Dags att dra igång med tippningen! Imorgon tisdag drar hela lokalfotbollssäsongen igång med 7B-matchen mellan Chalmers Studentkårs IS och Käringöns FC. När det gäller tippningen kommer jag att tippa de två division 7-seriena och min kollega Dalla att tippa division 3. När det gäller division 4-6 kommer ni att få tippningar från oss båda!

 

Vi börjar alltså med 7B:

 

1. Slottsskogen/Godhem IF

2009 spelade SG division 3-fotboll och i år är laget nere i sjuan. Laget hade ett uppsving för några år sen och var mittenlag i fyran 2012, men sen har det mest blivit nedflyttningar och förra året blev det respass från 6B. Laget har fått behålla sin unga stommen i truppen från förra året samt att laget fyllt på med några gamla rävar som spelat i SG tidigare. Tillbaka är även gamle tränaren Janne Karlsson, vilket säkert betyder mycket för klubben. De unga spelarna (där många gjorde comeback efter några års uppehåll från fotbollen) fick behövlig rutin från 6:an förra året och kommer säkert att utvecklas mer. Bra resultat i Västra Cupen med 0-0 både mot Björkö (4B) och Önnered (6C). Dessutom verkar det enligt rapporterna vara ett gött gäng och det brukar räcka långt i sjuan. Serieseger och återkomst direkt till 6:an gissar bloggen!

 

2. Azalea BK

Klubbens nystartade seniorlag kliver in i 7B och i bloggens bok blir de ett topplag direkt. En bra ledarstab med rutinerade Jan Juhlin vid rodret. Den unga truppen kommer säkert göra en hel del ”juniormisstag” och kommer att få känna på alla sorters rutinerade tjupknep som delas ut i lokalfotbollens lägsta serie. Laget har dock tränat tre dagar i veckan och hade tio inplanerade träningsmatcher (även en och annan föll bort). Den förberedelsen räcker långt i division 7. Tränare Juhlin vill även att laget sätter hög press och har högt bolltempo med sitt lag, en taktik som brukar ge riktigt bra utdelning i sjuan. Azalea kommer att vara med direkt i toppen!

 

3. Järnbrotts IF

Slutade fyra i 7B förra året och störde topplagen rejält (seriesegrarna SK Argo tog bara en poäng mot JIF). Laget tackade dock nej till uppflyttning till sexan. Har en stabil centrallinje och Pär Johansson Sunnerfjell kommer som vanligt att göra sina mål. Har väl inte träningsspelat ihjäl sig under försäsongen men kommer vara med bra i årets 7B.

 

4. Ösets BK

Har haft några säsonger som mittenlag i sjuan och slutade åtta (av tio lag) förra säsongen. Har dock fått behålla sin trupp och fyllt på med lite intressanta nya spelare. Får ju även köra en hel säsong på Gröna Vallen vilket säkert bidrar med några positiva procent. Har bland annat slagit 7A-lagen Elisedal (2-0) och Andalus IF (5-3) samt spelat jämnt med 6D-laget Diseröd (förlust 3-4). Kan bli ÖBK:s roligaste säsong på länge.

 

5. BK Skotttfint

Större delar av truppen är utbytt då klubben tog beslutet att lämna 5B för att börja om i sjuan. Tränare Åman har plockat ihop ett internationellt lag med spelare från alla möjliga länder och det är ju alltid spännande. Svårt dock att veta exakt vilken kvalité dessa lirare håller då det är lite lokalfotbollserfarenhet på många av spelarna. Men några sköna brittiska ”pub-spelare” borde ju kunna briljera i stans lägsta serie. Har väl dock inte imponerat i träningsmatcherna med bland annat 0-2 mot 7A-laget Rödbo och senast 1-7 mot Proletären FF. Med så många nya spelare tar det säkert ett tag att spela ihop laget också.

 

6. Menisken IF

Anrika Menisken slutade sjua förra året i 7B och känslan är att det blir något liknande i år kanske. Som så många andra lag i vår fina lokalfotboll så har laget en ganska tunn trupp och över en hel säsong så brukar det straffa sig. Har dock slagit Lövet/Johanneberg med 3-1 och vann även klassiker-mötet mot AIF Göteborg (3-0) men föll i genrepet mot BK S:T Jakob (2-3).

 

7. Tynnered FC

Nystartat lag där tyvärr bloggen har dålig insikt. Det har ju funnits lite Tynneredslag i seriespel genom åren men oklart om detta laget har något att göra med de äldre versionerna. Har dock värvat lite från Slottsskogen/Godhem (Kemal Coskun och Mehmet Ulker och Haris Hadzic). Det enda resultatet som bloggen hittar är en 0-4 förlust mot ett annat nystartat lag, Eritreanska IF Göteborg (7A). Alltid svårt att tippa nystartade lag och möjligen får bloggen äta upp den låga tippningen.

 

8. Chalmers Studentkårs IS

Ännu ett nytt lag och här förklarar lagnamnet precis vilka som kommer att spela där. Bloggen har egentligen inget alls att gå på förutom att laget föll med 0-4 i student-mötet med Göteborgs SIF (6B) och spelade 0-0 mot 6B-nykomlingen Högaborg Kärralunds FC. Det går säkert en massa duktiga fotbollsspelare på Chalmers men känslan är att de som är duktiga, som spelat högre upp och som vill satsa lite söker sig till andra lag i området som lirar några divisioner högre upp.

 

9. Käringöns FC

Här är insynen inte heller bra från bloggens sida utan tippningen hänger mycket ihop med att laget slutade sist i 7B förra säsongen. Hade dock några duktiga killar med i matcherna mot Argo, så det finns en del kvalité.

 

10. Hjuviks AIK

Bloggen får väl erkänna att insynen i Hjuviks AIK inte heller är den bästa men laget kom näst sist i 7A 2016 (samma poäng som jumbon Rödbo men med marginellt bättre målskillnad). Enda träningsmatcherna är ett dubbelmöte med 6A-laget Partille IF SC där det blev 1-8 och 0-4.

 

11. IF Positivum Göteborg

Ännu ett nystartat lag. IF Positivum har en massa olika sporter och sociala aktiviteter och nu har de även alltså startat ett fotbollslag. Inga träningsmatcher och verkar ha kört fyra-fem utomhuspass inför säsongen.

 

/Rasta