten som dock inte kan hålla skottet men det blir dock avblåst för offside på de framstörtande Argo-spelarna. Marcus Lindqvist får också en chans lite senare men hans avslut räddas av målvakten.

 

1-1 i halvtid alltså där Argo började och avslutade bäst men där Järnbrott hade en bra period i mitten.

 

En hel del byten hos Argo i halvtid och bland annat kom nye Kendal Ulusoy in på högerkanten, Henrik Rasila på högerbacken och Johan Segerlind centralt. Nästan direkt får Argo en frispark ute till höger på offensiv planhalva. Bollen lyfts in och hamnar sen till slut utanför straffområdet där Rasta drar på med sin fruktade vänsterslägga. Bollen studsar till slut fram till Kendal som även han skyfflar iväg ett vänsterskott som JIF:s målvakt är på men inte kan hålla på rätt sida linjen.

Argo får lite vind i seglet efter målet och har en hyfsad period i början av den andra halvleken. Kendal är pigg på sin kant och både Månsson och Lindqvist får lite bollar att jobba med.

Matchbilden jämnas dock ut och även Järnbrott skapar lite halvlägen, särskilt genom ett par hörnor. Kvalitén på matchen går ner lite med två ganska trötta lag. Argo har en boll inne efter att en JIF-rensning träffar Marcus Lindqvist i ansiktet och friställer Koffe som rullar bollen i mål. Målet dömdes dock bort för offside.

Avslutningen på matchen tämligen jämn med lite böljande spel. Kendal har en boll som smiter utanför och även ett annat halvläge. Per dyker upp på en hörna och nickar över. Järnbrott skapar också några halvlägen och på en hörna i slutet kommer även kvitteringen. En lång hörna nickas tillbaka framför mål och där hinner en JIF-kille före Robin och kan stöta bollen i mål.

 

Matchen slutar 2-2 och det får väl anses som rättvist sett till matchbilden.

 

Positivt för Argo att få igång så många gubbar och få 90 minuter i benen. Det märktes dock på sina håll att många inte tränat och rört en boll på länge. Stundtals fanns det dock goda intentioner och offensivt känns det spännande.

 

/Rasta