Rasta&Dalla har tagit ett snack med 4B-laget Dalen/KFF:s Jonas Hylén inför säsongen!

Hur är känslan så här knappt en vecka innan seriepremiären mot Öckerö IF?

Känslan är väl sådär nu inför premiären. Vi har ju försökt flytta matchen mot Öckerö sen i januari bland annat pga högskoleprov men det har Öckerö inte gått med på för att de alltid spelar sina hemmamatcher på lördagar men om man tittar på deras schema ser det inte så ut? Vi får väl se om vi får ihop lag inför matchen annars är stämningen i truppen på topp.

I Södercupen gick ni vidare från gruppen för att sedan åka ut mot Landvetter i semifinalen. Vad säger du om Dalens insats i cupen?

Helt okej insats kändes som om att det skulle stå mellan oss och Mölnlycke och vi lyckades ju slå Mossen och ta oss vidare. Landvetter är ett mycket bra lag och vi åkte på en horribel utvisning efter fyra minuter och det gjorde inte saken enklare men vi stod upp bra med en man mindre så länge, men det var inget snack att Landvetter vann mycket välförtjänt och jag tycker det var väldigt kul att de vann hela cupen till slut! Ett stort grattis!

Det är sett stabilt ut i träningsmatcherna med flera fina vinster. Vad tar du med dig från träningsmatcherna och vad behöver ni jobba mer på?

Ja, det har sett bra ut resultatmässigt och även spelmässigt stundtals. Vi får ta med oss att när vi rullar boll så blir det väldigt fina anfall emellanåt och det vi behöver jobba på är att få till det oftare.

4B känns spontant ganska öppen även om kanske Kållered får favoritskapet. Vilka lag tror du blandar sig i toppstriden och vart hittar vi Dalen/KFF?

Ja, det känns väldigt öppet på förhand och jag har dålig koll på dom andra lagen men Kållered GFF Mölnlycke Velebit Ytterby och förmodligen också Öckerö kommer nog ligga i topp nu blev det halva serien men det känns väldigt öppet. Om vi får spelet att stämma så borde vi också vara med och slåss om det. Det blir säkerligen som förra året man måste försöka hålla en så hög lägstanivå som möjligt.

Hur är läget i truppen? Bloggen har inte registrerat så mycket nytt eller spelare som lämnat. Anfallaren Bita Bångens har tränat med Qviding men oklart om något är helt klart?

Läget är bra vi har tappat några och fått in några nya inte så stor omsättning på spelare och det brukar vi inte ha. Vi har fått upp några juniorer som har sett bra ut på försäsongen. Bita har lämnat för Qviding och han kommer att saknas framförallt för att det är en underbar lagkamrat och kompis.

Hur har den egna formen sett ut under försäsongen och är du redo för premiären?

Form och form, den är nog som den alltid är det är nog väldigt sällan jag överraskar mina lagkamrater. Ja, jag är redo för premiären men tyvärr kommer jag förmodligen inte kunna vara med. Synd med tanke på att Öckerö antagligen sålt en 2500-3000 biljetter.

NordicBet har som vanligt kommit ut med sina odds för seriesegrare (där Dalen har 6.50) och det spekuleras alltid i hur oddsen sätts. En liten fågel tipsade mig om att du blivit kontaktad av NordicBet för några år sen gällare detta. Är det något du kan kommentera?

Jag känner han som var Sverigechef på NordicBet så de ringde mig och frågade om några lag men det var när vi låg i division 3. Oddset som de satt på oss tycker jag är rimligt, man kanske borde kasta in en tusse?

Har du några andra spaningar som gäller lokalfotbollen 2017, lag som kommer överraska, lag du hoppas går bra, spelare som kommer blomma ut eller lag du hoppas åker ur?

Det enda jag vet är att Virgo borde jogga hem division 3. Fruktansvärt bra nyförvärv och jag önskar Nisse ett stort lycka till och hoppas han får ihop det. Vi har ett par juniorer som jag tror väldigt mycket på men jag vill inte nämna några namn men jag hoppas att de kan blomma ut till ”seniorspelare”.

Tusen tack!

 

Bloggen tackar Jonas och önskar självklart både honom och Dalen/KFF lycka till!

 

/Rasta