Slottsskogen/Godhems IF återfinns numera i division 7 efter att laget åkte ur 6B förra säsongen. Bloggen har pratat med lagets Albin Westerlund:

SG fick lämna division 6 förra säsongen och tar nu nya tag i sjuan. Hur är känslan i klubben så här inför seriestarten?

Känslan är jättebra. Förra säsongen var tuff för klubben men nu är känslan helt annorlunda. Vi har lyckats skapa ett gött gäng med både yngre och äldre spelare och vi har riktigt skoj tillsammans.

SG har sett pigga ut under försäsongen med flera fina resultat i Västra Cupen där det blev 0-0 både mot 4B-laget Björkö och stabila 6C-laget Önnered. Hur skulle du sammanfatta cupspelet?

Vi gick in i cupen med inställningen att ta det som träningsmatcher. Vi visste att vi skulle möta betydligt bättre lag på pappret och var därför noga med att hålla laget kompakt och vara defensivt inriktade. Vi lyckades bra i de två första matcherna och motståndarna blev märkbart frustrerade. Mot Assyriska hade vi inte mycket att sätta emot men höll nere siffrorna hyfsat ändå.

Sett till matcherna under försäsongen vad har ni gjort bra och vad behöver ni jobba mer på?

Försvarsspelet har suttit bra vilket alltid är bra i inledningen. Vi behöver fortsätta jobba med att våga hålla i bollen och på så sätt skapa fler målchanser. Sen är det ju de vanliga, kondition och liknande.

Bloggen har tyvärr lite dålig koll på truppen inför säsongen. Hur ser det ut med spelare in och ut?

Oj, det är många nya spelare, främst är det äldre spelare som var med typ för många år sedan när SG var högt upp. Kommer inte nämna namn eftersom det blir för många att räkna upp. Nytt på ledarsidan är dock att Janne Larsson har huvudansvaret och Håkan som medhjälpare. Spelare som vi blivit av med är framför allt till Tynnered FC, Kemal Coscun och Harris. Sen var ju förra säsongen mycket ruljans av spelare så antagligen ett par stycken till som lämnat.

SG kommer att spela i 7B i år. Hur bra koll på serien har du och är det några matcher du ser fram emot extra mycket?

Inte jättebra koll. Själv ser jag mycket fram emot att möta Öset. Gör fortfarande ont att vi förlorade mot dem i Västra Cupen för några år sedan. Sen är ju Skottfint alltid intressanta och självklart Azalea som verkar bra.

Vad har SG för målsättning och hur viktigt är det att snabbt ta sig tillbaka till sexan?

Ingen uttalad målsättning på så sätt, dock vill vi såklart spela högre upp än sjuan. Det kommer vi också göra så småningom men när det blir får vi se. Viktigaste är att vi har ett gött gäng.

Har du några andra tankar om säsongen, några andra lag eller spelare du kommer följa eller lag du tror kommer överraska?

Nä, det ska bli väldigt roligt, känns roligare än på väldigt länge för oss. Förhoppningsvis får vi vinna många matcher, och vinna är ju det som är roligt. I övrigt har jag inte jättebra koll på andra lag. Men såklart spännande att se hur Askim klarar sig i trean.

Stort tack!

 

Bloggen tackar Albin och önskar honom och SG lycka till!

 

/Rasta