Hur hade Niva, Bank eller nån av de andra jättarna inlett en artikel efter en kväll som igår? En fråga jag inte kan svara på men visst hade det lyfts fram som något speciellt som säkert hade haft tema ”vi fick hoppet tillbaka” eller dylikt. Vi fick på sex matcher igår med allt det där vackra som fotbollen kan innehålla och vi såg lokalfotbollsklubbar som verkligen markerade sin närvaro. Om alla lokalfotbollsmatcher hade innehållit spänningen som igår hade det inte varit svårt att få fler spelare att fortsätta istället för att sluta spela fotboll alldeles för tidigt, fler hade valt att stanna kvar i sin klubb och drömma om att göra någonting på plats istället för att hoppa vidare på nästa spår och till nästa klubb och vi hade helt klart lyckas samla fler publik till våra matcher..

Jag älskar kvällar som igår. När fler klubbar inser att det är mycket som är möjligt. Det handlar inte bara om att avancera uppåt i systemet, alla drömmer inte om det men att uträtta saker som grupp va det än må vara. Där har vi kärnan. Och den måste vi bli bättre på att sälja in. Nu till matcherna då.

Assyriska-Älvsborg 5-1 

Onekligen inget att säga om. Visst hoppades jag på en jämnare final och Älvsborg stod emot i första halvlek om jag förstod allt rätt men i andra halvlek orkade man inte stå upp och Assyriska kunde rinna ifrån rätt enkelt. Stabilt av Älvsborg att återigen gå till final men det krävs mycket om man där skall piska ett lag från div I. Jättemycket och det fixade inte Älvsborg igår. Grattis till Assyriska som ju gjort processen kort med många lag i cupen även om de vann på straffar mot Utsikten. Återkommer med seger intervju här.

Lindome-Landvetter 0-5

Vilken påsksmäll. Eller vad man skall säga. Att Landvetter är bra offensivt är ingen hemlighet. Men 5-0 på ett så pass stabilt div II-lag är grymt starkt. Lindome fick två gubbar utvisade men det var efter 5-0-målet så det går inte riktigt att skylla på det. Landvetter tillhör i min bok fortfarande lokalfotbollen trots div III och det är ju underbart när lagen underifrån kan markera sin närvaro på detta sätt. Perfekt start för de grönklädda i år som lär bli att räkna med i trean. Återkommer med seger intervju här.

Rasta har ju redan avhandlat semifinalerna mellan Gårda-Qviding och Sävedalen-Jonsered men jag kan inte låta bli att trycka på ytterligare. Det var ju drömsemifinalerna på förhand som stod för så mycket. Jonsered mot tidigare storebror, med bröderna Anton och Peter Nilsson mot varandra och i den andra semifinalen anrika Gårda mot Qviding som ju varit i div I i flera år nu och som fostrat flera av Gårdas spelare.

Jonsered lyckades tvärtemot vad jag trodde att ge Sävedalen en match, de kämpade och slet matchen igenom och även om de hade det tufft i andra halvlek så lyckades de med att kvittera på matchens sista spark i stort sett. Att det sen strulade inför straffarna var ju trist men tar förhoppningsvis inte bort helhetsintrycket att det var en riktigt spännande match där två lag verkligen fick slita för att lösa poängen. Jonsered tappade flera spelare i förlängningen av olika anledningar och orkade inte stå upp. Väntat att Sävedalen gick vidare men imponerande av Jonsered att stå upp så länge..

Att Gårda skulle ge Qviding en match. Det hoppades man ju inför matchen. Men trodde väl det inte hela vägen, men det är ju en saga. Vi får återkomma kring denna matchen, finns ju så mycket att säga. Och finalen. Där har vi Gårda mot tidigare tränaren Sebastian Chitsaz som ligger bakom mycket av de framgångarna som Gårda haft på senare år som Runeman/Österholm nu bygger vidare på. Magiskt!

 

///Dalla