Älskade 6A. Serien som alltid tuggar igång på en eller två seriefavoriter som alltid håller och som alltid hänger av lagen där bakom rejält. Blir det så i år? Inte lika givet skulle jag säga. Dessutom ser vi ut att få en het bottenstrid i år också då många lag på förhand känns rätt jämna.

 1. Bergsjö IF – Visst har Bergsjö tappat några spelare efter degraderingen men överlag känns det rätt positivt i klubben får man säga. Trots att det är div VI som gäller. Men Hetemi skulle knappast hoppa på detta uppdrag om han inte såg goda möjligheter att göra det bra. Bergsjö får gälla som favoriter i en förväntad jämn serie.
 2. Tollered – Har hängt på i toppen i flera år nu men fått ge sig. Har nästan lika stora segerchanser som Bergsjö IF har på förhand men tror väl ändå att de kanske saknar den där lilla spetsen som brukar avgöra i slutänden(den som Bergsjö bland annat har i Hetemi..), men chanserna till serieseger är bättre i år än de varit de sista tre åren i alla fall… Bör hänga med länge i racet.
 3. Gamlestaden – Nykomling som tar för sig både på plan och utanför den. Rejält också. Värvat smart för div VI får man säga. Förra året gick jag på Fröjden i div VI lite grann, steget är större än man tror men det kommer ändå en del spelare med rutin ovanifrån. Det bör räcka till i en 6A som inte har samma klass på de bästa lagen gentemot tidigare år.
 4. Croatia – Känns lite på gång igen. Kan inte påstå att jag kan Croatia som min egen trädgård men de har ju fått tillbaka kvalité från Sveakurd som förra året var så pigga i 6A. Det bör räcka väldigt långt. Men detta förutsätter att motivationen finnes för toppstrid. Croatia avgör nog själva om de vill vara topplag eller ej..
 5. Götaholm – För  några år sedan kändes det som att Götaholm hade ambitionen att vinna serien varje år, men det räckte inte hela vägen. I år känns det inte som att man är där riktigt och trots att det borde vara närmare till toppen känns det ändå avlägset. Några tunga pjäser har lämnat och skyttekungen Wedberg kanske inte stannar hela året. Skall ändå klara en placering på övre halvan.
 6. Bergum – det har gått rätt snabbt neråt igen efter att de gick rätt snabbt uppåt. Nu är man tillbaka i sexan och viktigast nu är ju att landa på fötterna och sen får man ta det därifrån. Och det tror man gör. Är ju naturligtvis inte samma lag som för några år sedan men bör ändå samla ihop sig hyfsat i år. Timmie Löfgren profilstark.
 7. Real Maskin – Naturliga utvecklingen nu skulle vara en topp4-placering. Men det tror jag inte man löser. Men den där utvecklingen där man först etablerar sig och sen därefter kniper bättre och bättre placeringar. Där är man inte just nu men kommer kunna göra det surt för många lag i serien.
 8. Sveakurd – var ju riktigt nära att lösa uppflyttning i fjol men Öjersjö var alldeles för bra i slutändan. Tappat en del folk och jag kan laget för dåligt för att spekulera ytterligare men skall ju inte behöva hamna i absoluta bottenstriden.
 9. Bergsjön SK – Tidigare Somaliska har kanske lindansat klart nu? Klarar de sig i år är de väl etablerade och de känns ändå som att den chansen är rätt stor. Blir ett derby direkt nu när de möter Bergsjö IF i premiären och en positiv känsla därifrån kanske tar laget vidare i år??
 10. Lekstorp – Har väl inte hämtat sig sedan glansdagarna för några år sedan och det känns som de för en ganska tynande tillvaro där varje poäng kommer vara livsviktig för nytt kontrakt. Känner endast igen Timmy Köhl i truppen och klart spelar han så lär det väl bli några mål framåt. Hänger löst.
 11. Partille – Hänger i 6A. Men nån gång måste man väl trilla ur? Ingen aning vad som hänt på sillyn men detta är plockat ur ren sannolikhetslära. Men bottenstriden känns ju rätt jämn så helt givet är det inte. Men är medveten om att jag kan vara lite snett på den här pucken.
 12. Pushers – Åkte ur 6C förra året. Fick en gratisplats i 6A istället. Jag tror inte det blir enklare här. Ny tränare i Linus Westberg och han har en rejäl uppgift framför sig. De äldre har blivit ett år äldre. Målvaktsfrågan är fortfarande ett oskrivet blad(?) och jag tror Pushers får ytterligare en tung säsong i år.

 

Såga mig.

///Dalla