Vi har kommit till 6B och här kommer tippningen:

 

1. FC Heden

Topptippade sen Jesus gick i kortbyxor men frågan är om det inte äntligen är dags för Real Heden? Kunde aldrig riktigt haka på toppstriden 2016 men var ett av lokalfotbollens formstarkaste lag efter sommaren. Har en riktigt stabil trupp och har fyllt på med division 3-klass med värvningen av Peter Reitz och har även fått in Andreas Malm från förra årets 4A-segrare Hisingsbacka FC. Därifrån ansluter även Joel Sjöqvist som lär bidra både på och utanför planen. Anfallaren Toni Ceesay var stekhet efter att han anlände efter sommaren. Har inte träningsspelat jättemycket och genrepet mot Eriksberg slutade 2-2. Gedigen insats dock i Södercupen även om det inte blev någon seger. 0-0 mot 5B-laget Balltorp, 1-3 mot 4B-laget Mölndal och 0-1 mot division 3-laget Virgo.

 

2. Proletären FF

Nykomling 2016 som gav Härryda en riktig kamp om seriesegern även om GSIF smet förbi och snodde andraplatsen i slutet. Verkar ha samma trupp med några tillskott och även om det varit lite svajigt i träningsmatcherna (4-7 mot Neutrala och 3-4 mot Solväder) kommer PFF att vara ett topplag även i år. 7-1 blev det i genrepet mot 7B-laget Skottfint.

 

3. GSIF

”Studenterna” är som vanligt svårare att hålla koll på än Donald Trumps deklaration men de brukar vara med i toppen och så lär det väl även bli i år. Två träningsmatcher spelade enligt förbundets sida. 4-0 mot nystartade Chalmers och 5-3 mot 6C-laget Härlanda.

 

4. Sjövalla FK

En liten överraskande tippning kanske men bloggen gillar SFK:s unga satsning och tror att det kan bära frukt i årets 6B. Efter några år som jojo-lag mellan sexan och sjuan blev det en stabil sjundeplats 2016. Har spelat en massa träningsmatcher med mestadels bra resultat. 3-1 i genrepet mot division 7-laget Elisedal.

 

5. Solängens BK

Gjorde det bra som nykomling förra året även om de tappade kontakten med topplagen efter sommaren och slutade femma. Känslan är att det blir lite samma i år. Stabilt i mitten men lite bakom toppen. Har inte haft en optimal försäsong med få spelade träningsmatcher. 1-4 mot Balltorp (5B) och 1-3 i genrepet mot FTU (6D).

 

6. Fässbergs IF

FIF har fullständigt rasat genom seriesystemet och förra året blev det fjärde raka degraderingen! Laget spelade alltså i division 2 2013. Raset tar dock stopp här men det dröjer nog ett tag innan klättringen börjar igen. Hamnade i en svår grupp i Södercupen men 1-1 (förlust på straffar) mot division 7-laget Lövet/Johanneberg imponerar ju inte. Föll med 2-6 mot Balltorp i vad som verkar vara den enda matchen utöver cupspelet.

 

7. Landala IF

Slutade åtta förra säsongen och det blir nog något liknande 2017. LIF har fått in lite gubbar och varken imponerat eller gjort bort sig i träningsmatcherna. 1-1 mot både Pushers (6A) och Azalea (7B), 1-3 förlust mot 6D-laget Diseröd och seger 2-1 mot Lövet/Johanneberg i genrepet. Kommer klara sig bra i 6B:s mittenregion.

 

8. Göteborgs City FF

City höll sig ifrån bottenstriden i 6C förra säsongen även om laget levde lite farligt (nia till slut). Nu återfinns de i 6B och känslan är att det blir en plats i undre delen av mittenregionen. Har spelat ganska jämna matcher under försäsongen, slog Real Maskin med 2-1 men föll mot Tollered (6A) i genrepet med 2-4.

 

9. Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg

Ett av de svåraste lagen att få in i tippningen då bloggen har dålig koll på Syrianska. Känns som det kan sluta lite hur som. Mycket kvalité men väldigt ojämna. Riktigt nära att åka ur förra året men löste det till slut. En enda träningsmatch hittar bloggen, 1-6 mot 6D-laget IF Warta. Kan bli en till jobbig säsong.

 

10. BK S:T Jakob

Kämpade sig kvar med några poängs marginal 2016 och höll sig på rätt sida strecket. Har varit inblandade i jämna matcher under försäsongen. Två uddamålsförluster mot Azalea (7B) och Croatia (6A) men 3-2 i genrepet mot Menisken (7B). Kommer nog få det tufft även i år.

 

11. Högaborg Kärralunds FC

Gick upp som fyra i 7A förra året. En träningsmatch innan säsongen, 0-0 mot nystartade Chalmers. Då blir det bottentippning.

 

12. Rambergets SK

Ännu ett av lagen som pendlade mellan hopp och förtvivlan efter säsongen. Åkte egentligen ur 6B 2016 men fick tillbaka platsen efter att lag hoppade av. Försäsongen har varit upp men mest ner men inleddes med 8-4 mot division 7-laget Surte! Sen blev det dock hårt i Hisingsmästerskapen med 2-7 mot Warta (6D), WO mot Kärra och 2-6 mot Vardar (6D). Det blev även 1-5 mot Götaholm (6A). Bottenlag 2016 och släppt in massor med mål under försäsongen. Jumboplats för RSK.

 

/Rasta