Dags att tippa 6C:

 

1. Sandarna BK

Var solklar tvåa efter Kungsladugårds BK i 6C förra året (fyra pinnar bakom KBK men elva före trea Hönö) och kommer att få räkna med favoritskapet i år. Har sett bra ut på försäsongen med flera fina vinster mot division 5-lag. Föll förvisso i genrepet mot Hällesåker (5B) med 2-4 och en stor plump i protokollet var förlusten med 0-1 mot Björkåsen (6D) i Västra Cupen. Har tappat bäste målskytten från förra året Joel Pettersson (16 mål) och det gäller att någon annan kliver fram och sätter dit bollarna. Har inte värvat jättemycket men ett intressant tillskott i BP-skolade Tom Martinsson Ngouali.

 

2. Hönö IS

Coffe Ahlmans Hönö har imponerat under försäsongen med flera fina resultat. Truppen är intakt och det är en bra mix av unga duktiga killar men även en och annan viktig gammal räv. Blev trea 2016 och lär vara med och tampas även i år. Har slagit Utbynäs (5A), Götaholm (6A), Jonsered (4A) och Masthugget (5B) under försäsongen och tog sig även vidare från en lurig grupp i Västra Cupen. Litet frågetecken, som för många lag, med målvaktsfrågan.

 

3. Önnereds IK

Slutade fyra förra året och verkar ha tagit ett steg till i utvecklingen. Iallafall sett till försäsong och värvningar. Laget har bland annat fått in Mattias Wikström och Andreas Lindgren från Älvsborg. Har slagit FC Fiskebäck (5B) och spelade jämnt (1-2) mot förra årets 6C-seriesegrare Kungsladugård. Blev tvåa i sin grupp i Västra Cupen. Enligt de som kan 6C bättre så brukar ÖIK alltid vara bra på försäsongen för att sedan inte riktigt hålla under säsongen och framtiden får väl utvisa om det är en korrekt diagnos.

 

4. Fröjdens FK

Båda jag och min kollega Dalla trodde stenhårt på nykomlingen Fröjden förra året men lag höll sig precis kvar i 6C. Det blev en svettig tiondeplats till slut. På grund av den usla fjolårssäsongen har laget hållit sig lite under radarn men bloggen tror att laget lärt sig läxan från förra året och kommer hamna på den övre halvan. Har 6C:s bästa målskytt förra året Magnus Svantesson (16 mål) i laget och det är en klasspelare. Är faktiskt obesegrade på försäsongen även om det bara är division 6-lag (och ett division 7) som stått för motståndet. Ingen bottenstrid för FFK i år.

 

5. FC Härlanda

Var med ett tag förra säsongen men kunde inte hålla ihop det riktigt och slutade femma. Känslan är att det blir något liknande i år. För ojämna för den absoluta toppstriden kommer vara en obehaglig överraskning för många lag. Har fått in en del folk, bland annat från nedlagda BK Wobbler. Gjorde det piggt i Östra Cupen med vinst mot Götaholm och skakade slutsegrarna Sävedalen lite (förlust 1-3 efter två sena SIF-mål).

 

6. SK Argo

Alltid svårt att tippa sitt eget lag. Vann 7B förra säsongen och har på pappret en stabil trupp där tyvärr problemet varit träningsnärvaron under försäsongen. Har fått in några fina nyförvärv som Mathias Sondell, målvakten Robin Staaf, Vetlanda-grabben Kendal Ulusoy och rivjärnet Marcus Lindqvist. Offensivt kommer det se bra ut med Lindqvist, skyttekungen från 7B förra säsongen Koffe Jonsson (23 mål) och Johan Månsson. Konkurrensen på mitten ökade även när Johan Skalin anslöt med fina meriter från Alingsåslaget Gerdsken och (om researchen stämmer) P15 och P16-landskamper från tidigt 2000-tal. En av styrkorna förra säsongen var att Argo kunde ställa upp med i stort samma backlinje match efter match. Nu är det inte så och en massa spelare och testats på olika positioner och vissa bärande spelare från förra säsongen är inte ens igång. Mittbacken Magnus Andersson är skadad och vänsterbacken Johan Almkvist (som inte missade en minut 2016) är inte igång och tränar. Så Argo är inte riktigt i fas ännu men det finns en massa kvalité i laget. Resultaten har varit ganska usla men laget spelade iallafall sin bästa halvlek i genrepet mot Götaholm (4-4).

 

7. Solväders FC

Har har bloggen dålig insyn och det blir en liten chanstippning. Slutade sjua förra säsongen och det blir kanske något liknande i år. Hittar bara en träningsmatch men den imponerar, 4-3 mot 6B-topplaget Proletären. När det gäller truppen har bara bloggen koll på att ett gäng lämnar. Oskrivet kort.

 

8. Vrångö IF

Slutade sexa förra året och bloggen tror på några snäpp mer i år. Har tappat tunga trion Christoffer Janicijevic, Markus Westerberg och Emil Ekman till Styrsö. Klassikerna Benny Liljeroth är ny tränare för VIF. Lite blandade resultat på försäsongen. Vinst mot Brämaregården, förlust mot Gamlestaden (6A) och 2-3 mot Donsö i genrepet.

 

9. Brämaregårdens FC

Nykomling från 7B där laget gick upp som trea. Har en centrallinje som håller riktigt hög klass men det gör även att laget är väldigt beroende av att vissa spelare är med. Hade en lite märklig svacka efter uppehållet förra säsongen där laget tappade chansen att vinna serien. Verkar ha samma trupp som förra året och har mest mött division 6-lag under försäsongen med ganska blandade resultat. Avslutade med att spela 4-4 mot seriekollegan Angered KIF. Är rätt gubbar med i rätt matcher håller de sig kvar med ganska god marginal.

 

10. AIF Göteborg

Arbetarna gör sin första säsong i sexan någonsin (som bloggen uppfattat det) efter att laget blev tvåa i 7B 2016. Verkar ha tränat på bra under försäsongen med en stor trupp. Har mött division 6-7 lag under försäsongen och slog både Andalus (7A) och Backatorp (6D) stort men föll i genrepet i klassiker-mötet med division 7-laget Menisken. Kan få det svettigt men bloggen tror på AIF!

 

11. Angered KIF

Nykomling från 7A som gick upp som femma och var 16 poäng efter seriesegrarna Angereds IS. Har bara spelat tre träningsmatcher (som bloggen hittar) och avslutade med 4-4 mot Brämaregården. Har tyvärr dålig koll på truppen men känslan är att det kommer bli tufft.

 

12. Knippla IK

De enda uppgifter bloggen har är att fem spelare har lämnat. Slutade åtta förra året men det blir tuffare i år. Har bara spelat tre matcher och lämnade återbud till sin sista match mot Neutrala. Kanske en tippning jag får ångra men så får det bli.

 

/Rasta