Nu är alla cuperna färdigspelade. Västra Cupen vanns av Assyriska div I, Hisingsmästerskapen av Torslanda div II, Östra Cupen av Sävedalen div II men Södercupen vanns av ett lag från trean. Landvetter tog hem cupen efter att ha mosat Lindome med hela 5-0 i finalen.. Nye tränaren Peter Westlund har fått en drömstart hos de grönklädda..

Det har gått en vecka sedan triumfen mot Lindome i finalen av Södercupen, därefter träningsläger i Spanien för LIS, hur mycket har ni pratat om cupsegern?

Vi har analyserat matchen i efterhand, vad som vad bra o vad som behöver bli bättre. Jag tycker Lindome fallerar taktiskt. De senaste dagarna har vi koncentrerat oss på mötet mot CF Montanesa som håller Superettan-klass. Matchen är precis slut och det blev förlust med 4-3 där samtliga i truppen fick spela. En skön match på alla sorters vis i utkanten av Barcelona.

5-0 mot Lindome, det såg man inte komma riktigt. Årets bästa match eller var det Lindome som fallerade fullständigt?

Vi har testat 3 spelsystem och mot Lindome var det nytt igen o med det i åtanke gör vi en helt OK insats. Vi vet att kapaciteten finns i laget o försvarsmässigt gör vi det bra. Framåt kunde vi gjort ett par till.

 

Du har gjort en försäsong i Landvetter nu, nöjd med tiden hittills? Vad har du fokuserat på och vem har imponerat mest på dig hittills?

Vi har haft strul med skador o sjukdomar så egentligen är det först nu i Barcelona alla är med, så nu känns det som, ju längre säsongen går ju bättre blir vi. Vi har jobbat mest med det kollektiva ansvaret under försäsongen. I laget finns många som imponerar men samtliga kan bli bättre.

 

Du har efter flera år i Älvsborg nu bytt till Landvetter, två föreningar som påminner om varandra men vad skulle du säga skiljer seniorlagen åt?

Skillnaden mellan lagen är att ÄFF jobbar väldigt intensivt tillsammans, framför allt i försvarsspelet. LIS vill spela boll o det finns flertalet bollskickliga spelare. LIS har också fler spelare med rutin från högre divisioner medans de flesta i ÄFF är från ÄFF. Det har iofs ändrats i år då de tagit in fler spelare från andra lag.

 

Till sist, 6.00 pengarna på er som seriesegrare i år, värt att satsa på?

Favoritskapet ligger på Virgo, ÄFF o Kongahälla men får vi ihop allt o alla gör jobbet så blir vi livsfarliga. Nu avslutar vi lägret på ett kul sätt i centrala Barcelona men på torsdag är vi på tårna på Landvetters IP igen.

 

///Dalla