I år. Måste det vara Hedens tur. Fässberg måste få stopp på raset. Osv osv osv.

 1. FC Heden – Nu är det väl ändå dags. Fler klassförvärv. Peter Reitz från Kärra. Per Nylander tidigare Utsikten och Assyriska. Ja ni fattar. Drömlag för sexan. Kompletterat mångårige tränaren Tobias Larsson med Joel Sjöqvist som förra året förde Hisingsbacka till div III. Det skall inte gå att missa detta. Kanske i 6C. Men inte i 6B. Kim Nordström, Must Tahir, Tony Ceesay, Nylander, Reitzx2, kapten Heimer, jag kan hålla på hela natten. I år är det dags för guldhattarna!
 2. Proletären FF – Förra året hängde man med Härryda rätt länge. För att inte säga väldigt länge men orkade inte riktigt. Har fortsatt värva smart. Tappade keepern till Askim, klart minus men truppen i övrigt är namnstark. Omar Ghonaim, Khosravi, bröderna Oppong, Nofal Yousif riktigt fina namn, den sistnämnde potential till att vara skyttekung i år. Kort och gott det kommer bli väldigt starkt hos de röda i år.
 3. Göteborgs SIF – hänger i år efter år men når inte hela vägen fram. Ser ut att kunna bli topplag i år också. MEN troligen en bra bit efter de båda topplagen ovan, de är troligen för långt efter. Dotevall stabil i backlinjen och finns ju några till som är stabila men inte samma klass som PFF och Heden. Inte alls. 6B känns överlag rätt svag i nuläget.
 4. Fässbergs IF – Kanske borde jag petat in de lila som serietrea. Men i nuläget är det nog snarare att bygga upp något positivt igen som är tanken. Håkan Lindman som boss och Tandrup som assisterande är ju självfallet mycket bra för div VI. Lindman har dessutom plockat med sig klassiska och stabila lokalfotbollslirare från Askim i Simon Edemyr(Fransson) och Shewan Fattah. Lägg till att Boman hittat hem från Hovås/Billdal så är det klart att Fässberg fått in viktiga gubbar som kan bidra i sexan. Topp fyra absolut men tror inte man rubbar toppduon, Kinnander viktig och intressant mittback.
 5. Solängens BK – Plockade en stabil placering som nykomling förra året och det verkar som att andan är fortsatt positiv i Mölndalslaget även i år. Kommer inte kunna ge toppstriden samma stök som förra året men skall absolut ha många lag bakom sig och bör få betalt för att man värvat flera duktiga spelare från Fässberg de sista åren.
 6. BK S:t Jakob – haft lite tuffare de senaste åren men tar sig ur det hela. I år känns de piggare? Sviktande resultat men 3-3 mot Fröjden nu på slutet gör att de väger över för en mittenplacering här. Typ.
 7. Landala IF – klassisk förening. Jätteklassisk. Är det dags att kliva på lite månne? Svåra att få grepp på
 8. Sjövalla FK – har i dagarna gått ihop med Mölnlycke IS men behåller ett seniorlag i sexan. Kan komma att byta spelare mellan klubbarna under året och det bör ju ge en positiv effekt för Sjövalla i så fall.
 9. Göteborgs City FF – Hade det tufft i botten men löste kontraktet till slut i 6C förra säsongen. Nu bytt till 6B och detta kan ju kanske gynna.. eller blir det tuffare. Tror bottenlagen är ungefär lika svaga.
 10. Syrianska/Arameiska – Hängde nära nedflyttning förra året men löste det. Kan få det lika tufft i år. Eller inte. Svårt att läsa in i år.
 11. Rambergets SK – Fick en gratisplats för bara några veckor sedan. Åkte ur samma serie i fjol. Men har åtminstone värvat flera nya spelare och även om jag inte känner till dem så bör det innebära en bättre trupp än ifjol. Men har ju varit direkt svaga i vissa matcher..
 12. Högaborgs/Kärralund FC – Slutade fyra i sjuan. Bör inte räcka till. Gjorde ett försök i 6C för något år sedan och då räckte man inte till. Lär få det tufft även i år och allt annat än nedflyttning får betecknas som en skräll.

 

///Dalla