Oj vad man gick bet på den här serien förra året. Mossen vann enkelt och de såg jag inte komma. Nol hade jag dock som outsiders och de lyckades ju vinna kvalet i och med att de slutade tvåa så de får man vara nöjd med men Utbynäs, Masthugget med flera missade jag på. I år då? De två bästa lagen är borta. Men det finns en del intressant här.. och det känns svårt detta. Jättesvårt. Men KUL!

 1. FC Komarken – Ett år i fyran. Sen blev det femman igen. Det är inte lätt att etablera sig i en serie och det märkte Komarken förra året. Det var stökigt överlag och svårt att få ihop det onekligen. Robin fick chansen som tränare i Kozara och istället plockades Milan Tanaskovic in till Kungälvslaget. Och vilken möjlighet för båda sidor, Tanaskovic har lite att bevisa och Komarken får in en tränare med mycket utbildning i fickan och ett stort kontaktnät. Det har ju märkts på värvningarna också. Talat, Thornberg och några till är kalasvärvningar. Försäsongen har varit väldigt positiv och Komarken får trots mycket nytt favotitstämpeln i år.
 2. AngeredsMBIK – Gjorde förra året som nykomlingar en fin säsong. Nu tror jag de blir att räkna med rejält i år. Har värvat fint i Simmo bland annat, har grymma ungdomar och en fantastisk tränare i Frankie. Han gör sällan några sämre insatser som tränare och det kommer vi få se i år också. En bra start på serien då blir det att åka av i år. Utmaningen blir att klara av tunga lag som Öjersjö, Björndammen och United Africa..
 3. Utbynäs SK – med en riktigt bra målvakt hade Utbynäs plockat serien i år. Men nu verkar det vara lite si och så med det där. Då vinner man sällan en serie. Men i övrigt vimlar det av klass i laget, kommer att ha seriens kanske bästa mittfält, intressant offensiv. Lite svajigare defensivt men tycker ändå det skall räcka långt. En toppkandidat.
 4. Björndammen – Gjorde ett kanonår första året i femman. Det lär vara samma i år. Stabila och svårspelade och är en outsider till serieseger efter en riktigt stark försäsong. Pontus Börjesson en av de hetaste målskyttarna i fjol. Håller han i det, då blir detta jättebra och kan komma att räcka riktigt långt.
 5. IK Zenith – Vann först i omgång nia förra året. Men därefter, vilken säsong. Helt magisk. Vann och vann. I år en stabil försäsong och kanske skall vi peta in Zenith längre upp i tabellen? Eller är det månne så att jag hittar rätt i år? Ström är tillbaka. Kanske skall man ha dem ännu högre upp?
 6. Öjersjö IF – nykomling förvisso och har tappat Oskar Larsson till Stockholm, men har gjort en bra försäsong. Anders Svensson kommer inte spela alla matcher men när han är med så blir de ju extra stabilt. Gav Gårda en rejäl match i Östra Cupen, samma Gårda som därefter skickade Qviding i semin. SÅ Öjersjö blir bra. Räkna med det. Och med Jonas Andersson vid tränarbänken kommer Öjersjö vara ett lag som än mer hatar att förlora. Spännande nykomling!
 7. United Africa FC – som vanligt vet vi inte var vi har United Africa. Som vanligt kommer de vara väldigt svåra att besegera. Slutade trea ifjol. Kanske är det samma sak i år. Eller kanske inte. Jättesvårt att peta in dem i tabellen. Jättesvårt.
 8. Hisingen FC – Nykomlingen har värvat mycket intressant. Kakic Bergstrand, Rossi, Tapia från Kozara och Velebit är ju självfallet fantastiska nyförvärv för ett lag i femman. Gjorde ett väldigt bra HM där man stod emot Hisingsbacka väldigt länge innan man fick ge sig i semifinalen. Dackenius ny tränare och det handlar nog främst om att etablera sig i femman i år.
 9. FC Bosona – Slog Qviding i Östra Cupen. Bör ju gett massa energi till gruppen. Har blandat under försäsongen, är grymma i medvind. Sämre i motvind. Det bör räcka till en stabil placering i år. Finns mycket kunskap på planen i varje spelare. Rätt dag ger de alla lag i serien en tuff match, fel dag förlorar de mot alla lag i serien.
 10. Älvängens IK – Nykomlingarna gjorde precis som många andra nykomlingar en stabil säsong. Andra året, är det tuffare eller är det bara en myt? Tycker att serien lite jämnare ut i år och då var inte Älvängen jättelångt ifrån botten förra året tror jag de kommer få jobba klart hårdare i år för att lösa kontraktet. Har en intressant offensiv som behöver prestera rejält i år.
 11. GAIK – Åkte egentligen ur 5B via kval förra året men fick en gratisplats då Skottfint valde att hoppa ner till sjuan istället. Har väl knappt matchat under försäsongen. Dock fått in klassförvärvet Fuentes. Och de finns ju där, spelarna med kvalité men har de drivet? Jag tror kanske inte det nej. Det kommer krävas massor av Alvefelt, Möller och Söndergaard i år. Då kan man kanske lösa nytt kontrakt. Men det blir tajt.
 12. Romelanda UF – åkte ur 4A förra året i sista omgången. Tungt minst sagt och sedan dess har man tappat flera tunga spelare och profiler och just nu kan jag inte se hur Romelanda skall klara sig kvar i serien. Pratats om tunt med spelare också. Det är sällan ett gott omen innan serien har börjat. Romelanda åker ur.

 

Som vanligt. Bli inte arga. Ligg inte sömnlösa.

 

///Dalla