Både Östra Cupen och Hisingsmästerskapen är framme vid sina semifinaler och imorgon onsdag ska det avgöras vilka lag som möts i respektive final!

 

ONSDAG 22/3

 

ÖSTRA CUPEN

Gårda BK (4A) – Qviding FIF (division 1) 19.00 Härlanda Park 1

Om vi börjar med Östra Cupen så är det två delikata semifinaler som väntar! 4A-laget Gårda BK ställs mot de regerande mästarna Qviding FIF, som hör hemma i division 1. Den extra kryddan här är självklart att en stor mängd av spelarna i Gårda BK har ett förflutet just i Qvidings organisation. QFIF laddade upp med att besegra divison 2-laget FC Trollhättan med 2-1 i lördags. Gårda BK i sin tur föll mot 4B-laget Öckerö IF med 2-3. Qviding tog en säker 3-0 seger mot Floda BoIF (4A) i sin kvartsfinal medan Gårda fick jobba hårdare mot gamla 6A-kollegan och numera 5A-nykomlingen Öjersjö IF (vinst med 1-0).

TIPS: Trots ett väldigt talangfullt och säkert otroligt taggat Gårda BK så ska de självklart inte ha så mycket att säga till om mot ett division 1-lag. De regerande mästarna Qviding tar sig till final.

 

Sävedalens IF (division 2) – Jonsereds IF (4A) 19.00 Härlanda Park 2

Det var inte så länge sedan dessa två lokalkonkurrenter låg i samma serie (division 2 2014) men sen dess har de gått skilda vägar. SIF åkte faktiskt ur division 2 2014 men vann trean direkt året efter och slutade på en stabil sjundeplats i division 2 förra året. JIF åkte ur division 2 2015 och åkte även ur division 3 förra säsongen och återfinns alltså i 4A 2017! Sävedalen städade av division 3-laget Kortedala IF med hela 6-0 i kvartsfinalen efter bland annat tre mål av Gustav Ludwigson. Jonsered ledde med både 3-0 och 4-2 mot 4A-kollegan Lunden Överås BK men matchen slutade 4-4 och fick avgöras på straffar!

TIPS: Jonsered kommer att tillhöra den absoluta toppen i 4A och lär nog återvända till division 3 men de kommer inte att rå på ett riktigt stabilt Sävedalen som är ett par klasser bättre.

 

HISINGSMÄSTERSKAPEN

Hisingsbacka FC (division 3) – Hisingen FC (5A) 18.45 Backavallen

Division 3-nykomlingen Hisingsbacka FC kvitterade i absolut sista minuten mot BK Häckens U19 i kvartsfinalen vilket tog matchen till straffar. En straffläggning där HBFC var starkast. De kommer ställas mot 5A-nykomlingen Hisingen FC som besegrade IF Warta med säkra 4-0. Hisingen föll med hela 0-6 i helgen mot seriekollegan Björndammen men det vilades en hel del spelare hos HFC. Hisingsbacka FC spelade 2-2 mot 4A-laget FK Kozara.

TIPS: Hisingen har en hel del duktiga spelare men självklart ska Hisingsbacka vara numret för stort och ta sig till final.

 

IK Zenith (5A) – Torslanda IK (division 2) 18.45 Torslandavallen

5A-laget IK Zenith skrällde sig till semifinal då de slog ut division 3-laget Kärra KIF på straffar! I semifinalen får de riktigt tufft motstånd i form av division 2-laget Torslanda IK. TIK besegrade 4B-laget Ytterby IS med 1-0 i sin kvartsfinal. Torslanda genrepade fint inför semifinalen med att besegra division 1-nykomlingen Assyriska BK med 2-1. Zenith vann också i helgen då de slog 6D-laget Hälsö BK med 3-0.

TIPS: Zenith imponerade stort genom att slå ut Kärra KIF men de kommer att få det riktigt tufft mot Torslanda och tyvärr tar nog cupäventyret slut för Zenith. TIK tar det.

 

/Rasta