Imorgon är det final i Östra Cupen! 19.00 på Prioritet Serneke Arena ställs division 2-laget Sävedalens IF mot skräll-gänget Gårda BK (4A)!

Bloggen har snackat med Gårdas ena tränare Stefan Runeman (med ett förflutet i Sävedalen) och Sävedalens assisterande tränare Sebastian Chitsaz (med ett förflutet i Gårda):

Vi börjar med Runeman (till höger på bilden):

Gårda har gjort succé i årets ÖC. Hur skulle du sammanfatta lagets cupspel hittills?

Vi har mött motstånd med väldigt varierad kvalité men vi har gjort det bra. Vi har visat att vi kan föra matcherna och göra mycket mål mot lite sämre motstånd men även att vi är stabila bakåt som senast mot Qviding. Enda plumpen är väl egentligen mot Öjersjö där vi inte alls kommer upp i nivå men ändå lyckas vinna.

Du har några säsonger i Sävedalen på kontot. Hur är känslan att ställas mot ditt gamla lag?

Jag har ju ett förflutet i Qviding också och precis som när vi mötte dom senast så känns det inte mer speciellt den här matchen mer än att det är en intressant utmaning att möta ett lag som spelar högre upp i seriesystemet och normalt sett ska hålla en högre nivå.

Du borde ha ganska bra koll på SIF. Vad är det ni behöver se upp med? 

Det är knappt någon spelare kvar sedan min tid i SIF och dom har ny tränarstab. Det känns ändå som att vi har hyfsad koll på deras lag. Dom har en kanonbra tränare i Pierre Krantz som har gjort ett fantastiskt jobb sedan han tog över. Många skickliga spelare och en tydlig spelidé. Det finns egentliga inga hemligheter utan det gäller för oss att prestera på topp på onsdag om vi ska ha en chans. Men vi tror på oss själva och vet att vi har kvalitéer som gör att vi kan slå dom om vi presterar på en bra nivå.

 

Vidare till herr Chitsaz:

Sävedalen i final i ÖC. Hur skulle du sammanfatta cupspelet hittills?

Jag skulle väl säga att det har varit en resa där vi successivt växlat upp. Först två jämna matcher där vi har ett stort övertag i bollinnehav som inte leder till så många mål vi tycker att det ska. Sedan två matcher där vi får till just det. I semifinalen var allvaret påtagligt och vi blev lite spända. Allt som allt en relativt bra utveckling och vi känner oss redo för final.

Det blir en speciell match för dig då du var med på Gårdas resa från division 6 till 4. Hur känns det att möta ditt gamla lag?

Ja, det är lite ödets ironi att det blev just Gårda-Sävedalen i final. Det är helt klart en tvådelad känsla. Kul att ett lag, som jag har gjort en sån resa med, går bra. Det glädjer mig. Men samtidigt tråkigt att stå som motståndare. Jag vill inget hellre än att vinna. Om det skulle ske blir det ju på bekostnad av ett lag jag i alla andra fall hade unnat segern.

Jag tror dock att det är så här: oavsett vilken sida som förlorar kommer besvikelsen vara 100%, men efter någon vecka så kommer en säkert kunna känna någon procents glädje för den andra parten.

Du bör ha koll på Gårda. Vad måste ni se upp med?

 

De nya tränarna har säkert något ess i rockärmen, men spelarna är i stort sett de jag hade under min tid där. Det är ett lag som är sprängfyllt med individuellt skickliga spelare, och de har en lagsammanhålling som knyter ihop det. De är helt klart vassa när de får chansen att kontra. Det visade de i semifinalen om inte annat.

 

Bloggen önskar självklart både Stefan och Sebastian och deras respektive lag lycka till imorgon! Det går dock inte att komma ifrån att hjärtat klappar lite extra för de vinröda eleganterna…

 

/Rasta