Ikväll vankades det semifinaler i både Östra Cupen och Hisingsmästerskapen samt finaler i både Södercupen och Västra Cupen! I Östra Cupen bjöds det på en rejäl skräll!

4A-laget Gårda BK (där stora delar av truppen är fostrade i Qviding) chockade division 1-laget Qviding och vann matchen med 3-1!

Enligt de rapporter som bloggen fått så var det ett disciplinerat Gårda som kontrade sönder sitt motstånd. GBK hade 2-0 i paus och ökade till 3-0 innan QFIF reducerade i slutet. Alltid kul när det skräller!

 

I finalen kommer Gårda att ställas mot division 2-laget Sävedalens IF men det blev en dramatisk semifinal mot 4A-laget Jonsereds IF. JIF kvitterade till 1-1 precis i slutet av ordinarie tid och lagen förberedde sig på straffar. Precis när bollen låg på straffpunkten för den första straffen klev arrangörerna in och stoppade det hela då det skulle vara förlängning istället!

Till skillnad från oklarheterna i gruppspelet så står det svart på vitt i reglerna att det är förlängning i både semi och final (men inte i kvartsfinalen). Uppenbarligen hade detta inte gått fram ordentligt till klubbarna och där får klubbarna ta eget ansvar. Möjligen hade Sävedalen koll på att det egentligen var förlängning som gällde men Jonsered verkade inställda på straffar. Dock hade domarna fått direktiv att det inte var förlängning som gällde i semifinalerna, utan straffar direkt. Så där har det varit bristande kommunikation från något håll. Östra Cupens Twitter hävdade även att alla allianscuperna var synkade men det stämmer inte alls. Gruppspelen avgörs ju helt olika, där det är straffar efter matcherna i vissa cuper, inbördes möten före målskillnad i andra och som i Östra Cupen, straffar en annan dag mellan tre lag för att avgöra ett gruppspel som ett möjligt scenario. Tyvärr är detta ett återkommande problem, inte bara i Östra Cupen. Domarna och arrangörerna verkar vara väldigt osynkade när det gäller reglerna. Alla cuperna behöver inte ha samma regler men alla inblandade måste ju veta innan vad det är som gäller.

Om vi återgår till själva matchen så var Sävedalen överlägsna i förlängningen och gjorde fyra mål och vann med 5-1!

 

Final alltså mellan Gårda BK och Sävedalens IF! Bloggen återkommer med mer från matcherna imorgon.

_____________________________________________________________

 

I Hisingsmästerskapen blev det mer väntade resultat. Division 3-laget Hisingsbacka FC slog Hisingen FC (5A) med 2-0 och i den andra semifinalen körde Torslanda IK (division 2) över 5A-laget IK Zenith med 7-1!

 

Final alltså mellan Hisingsbacka FC och Torslanda IK.

 

_____________________________________________________________

 

I Södercupen vann Landvetter IS finalen med hela 5-0 mot Lindome GIF och i Västra Cupen slog Assyriska BK Älvsborg med 5-1!

 

Assyriska och Landvetter cupmästare alltså och Dalla kommer att rapporterna mer från finalerna imorgon!

 

/Rasta