Dags för 7A-tippning!

 

1. Västkurd BK

Många nystartade lag springer igenom division 7 direkt då de helt enkelt är för bra. Västkurd BK kommer vara ett sådant lag. Har bland annat Pa Majai Njie i laget som spelade division 3 med IFK Fjärås förra säsongen. Även ett gäng andra duktiga spelare som Toivo Laks, Fabian Westerberg och Roni Kurdali som alla spelat högre upp. Kommer springa hem 7A i år.

 

2. Gambianska IF

Var stabila som nykomlingar förra året i 6A men blev uteslutna. Laget trasslade in sig i en massa flyttade matcher som aldrig hann spelas innan säsongen var slut och matcherna blev till WO och laget skickades ner. Bloggen har noll insyn men Gambianska var tvåa i 7A 2015 (samma poäng som vinnaren Sveakurd) och har de kvar i stort sätt samma lag är det i toppen igen. Inga träningsmatcher dock.

 

3. Surte IS

Var också nykomlingar i 6A förra säsongen och hade löst kontraktet med ganska god marginal. Lämnade då WO i sista matchen vilket betyder nedflyttning. Fortfarande lite oklart vad som hände där. Har de kvar laget från förra året bör de vara ett topplag i sjuan. 4-8 mot Ramberget (6B) imponerar dock inte.

 

 

4. Nödinge SK

Hade en bra period under förra årets 7B men höll inte ihop det under hela säsongen och slutade sjua. Har dock fått tillbaka några gamla spelare och har fått en hel del matcher i benen under försäsongen.

 

5. Fotö GoIF

Brukar pendla mellan sexan och sjuan och åkte ur 6C förra året. Blev dessutom skickade fram och tillbaka mellan 7A och 7B som en het potatis. Det blev 7A till slut vilket gjorde att det blev 13 lag i 7A och 11 lag i 7B. Bloggen orkar inte gå in på de vändorna men Fotö lirar iallafall i 7A i år och det lär väl bli en stabil mittenplacering. Många lag har svårt att få ihop lag som det är och division 7 + ö-bortamatch kommer ge Fotö en del enklare poäng hemma. Har förlorat mot SG (7B) med 3-4 men slog Härrydas b-lag med 6-2 i genrepet.

 

6. Andalus IF

Blixtrade till under delar av förra säsongen och har några riktigt vassa lirare, bland annat Yousef Bijan Ghaderi. Sjuan är alltid svårtippad men 3-5 mot Öset (7B) och 0-6 mot AIF (6C) imponerar inte.

 

7. Lövet/Johannebergs IF

Fina gamla Lövet kämpar vidare och hamnar nog i mitten igen. Har i stort samma trupp men viktigt att Jakob Högberg är med. Föll med 1-2 mot Landala i genrepsderbyt. Wanges mustasch kommer styra upp backlinjen, Kurdistans Maradona kommer kötta på mitten och det evigt unga trädet Henrik Larsson kommer som vanligt att leverera på helt ok division 7-nivå. Ess i rockärmen och de kan ställa Peter ”Peppedinho” Andreasson i mittcirkeln i någon match.

 

8. Elisedals IS

En annan gammal klassiker för de lägre divisionerna. Kämpar på och föll med 1-3 i genrepet mot Sjövalla (6B). Svårtippade.

 

9. Eritreanska IF Göteborg

Nystartat lag. En match spelad, 4-0 mot ett annat nystartat lag Tynnered FC (7B). Då blir det en niondeplats!

 

10. Angered SK

Ännu ett Angeredslag. Nystartade och bloggen har noll koll. Ingen hemsida, inga spelade träningsmatcher, ingen Facebook-grupp, inget Instagram-konto och så vitt bloggen vet ingen Snap-chat. Kan bli fågel, fisk eller mittemellan.

 

11. Kurdistan SF

Lite samma här. Har funnits och finns ett par kurdiska lag i seriesystemet och bloggen vet inte hur detta lag hänger ihop med de andra. Inga matcher spelade iallafall. Verkar ha en Facebook-sida men ingen större information gick att hitta där.

 

12. Gothenburg Celtic FC

Bottenlag 2016, bottenlag 2017. Klassisk tippning när man inte har så mycket annat att gå på. Har dock spelat minst två matcher. Slog något danskt lag och Härrydas b-lag.

 

13. Rödbo IF

Har varit ett bottenlag i sjuan ganska länge nu och det lär väl fortsätta. Är tyvärr dåligt insatt i mitt gamla lag. Härrydas b-lag verkar ha betat av hela 7A och fick stryk även av Rödbo. 0-8 i genrepet mot Diseröd dock. En sommarkväll på Rödbovallen med Ian i kiosken slår dock det mesta.

 

/Rasta