Vi har kommit fram till 4B och här kommer tippningen:

 

1. Kållered SK

Topplag förra året (trea). Har i stort intakt trupp men anfallaren Max Elgeskog ansluter till KSK efter att ha varit Eriksbergs bästa målskytt de senaste säsongerna. Kållered har redan Niklas de Broen (21 mål 2016, bäst i 4B) och får nu ännu en notorisk målskytt. Målvakten Rasmus Lindberg är tillbaka i klubben också efter ett litet äventyr i ÖIS. Varit stabila under försäsongen och spelade 2-2 mot division 3-laget Ahlafors och slog tippade topplaget i 4A, Kozara, med 2-0. Tar hem serien.

 

2. Dalen/KFF

Tvåa förra året och trots att bästa målskytten Bita Bångens lämnat för Qviding FIF så blir den en ny toppstrid. Har sett bra ut på försäsongen med storsegrar mot Balltorp och Floda, men förvisso 1-2 i genrepet mot Kozara (4A).

 

3. IF Mölndal Fotboll

Blev sjua som nykomlingar förra året och fick en nyttig erfarenhet efter två raka uppflyttningar. Har fyllt på truppen med intressanta namn och känslan är att de tränar hårdare än många av de andra lagen. En chansning men jag tror att Mölndal blir att räkna med! Har dock inte sett jättebra ut resultatmässigt men laget har även mött ganska bra motstånd.

 

4. Göteborgs FF

Var med ett tag i toppen i början av förra säsongen och hade även en bra start på hösten. Kunde dock inte hålla ihop det hela vägen och slutade sexa (i en väldigt jämn tabell). Hade ett gediget försvar och Adrian Sundqvist slutade till slut på elva fullträffar.  Har fått tillbaka anfallaren Teodor Nastevski Lindström som var lagets bästa målskytt 2015 med 17 mål. Har slagit Lunden Överås (4A) med 3-1 och pressade Västra Frölunda rejält i Västra Cupen (förlust 2-3). Avslutade försäsongen med 0-0 mot Kode (4A).

 

5. Öckerö IF

Stabilt ö-lag som slutade femma förra året och tipset är att det blir en liknande placering. I stort intakt trupp men har dragits med en hel del skadebekymmer under försäsongen. Har dock bland annat slagit Masthugget (5B) med 5-0 och Gårda (4A) med 3-2. Orkade inte riktig mot division 3-laget Kärra i genrepet (2-4).

 

6. Ytterby IS

Nedflyttade från trean och en hel del rutin som lämnat. Ett ungt YIS kommer inte att ha med toppstriden att göra men kommer inte heller att rasa vidare ner i seriesystemet. Har några guldkorn under försäsongen och slog bland annat lokalkonkurrenten Kongahälla med 3-2. Föll bara med 0-1 i HM mot slutsegrarna Torslanda.

 

7. IFK Björkö

Här är insynen riktigt dålig från min sida tyvärr. Åtta förra året och det blir väl ungefär samma. Har förlorat en del jämna matcher under försäsongen, 2-3 mot Komarken (5A) och 1-3 mot Lunden Överås (4A) bland annat.

 

8. Mölnlycke IF

Nykomlingar efter att laget vann 5B förra året före storfavoriten Näset. Kommer att klara sig bra i 4B men ingen högre placering. Varit lite upp och ner under försäsongen efter en bra start resultatmässigt. Truppen är i stort intakt sen förra året.

 

9. Mölnlycke IS

Brukar vara med på den övre halvan och blev fyra förra säsongen. Insynen är inte jättebra men känslan är att det är ett mycket svagare MIS vi kommer se 2017. Laget har inte spelat jättemånga matcher och föll med 0-2 i genrepet mot Öjersjö. Hyfsad Södercup dock där laget blev tvåa i sin grupp.

 

10. KF Velebit

Nedflyttade från trean men den här gången blir det inget snabbt återtåg som det brukar vara. Har tappat en hel del spelare men fyllt på med andra. Känslan är ändå att truppen är svagare och resultaten visar väl det också. Ett riktigt dåligt HM där laget blev sist med en poäng i en grupp med ett division 6-gäng (Bjurslätt) och två från femman (Hisingen och Zenith). Föll i genrepet mot Komarken med 3-4.

 

11. IF Väster

Tufft förra året då de precis höll sig kvar. Truppen har fått lite påfyllning men inget jättespektakulärt. Trots en bra försäsong resultatmässigt kommer det bli tufft tror jag. Möjligen en tippning som jag kommer få äta upp.

 

12. Eriksbergs IF

Har hållit sig precis på rätt sida strecket de senaste säsongerna och förlusten av bäste målskytten Max Elgeskog kan vara skillnaden från nytt kontrakt eller nedflyttning. Gjorde det dock bra i HM där de höll 1-1 mot blivande segrarna Torslanda. Men det räcker tyvärr inte.

 

/Rasta