Man får väl säga att jag tippade gruppspelet ok. Landvetter vann sin grupp. Lindome vann sin grupp. Mölndal vann sin grupp även om jag där trodde mer på Virgo så var jag i alla fall inne på att Mölndal skulle kunna plocka den vilket dem alltså gjorde. I grupp D missade jag dock. Jag trodde på Mölnlycke IS men Dalen drog det längsta strået. Det var en miss. Dalen kände sig tydligen som kraftiga outsiders efter att jag nämnt att Mossen för stunden var lite favoriter i min bok inför matchen senast och det vill sig inte bättre än att Dalen får vara outsiders denna gång också. Kanske är det lite mer underbyggt nu än förra gången.

Det är i alla fall 2×45 som gäller. Det talar ju alltid för det bättre laget, så också idag. Landvetter har ju fortsatt förstärka en redan stark trupp som gjorde det bra i div III förra året. Kvalspelet gick fint och i de flesta träningsmatcherna har det också sett bra ut. Landvetter lär vara taggade på att ta sig till final och där troligen få mäta sig med Lindome och visa att man som klubb är lite på gång. Offensivt är man jättetrevliga, defensivt har man haft det tyngre men då Dalen i nuläget inte verkar ha varken Karlberg eller Bångens med sig så ser jag inte riktigt att Dalen över 2×45 skall hota offensivt i den grad att det räcker för seger. Framåt gör ju Landvetter i stort sett alltid mål.

Tipset är att Landvetter vinner semin. 

I den andra semin gör pigga Mölndal upp med Lindome. Det skiljer två divisioner mellan lagen. Men Mölndal tränar ju väldigt mycket och i träningsmängd skiljer det inte så där jättemycket. Lindome skall vinna matchen om man kollar på de mesta men om något lag från fyran skall störa dem just nu så är det Mölndal. När de har sin dag tror jag verkligen de kan ge Lindome en match, men de kan lika gärna åka dit på 0-5. Upp och ner, så har vi vant oss Mölndal men hittills har de sett lite stabilare ut på försäsongen.

Mölndal har en väldig struktur i sitt spel. Ibland på en högre nivå än div IV. Det är väl det som talar för att de kan bli en skräll.. Men njae.

Lindome hade ett enkelt gruppspel. Mölndal fick anstränga sig mer för att knipa gruppen. Förra året förlorade Lindome finalen mot Kållered. Det svider säkert lite fortfarande. De förlorar väl inte mot ett lag från fyran igen? Eller…

TIPS: Lindome vinner. 

 

///Dalla