Igår blev det klart att Älvsborg och Assyriska möts i finalen av Västra Cupen. Den kommer spelas onsdag nästa vecka på Ruddalen kl.18.30.

Det var två högdramatiska semifinaler där båda matcherna avgjordes på straffar. I den första semin tog Utsikten tidigt ledningen, redan i den 5:e minuten men det dröjde bara till 11:e minuten innan förre Atalanta-proffset Joakim Olausson kvitterade. Därefter gjorde sen Assyriska två mål till, båda av Mihael Jevtic som tidigare spelat flera säsonger med Utsikten. Men Assyriska orkade inte stå emot hela vägen utan Utsikten reducerade först genom Lipovac innan Bohm kvitterade ledningen. Därefter vann Assyriska straffarna. Assyriskas tränare Korosh Hatami var riktigt nöjd med matchen..

Det var en match med högt tempo hela vägen. Jag och Bosko konstaterade efteråt att det 90 minuters action där det smällde hela vägen, det gavs och tog utan gnäll. Jag är mycket nöjd över att vi kunde stå emot ett favorittippat Utsikten. Nu laddar vi inför Älvsborg som vi vill ha revansch emot efter att ha åkt ut på straffar förra året mot dem.

I den andra semin vann Älvsborg alltså efter 2-2 under ordinarie tid. Frantzich verkar ha kommit igång igen och gjorde båda målen. 1-0 och 2-1, dess i mellan gjorde min nye favorit Noah Alexandersson 1-1. Men Västra Frölunda kom tillbaka och kvitterade i 79:e genom Garis. Blanke blev utvisad för Älvsborg men de lyckades ändå ta matchen till straffar där de var starkast. Adej Hayek, Älvsborgs tränare var naturligtvis nöjd efter matchen och finalplatsen..

Vi startade bra. Kunde gjort både 2-0 och 3-0 men tappade då vårt presspel inte fungerade. VF fick mycket boll och så såg det ut rätt länge. På slutet kom vi igång igen och då hade VF problem, när vi satte dem under press. Som helhet tar vi med oss finalplatsen och att vi vann mot VF, spelmässigt en bit kvar tills vi är nöjda. VF hade många unga duktiga spelare som höll i bollen fint men de skapade lite utöver målen.

Detta ger oss en intressant match alltså. 18.30