Om serien förra året kändes lite smådöd. Det var rätt givet att KBK skulle plocka det så känns den i år väldigt levande. Toppstriden kan bli tajt, kanske bara mellan 2-3 lag men det ser väldigt tajt ut mellan de lagen i nuläget! Sen att serien innehåller fyra lag från sjuan gör ju att det känns lite svagare överlag. Men vi får se vad lagen från sjuan bidrar med!

 1. Hönö IS – Oj vilken försäsong de unga ö-laget haft. Visst finns det lite rester av ”Bryngel” med fortfarande vilket i sig är imponerande men i det stora hela bygger de något nytt. Succé i cupen där de plockade sin grupp och i övrigt imponerande resultat i många matcher. Ahlman har något riktigt spännande på gång i år och går vi händelserna i förväg skall de redan nästa år kunna hota topplagen i femman. Saknar en kontinuerlig målvakt men det har fungerat väldigt väl ändå i år. Favoriter!
 2. Sandarna BK – Efter några svagare säsonger börjar Sandarna att hämta sig alltmer, många tyckte att de spelmässigt kunde mäta sig med förra årets seriesegrare och efter en stark försäsong finns det inget som talar emot det. Är inte långt efter Hönö och skall ge dem en match om seriesegern hela vägen ut. Har bra tryck i verksamheten och skall inom några år vara tillbaka i femman, Lars Olsson kan sitt lag och den kontinuiteten skall vi inte underskatta.
 3. Önnereds IK – Nye tränaren Ola Holmgren har verkligen skapat något riktigt bra av Önnered. Lägg till flera fina nyförvärv i Mattias Wikström och Dennis Freding bland annat och en spännande trupp sedan tidigare. Önnered kan om allt stämmer verkligen ta kampen om seriesegern i år. Bröderna Wikström, Tenggren, Freding, Oresjö och Säfström blir att räkna med i år!
 4. FC Härlanda – De svartvita inledde bra förra året och landade i en fin säsong till slut. Hade inte de andra lagen varit så pass vassa i toppen hade toppstriden varit given, nu tror jag inte man matchar topptrion men kommer vara bäst av de övriga. Har en bra stomme och har fyllt på med intressant material därefter. En förening som vill mycket och går in med mycket energi i allt de gör. Årets säsong är inget undantag.
 5. Solväders FC – var en del stök runt matcherna förra året men kompetensen skall man inte klaga över. Om de klarar av att hålla ihop det så kan de bli riktigt bra i år, väl medveten om att detta är en liten chansning men ser potentialen.
 6. SK Argo – svårt att få grepp på denna nykomlingen. Har massa rutin och numera även en hel del kunskap. Lindqvist kommer bidra med mål och har fått in en del intressant. Kanske inte riktigt orken mot alla lag och det är möjligt att jag överskattar de blå men med så mycket rutin från lokalfotbollen så skall detta bli ett lag som kliver in topp6.
 7. Fröjdens FK – nykomlingar för året som fick slita för avancemanget, lite mer ödmjuka i år inför uppgiften säkerligen. Vass målskytt i Magnus Svantesson och en stabil försäsong vittnar väl om att de skall kunna etablera sig i mitten av tabellen i alla fall.
 8. Vrångö IF – tappat viktiga spelare som Ekman och Janicejevic till Styrsö. Är alltid tuffa på bortaplan men känns inte riktigt lika pigga som tidigare år. Skall klara sig undan bottenstrid.
 9. Brämaregårdens FC – Ytterligare ett lag från sjuan. Känns rätt pigga på förhand och som att de har en bra organisation runt klubben, det brukar betala sig även på planen. Undre halvan definitivt men kanske att man undviker botten med marginal.
 10. Knippla IK – det som talar för Knippla är att de spelar på en ö som många har svårt att ta sig till och därmed prioriterar bort, spelarmaterialet har försvagats och rimligen kommer de få det väldigt tufft i år. Men som sagt var. Hemma på gräset skall de plocka poäng i tillräckliga mängder för att klara sig kvar.
 11. Göteborgs AIF – Klassiskt div-VII-gäng som nu skall lira i sexan. Kul att de tar chansen men tror att säsongen blir tuff och det riskerar att bli en lång säsong i botten av serien. Tufft.
 12. Angered KIF – nya från sjuan. Ofta ett stort steg mellan serierna och de kommer behöva leverera rejält om det skall bli en rolig säsong i år. Tror helt enkelt laget inte kommer räcka till.

 

 

///Dalla