Här kommer lite mer från gårdagens semifinaler i Östra Cupen och Hisingsmästerskapen:

 

4A-laget Gårda BK skrällde som bekant mot division 1-laget Qviding FIF igår och kunde vinna med 3-1.

Så här sa Gårdas lagkapten Josef La Carrubba om segern:

”När man kliver in till den här typen av match är det viktigt att skapa en tro på att det kommer gå vägen. Alltså en riktig tro, inte bara att ställa ut ett lag och göra en hedersam insats. Det var precis det vi jobbade med hela veckan innan. Kvalitén finns i Gårda. Stora delar av vår trupp har spelat ihop med spelarna i Qviding och är inte mycket sämre fotbollsspelare. Det handlade bara om att våga plocka fram det, trots att det på pappret står division 1-spelare på andra sidan.

Vi har en klar matchplan och följer den prickfritt. Qviding skapar ingenting i första halvlek. Bollinnehavet har de, men mycket mer än så är det inte. Sedan vet vi att vi är starka i kontringar och att chanser skulle skapas. I den andra halvleken blir vi trötta och börjar tappa lite av strukturen. Precis när vi är som mest slitna kommer 3-0. Det ger oss givetvis energi att fortsätta hela vägen. Det känns märkligt att säga men trots segern finns delar i spelet som vi kan förbättra till finalen.”

Qvidings matchrapport hittas HÄR.

Gårdas matchrapport hittas HÄR.

 

I den andra semifinalen kunde division 2-laget Sävedalens IF besegra 4A-laget Jonsereds IF efter förlängning.

Så här sa Jonsereds Martin Viggeborn om förlusten:

”Sjukt seg förlust, vi står upp bra mot ett duktigt Sävedalen. Hänger med i 90 minuter sedan faller vi ihop lite. Tyvärr får man uppfattningen att cupen är sådär ordnad dock. Matcher som startar 21.00? Domarna har info att det skall vara straffar efter lika vid 90 även i semifinal.

I Jonsered tyckte vi det bara att det var konstigt. I kvartsfinal efter 90 min blev det straffar men tydligen från semi är det förlängning. Borde inte hela slutspelet ha samma ? Känns som cupansvariga borde se över vissa delar.

Sävedalen var starkare och skickligare än oss i förlängningen och vinner välförtjänst där. Tror de kommer gå riktigt bra i sin serie, men tror även många lag blev chockad att vi stod upp så bra som vi faktiskt gör. Hur som helst en rolig match att spela.”

Sävedalens assisterande tränare Sebastian Chitsaz sa så här om segern:

”Jag missade första kvarten då vi hade träning med de spelarna som inte var uttagna till matchen. När jag kom var känslan att vi var lite spända. Att det var lokalderby och semifinal spelade säkerligen in. Vi överarbetade i passningsspelet vilket gjorde att vi inte fick ett flyt, men vi lyckades ändå skapa några fina chanser. Även Jonsered stack upp med jämna mellanrum. 0-0 i paus var inte orättvist.

Ett bra snack i halvlek och ett par fina inhopp i början av andra gav oss det spelet vi ville. Tillslut kom även ledningsmålet. Efter målet försökte vi försvara ledningen med bollen i vår ägo. Dessvärre höll vi bollen mer och mer på egen planhalva ju längre tiden gick. På övertid vinner JIF bollen och vi orsakar en kantfrispark på egen planhalva. Efter lite flipperspel i straffområdet kommer kvitteringen.

Vi gör oss redo för straffar, men får sedan höra att det blir förlängning. Något vi välkomnade då vi tränar betydligt mer på att spela matchspel än att skjuta straffar.

I mitten av första förlängningskvarten tar vi åter ledningen. I andra förlängningskvarten visar vi att vi tog lärdom från det som hände under ordinarie tid. Vi gör ytterligare tre mål och får ett resultat som inte speglar matchens ordinarie 90 minuter.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR.

SIF:s matchrapport på Leifs Matchblogg hittar ni HÄR.

 

Riktigt kul final där Gårdas tränare Stefan Runeman och Fredrik Österholm har ett förflutet i Sävedalen och där Sävedalens assisterande tränare Sebastian Chitsaz har ett förflutet i Gårda BK!

_____________________________________________________________

 

I Hisingsmästerskapen tog sig division 3-laget Hisingsbacka FC till final efter 2-0 mot 5A-laget Hisingen FC. Det satt dock inne då Abubakar ”Babu” Dumbuyas båda mål kom i matchen sista minuter!

Hisingsbacka FC:s målvakt Isac Lindberg sa så här om segern:

”En riktigt skön vinst, Hisingen gör det riktigt svårt för oss genom att ligga väldigt lågt och satsa på långbollar bakom vår backlinje, kontringar och på våra misstag. Detta gör de riktigt bra och vi lyckades inte få hål på dem förrän 85:e minuten då Babu kliver fram gör två mål inom ett par minuter.”

Hisingen hade dock ett skott i ribban i början av matchen och hade de fått 1-0 där så hade de nog fallit ännu lägre i sina positioner och det kunde ha blivit ännu jobbigare för oss. Annars tror jag inte att de hade ett riktigt skott på mål under hela matchen, men de var ändå inte ofarliga då de ett par gånger höll på att springa sig fria men var precis offside.

Sammanfattningsvis kan man säga att Hisingen fick matchen precis dit de ville då vi hade stort bollinnehav men hade väldigt svårt med kreativiteten på sista tredjedelen för att komma igenom deras låga försvar och de satsade på att få den där enda chansen som leder till ett mål.

Hatten av till Hisingen och deras kämpainsats, men det här var en match som vi skulle vinna och nu siktar vi på en spännande final på söndag mot Torslanda!”

 

I den andra semifinalen krossade division 2-laget Torslanda IK sina motståndare IK Zenith (5A) med hela 7-1. Då fick ändå TIK en man utvisad efter en halvtimme vid ställningen 2-0!

 

Finalen alltså mellan Hisingsbacka FC och Torslanda IK!

 

/Rasta