De senaste säsongerna i 6A har det varit ett eller två lag som sprungit iväg och ofta har seriesegraren varit tämligen ohotad. 6A 2017 känns dock som ett riktigt getingbo och öppnare än på mycket länge! Känslan är att inget lag kommer att springa hem serien ohotad!

 

1. Bergsjö IF

Inget nedflyttat division 5-lag har lyckats gå upp direkt från 6A de senaste tio åren (möjligen ännu längre tillbaka) men Bergsjö IF kan bli undantaget! Efter några svajiga säsonger i 5A blev det som sagt till slut nedflyttning men det har inte blivit någon massflykt i spelartruppen utan spelare både in och ut. Inledde lite svagt i träningsmatcherna men har höjt sig allt eftersom. Föll med 2-3 mot 4A-laget Semberija men vann genrepet mot 6A-kollegan Bergum med klara 3-0. Kommer inte springa hem 6A men får bloggens tips i hård konkurrens i en serie där det känns som alla kan slå alla.

 

2. Gamlestaden FF

GaFF får sorteras in i facket ”pigg nykomling” och bloggen tror på toppstrid direkt. Stabil säsong i sjuan där laget gick upp som trea men var bara fyra poäng bakom seriesegrarna Angereds IS. AIS la ju ner och GaFF plockade då både rutinerade Danny Höglund-Field och unge Eric Nordeke därifrån. Hade redan en fin trupp och fyllt på med flera spännande namn, bland annat några gubbar med meriter från spel högre upp. Har haft en bra försäsong även om det varit lite svajigt i med resultaten, men det blev stabila 5-0 i genrepet mot 7B-laget Slottsskogen/Godhem. GaFF har även en bra och välorganiserad klubbstruktur.

 

3. Tollereds IF

TIF har de senaste säsongerna varit med i toppen men inte riktigt kunnat utmana hela vägen. Trea 2016 med hela 20 poäng ner till fyran och trea även 2015 men då med tio poäng upp till ettan. Frågan är om tåget har gått för TIF när det gäller uppflyttning de närmaste säsongerna? Har en hel del rutin och lär väl som vanligt leva en hel del på Björn Mellbergs näsa för mål och faktumet att motståndarlagen kanske inte jublar över bortamatchen på en ojämn Spinnarvallen. TIF:s chans är att årets 6A är öppnare och kanske svagare än på länge men frågan är om inte TIF också är lite svagare? Det har enligt rapporterna varit ganska dålig uppslutning och laget föll bland annat med 1-7 mot Nol (4A). Genrepet slutade med vinst 4-2 mot Göteborgs City FF (6B).

 

4. Croatia Göteborg

Hade en ganska svag säsong 2016 men lyckades ändå hålla sig ifrån bottenstriden. Känslan var att laget inte tränade ihjäl sig och trots bra lag på pappret blev det mycket upp och ner. I år känns det dock stabilare och gamle Croatia-bekantingen Vllaz Ibishi kliver in som spelande tränare från seriekollegan Sveakurd FC. Han tog även med sig ett gäng spelare till Croatia från just Sveakurd och när lagen möttes blev det klara 5-0 för Croatia. Kommer vara klart bättre än förra året men kanske inte räcker hela vägen.

 

5. Sveakurd FC

Var länge med i racet om seriesegern med Öjersjö IF och krossade lag med tvåsiffrigt till höger och vänster men slutade tvåa till slut. Borde vara klara seriefavoriter i en ganska svag årgång av 6A men det är flera varningsklockor som ringer. Har tappat en hel del spelare och laget kom inte till spel alls i Östra Cupen. Förluster dessutom mot Västkurd (7A) med 2-5, seriekollegan Croatia (0-5) och Gunnilses juniorer (1-6). Bloggen har tyvärr ingen jättebra insyn i SFC men det bådar inte riktigt gott. Många nystartade klubbar testas inte ordentligt förrän den första motgången kommer och förhoppningsvis löser Sveakurd detta men som vi alla vet så slutar sällan 6A med alla sina lag kvar i spel när säsongen är slut.

 

6. Götaholm BK

Gamla fina Götaholm kämpar vidare i 6A och har bytt ut en hel del i truppen de senaste säsongerna men har ändå kvar sin stabila stomme. Poängspelarna Tim Berndtson och Abdi Bashir har dock lämnat och frågan är vem som ska fylla den luckan? Daniel Wedberg är tillbaka men oklart hur mycket han kommer att spela. Men med honom och duktige Fenan Zemui på topp ser det ändå hyfsat ut offensivt. Truppen känns dock ganska tunn och räcker nog inte till för en topplacering. Patrik Iljins återkomst till GBK blir viktig för defensiven men han är skadad för tillfället. Resultaten har varit upp och ner, 1-5 mot Hönö (6C) blev 5-1 mot Ramberget (6B) i matchen efter och genrepet slutade 4-4 mot SK Argo (6C).

 

7. Real Maskin BK

Maskinen har etablerat sig som ett stabilt 6A-lag och det har varit lite spelare ut och lite spelare in inför säsongen. Har bara fått två matcher i benen under försäsongen då några blivit inställda. 2-3 mot Knippla (6C) och 1-2 mot Göteborgs City FF (6B). Ingen optimal uppladdning med bara två matcher och Real är kanske helt förberedda inför säsongen men bör lösa en mittenplacering.

 

8. Bergums IF

BIF har rasat ner två serier på två år och raset lär sluta i år men bloggen tror inte på någon topplacering. Har fått in lite spelare, bland annat från seriekollegan Real Maskin. Har spelat en hel del träningsmatcher men inga vinster (som bloggen sett rätt). Förluster mot Sjövalla (6B) med 1-4 och 0-3 mot seriekollegan Bergsjö IF i genrepet. Oklart om anfallaren Alexander Zakarian (12 mål i 5A 2016 och en av seriens bästa anfallare) är kvar då han inte verkar spelat några träningsmatcher.

 

9. Bergsjön SK

Somalia SK har bytt namn och heter numera Bergsjön SK. Efter att ha pendlat mellan sexan och sjuan slutade laget femma i 6A förra året (klubbens bästa placering någonsin?). Hade ett ungt och piggt lag och bör kunna hålla sig ifrån bottenstriden. Insynen är dock noll från bloggens sida och BSK kanske har ett kanonlag på g?

 

10. Pushers BK

Ett snurrigt 2016 för klassiska PBK där laget första åkte ur 6C (efter den omtalade avbrutna matchen på Gröna Vallen) för att sedan till slut få en plats i 6A efter att lag lagt ner och bytt serie. En hel ny bekantskap för Pushers. Har spelat en hel del träningsmatcher men få vinster och föll i genrepet mot Galgbacken (division 7 Halland) med 1-3. Bottenlag i 6C förra året och lär hålla till på den undre halvan även i 6A.

 

11. Lekstorps IF

Kräftgäng de senaste säsongerna och laget slutade åtta förra säsongen (men då försvann ju tre lag från tabellen). Kommer kämpa i botten i år. Tre träningsmatcher och tre förluster mot Mjörn (division 6 Västergötland), Nödinge (7A) och Styrsö (5B).

 

12. Partille IF SC

9:a, 9:a, 9:a och 10:a. Där har ni Partilles placeringar de senaste fyra säsongerna. I ärlighetens namn har nog laget överlevt tack vare att andra lag inte slutfört serien (vilket självklart inte är Partilles fel). Verkar dock som Partille fått in lite folk och laget vann båda mötena med division 7-laget Hjuvik men det kanske säger mer om just Hjuvik. Bloggen kanske får äta upp detta men sett till de senaste säsongerna är det svårt att tippa på något annat sätt.

 

/Rasta