Dagens andra final är den i Västra Cupen mellan Älvsborg och Assyriska. Det finns många kryddor till den här matchen vilket känns spännande! Älvsborg slog ut Frölunda på straffar efter att ha varit det bättre laget under ordinarie tid utan att kunna avgöra. Andra raka finalen för ÄFF som förlorade finalen förra året mot just Frölunda. Assyriska å sin sida ledde med 3-1 mot Utsikten men tappade ledningen sista kvarten och fick istället avgöra matchen på straffar.

Förra året slog Älvsborg ut Assyriska i cupen, den gången på straffar men då var det 2×30. Sen följde ÄFF även upp och vann en träningsmatch mot samma lag veckan efter så det är plusstatistik på Älvsborg helt klart. Men å andra sidan har ju Assyriska imponerat rejält efter att ha avancerat till div I efter flera års kamp för det och matchen mot Utsikten senast beskrivs av många som en av de bättre matcherna i cupens moderna historia i alla fall. Assyriska har ett väldigt intressant lag med bland annat Joakim Olausson med flera elitklubbar bakom sig och han sägs vara rejält på gång. Att Assyriska är favoriter ikväll råder ju ingen som helst tvekan om.

Älvsborg har gått över till 3-5-2 i år och det har väl inte varit en helt enkel övergång, sen är det väl kanske inte bara systemet som krånglat till men det de har inte varit så pass bra som jag förväntat mig och har fått slita för att få igång det. Men nu är man på väg tror jag och en match som den ikväll passar ju alldeles utmärkt skulle jag säga. Älvsborgs fysik är väl det som mest matchar motståndet och då får de också leva på den. Offensivt har nyförvärvet Frantzich vaknat till ordentligt nu på slutet och där får Assyriska se upp.

Summa summarum. Assyriska skall vinna detta. Bör vara favoriter till 7/10.. men bollen är rund.

TIPS: Assyriska vinner.

 

 

///Dalla