Igår söndag var det final i Hisingsmästerskapen mellan division 2-laget Torslanda IK och division 3-nykomlingen Hisingsbacka FC på Bravida Arena. Lagen följdes åt i den första halvleken, Mustafa Ayoub gav HBFC ledningen redan efter fyra minuter men det var kvitterat kvarten senare genom Anton SalihuHaris Skenderovic gav HBFC ledningen igen men precis innan halvtid var det kvitterat igen, även denna gången genom Salihu. Den andra halvleken blev inte alls lika målrik och matchen såg ut att gå till förlängning men i den 92:a minuten blev Karl Thornberg stor cuphjälte när han fick in 3-2 till Torslanda!

Bloggen har snackat med två av de inblandade spelarna, TIK:s Emilio Rossi och HBFC:s målvakt Isac Lindberg. Vi börjar med vad cupsegraren Rossi hade att säga om matchen:

”Jag kan säga att det var två väldigt tända lag som lirade igår, och Hisings Backa visade ingen som helst respekt att de lirade mot ett division 2-lag! Kan säga att det var två olika halvlekar, där Hisings Backa hade stort övertag första halvlek men att vi sedan visade att vi är en division högre och att vi orkade springa mer i andra gjorde så vi tog över matchen helt klart! Vi borde avgjort mycket tidigare, tre öppna lägen plus att jag själv missade ett jätteläge! Men som sagt Hisings Backa borde vara stolta över sin insats och attityd, det kommer bära med många av de unga och talangfulla killar som lirade igår!”

 

HBFC:s Lindberg sa så här om förlusten:

”Otroligt tungt faktiskt! Att i 92:a minuten släppa in det avgörande målet gör denna förlust riktigt jobbig, speciellt efter hur matchen artade sig och på det sättet vi genomför den.

Vi rivstartar matchen och gör 1-0 i den fjärde minuten genom ”Musse”, har ett högt tempo, jobbar tajt med laget och stänger ytorna centralt. De får dock 1-1 via en liten kommunikationsmiss på ett inlägg som de kan nicka in från nära håll. Men vi fortsätter på samma spår med ett högt tempo och är det spelförande laget. Runt 30 minuter in i matchen kommer Haris igenom och sätter dit 2-1 helt välförtjänt. Precis innan halvtidsvilan blir det några intensiva minuter med ett missat friläge för oss, ett kontringsmål av Torslanda och de har även ett skott i stolpen från en snäv vinkel. Domaren sätter pipan till mun och 2-2 får ses som rättvist med lite mersmak för oss.

Andra halvlek börjar lite i samma anda som den första och det utbyts lite halvchanser åt vardera hållen. Ju längre matchen pågår känner man hur vi blir tröttare, blir längre mellan lagdelarna och orkar inte upprätthålla vårat spel. Det tar Torslanda vara på och har ett rejält tryck på oss de sista tjugo. Frilägen och heta chanser avlöser varandra med jämna mellanrum, men med uppoffrande försvarspel och lite tur lyckas vi freda vårat mål fram till det allra sista. Sen går det som det går, en slumpboll in i straffområdet efter en hörna och 2-3 är ett faktum.

Riktigt tråkigt att det slutar som det gör, men jag är stolt över alla i laget och att alla krigar för varandra. Så länge vi orkar tycker jag att vi är det bättre laget, men chansmässigt där i slutet så var det nog rättvist.

Det har blivit tätt med matcher denna vecka med semifinal i onsdags och träningsmatch mot Frölunda på fredagen och det kanske tog ut sin rätt. Grattis till Torslanda, vi får ta revansch nästa år! Nu siktar vi på ett roligt träningsläger i Italien och seriestarten hemma mot Svane.”

 

Bloggen gratulerar självklart TIK till cupsegern!

 

/Rasta