6C-laget SK Argo begav sig till Gamlestadsvallen denna varma och sköna lördag för att genrepa mot 6A-laget Götaholm BK:

 

GÖTAHOLM BK – SK ARGO 4-4 (1-2)

0-1 Martin Ferm (Johan Skalin)

1-1 Fenan Zemui

1-2 Kristoffer Jonsson (Fredrik Airosto)

2-2 Daniel Wedberg/självmål

2-3 Kristoffer Jonsson (Kalle Pettersson)

3-3 Tobias Petersson (straff)

4-3 Fenan Zemui

4-4 Johan Segerlind (straff)

 

Träningsnärvaron har förbättrats hos SK Argo de senaste veckorna och tränarduon Peter Sjögren och Magnus Andersson ställde följande lag på planen:

 

Vikström

Per-Barkebo-Segerlind-Kendal

Ferm-Rasta(C)-Skalin-Kalle P

Månsson-Koffe

 

Bänken:

Svensson

Karlén

Jonas Gustavsson

 

Fredrik Vikström var tillbaka i kassen med fyrbackslinjen var lite förändrad. Per Nordqvist startade som högerback och nye Kendal Ulusoy provades på vänsterbacken. Johan Segerlind klev in som mittback med Calle Barkebo. Mittfältet så nästan ut som vanligt med Martin Ferm och Kalle Pettersson på varsin kant och Fredrik ”Rasta” Airosto centralt. Johan Skalin klev även in på mitten, ett intressant nyförvärv med fina meriter från spel i trean, fyran och femman med Alingsåsklubben Gerdskens BK. Han har haft ett litet uppehåll från fotbollen på grund av skada men har fått suget tillbaka. På topp lirade Johan Månsson och Kristoffer ”Koffe” Jonsson. Bänken bestod av Michael ”Läget då?” Svensson, Martin Karlén och Johan Gustavsson (som är det senaste tillskottet från Dalslands-maffian).

 

Lagen kände på varandra lite inledningsvis men när matchen väl hade satt sig så var det bortalaget Argo som tog tag i taktpinnen. Innan matchen hade Argo pratat om att försöka hålla i bollen lite mer istället för att stressa iväg passningarna. Det var precis vad laget gjorde också. Argo etablerade en hel del spel på offensiv planhalva med tålamod och fint kortpassningsspel medan Götaholm mest fick satsa på omställningar. Argo fick en jättechans efter att Koffe kommit runt på kanten och spelat in till en helt fri Månsson men hans avslut räddades och Martin Ferm träffade målvakten istället för bollen på returen. Götaholm hade som sagt några omställningar där Daniel Wedberg fick komma rättvänd några gånger och det blev halvfarligt. Nye Johan Skalin var bra på mitten och trygg med bollen och efter lite rull hittade han Ferm utanför straffområdet och han skyfflade iväg ett tungt skott som satt precis under ribban!

Götaholm kvitterade dock ganska snabbt efteråt då de kan fram fint på sin högerkant. Bollen skickades in mot mål och mellan Argos backlinje och målvakten Vikström dök Fenan Zemui upp och kunde rulla in 1-1 mellan benen på Vikström.

Även om Götaholm hotade emellanåt så var det Argo som förde spelet med fina kombinationer. Kendal var aktiv på sin vänsterkant och följde ofta med upp i anfallet. Han hittade in med en boll in i straffområdet som Rasta la vidare på ett tillslag till en helt ren Koffe som snyggt kunde placera in 2-1 för Argo. Argos övertag mattades lite mot slutet och Götaholm hade några halvchanser och ett par frisparkar i bra lägen men ingen utdelning.

2-1 till Argo i halvtid och det får anses som rättvist då Argo stundtals bjöd på riktigt fint lir i solen.

 

Den andra halvleken började inte alls bra för Argo utan det var hemmalaget Götaholm var hetare och satte lite högre press. Argo slarvade med passningsspelet och ställde till det för sig ett par gånger. Götaholm kunde bryta ganska högt upp i banan och kvittera efter en tilltrasslad situation när möjligen Wedberg var sist på bollen.

Argo höjer sig dock tillfälligt och återtar ledningen lite senare. Kalle P hittar in till Koffe utanför straffområdet och han gör som han brukar: knorrar in den i bortre mycket vackert! Argo åter i ledning med 3-2.

Det fina spelet från den första halvleken var dock bortblåst för Argo och de fick inte riktigt ordning på passningsspelet och Götaholm hade verkligen ätit sin in i matchen. Argo låg lite för högt med sin backlinjen utan att sätta press på bollhållaren vilket gjorde att Götaholm kunde skicka in lite bollar bakom Argos backlinje. Zemui skapade en hel del problem för Argo med sin styrka och han låg bakom straffen som betydde 3-3. Tobias Petersson satte straffen säkert och lite senare tog även Götaholm ledningen. Zemui krånglade sig förbi nere vid kortlinjen och får något vis iväg ett skott ur ingen vinkel som letar sig i mål via Vikström.

Götaholm var välförtjänt i ledning för första gången. Laget orkade dock inte behålla sin press utan Argo fick lite mer att säga till om. Månsson var på väg igenom några gånger och Kalle P fick ett halvt friläge som dock målvakten tog hand om. Inbytte Johan Gustavsson fick ett bra skottläge men sköt över. Det var två trötta lag i solen som bytte lite chanser med varandra. Wedberg hade ett vänsteravslut inne i straffområdet som gick över och Felix Milkovic dök upp på en hörna men fick inte ordning på bollen.

Argo skulle dock få sista ordet när en bollen letar sig upp på en hand inne i Götaholms straffområde. Johan Segerlind satte straffen enkelt och matchen slutade 4-4.

Matchen blev en bra genomkörare för båda lagen i en målrik och stundtals lite grinig match, precis som det ska vara innan serien drar igång.

Argo får ta med sig den första halvleken. Koffe visar att målformen håller i sig med sitt fjärde och femte mål på försäsongen. Nye Johan Skalin var duktig på mitten och Kendal löste vänsterbacksplatsen fint.

 

Nu väntar seriepremiären i 6C nästa söndag mot Brämaregården.

 

/Rasta