Förra säsongen inledde Fredrik Österholm i 5B som assisterande tränare i Fässberg, men efter en tung säsong där Österholm tillsammans med Stefan Runeman fick ta över ansvaret i Fässberg som sen slutade med nedflyttning till sexan så valde Österholm/Runeman och Fässberg att gå skilda vägar. Istället har den unga tränarduon nu fått chansen i stabila div IV-laget Gårda BK som gjort succé i Östra Cupen nu under försäsongen..

Seger igår mot Öjersjö, dina tankar efter matchen och Gårdas insats i stort?

Tycker att sportchefen La Carrubbas analys stämde bra. Här läser ni den analysen.

Nu väntar Qviding i semin, en speciell match för många i laget som är fostrade i just Qviding, vad tror du om era chanser att ta er till final och blir det en parkerad buss som gäller?

Fantastiskt kul att få möta qviding. Många spelare i vår trupp är fostrade eller har någon form av anknytning till qviding vilket självklart är en extra morot. De ligger tre divisioner högre upp än oss och ska ju slå oss men de har allt att förlora och vi har allt att vinna. Vi kommer förbereda oss på bästa sätt för att ge dem en riktigt tuff match.

Efter en tung säsong förra året i Fässberg så fick ni(Runeman/Österholm) chansen att ta över anrika Gårda, var det något att fundera över och vad skiljer de båda uppdragen åt?

När gårda hörde av sig till oss kände vi med en gång att det verkade intressant. Jag hade lite koll på gårda sen tidigare och kände till ett par spelare i laget. Fick bara höra gott om gårda innan vi bestämde oss vilket jag kan intyga nu. De ligger nu två divisioner högre upp än Fässberg vilket självklart var en avgörande faktor till vårt beslut. Vi såg det som en bra möjlighet att ta nästa steg som tränare. Tiden i Fässberg var lärorik och jag hoppas en så stor förening kan komma tilllbaka och klättra i seriesystemet igen

I serien är Jonsered tunga favoriter med Kozara som utmanare, men sen nämns Gårda bland lagen bakom, finns det fog för det och vad skulle en godkänd serieplacering vara för dig?

På förhand ser div 4A riktigt tuff ut med många bra lag. Som du säger så ser Jonsered och Kozara bra ut på pappret. Tror även vi ska räkna med Kode där som har gjort ett par bra nyförvärv. Förra året så slutade gårda 6a om jag inte minns fel. I år så vill vi vara med och utmana topplagen vilket jag tror vi har alla möjligheter till. Det har sett väldigt bra ut på försäsongen och får vi alla bitar på plats samtidigt som vi får ha våra spetsspelare skadefria så kan det bli en mycket rolig säsong.

Till sist, får vi se Österholm på planen i år? 

Till sist så hoppas jag inte vi får se österholm på planen i år. Håller bara gubbarna sig friska så gör jag mig bättre på sidan!

 

///Dalla