Ikväll smäller det i cupspelet. I Södercupen och Västra Cupen spelas finalerna och i HM samt Östra Cupen spelas semifinalerna!

Södercupen har två ganska väntade lag i finalen. Att Lindome skulle ta sig dit är ingen större skräll. De spelar i tvåan, brukar gå bra i cupen och det är således helt väntat att de nu är i final. Landvetter eller Kållered kändes ju mest som utmanare om att ta sig till final från andra sidan och med tanke på att Landvetter vann redan i gruppspelet mot Kållered så var det klart. De hade dock ingen enkel resa i semifinalen mot Dalen som hängde i trots en man mindre stora delar av matchen. Men 3-2 tog de grönklädda vidare. Förra året vann Kållered finalen mot Lindome och fråga är om de svartvita går på samma resa igen. Inte omöjligt.

Landvetter bör ha ganska goda chanser att störa Lindome, offensiven är briljant och det lär märkas även ikväll, men defensivt brister det fortfarande. Släpper man in mål mot Dalen när de har en spelare mindre bör vi nog kunna räkna med att Lindome kan ställa till det ordentligt för Landvetters försvar. Och jag tror väl att de borde fälla Landvetter om något, men skulle Landvetter göra rn bra defensiv insats, inte magisk utan bra. Då har de grönklädda stora chanser att vinna.

Vilka bör man hålla koll på?

Är Yasin Belouati frisk och kry är han alltid någon att se upp med, lägg till Forsman också så är de nog de som Lindome bör se upp med mest. Robin Eriksson i Lindome har under många år gjort mycket mål. Mot honom måste Landvetter vara briljanta för att undvika baklängesmål.

TIPS: Lindome vinner 3-2.. Men det bör bli rätt tajt.

 

///Dalla