Vi fortsätter med intervjuerna och nu kör vi tre högintressanta 4A-intervjuer: Jonsered IF:s spelande assisterande tränare Martin Viggeborn, FK Kozaras tränare Robin Andersson och Gårda BK:s anfallare Anton Bengtsson:

 

Vi börjar med JIF:s Viggeborn:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan i laget är väldigt bra, vi känns bekväma i vår spelidé och alla vet vad som krävs för att få med bra resultat. Matchen mot Sävedalen var ett stort kvitto såklart där man även kan läsa på deras sida vad de tyckte om oss. Vi har en väldigt bra mix på spelare med äldre och yngre. Harmonin i truppen är verkligen på topp.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har blandat och gett under försäsongen men ska man ge ett samlat betyg så är det absolut positivt förra året vann man inte en enda träningsmatch i år har vi fint facit. Komarken och Öckerö är två bottennapp medan Kärra, Lerum och Sävedalen är fina matcher ifrån vår sida. Fjärås i lördags (genrepet) är okej där vi möter ett väldigt spelskicklig lag. Vi kanske inte är helt nöjda men vinner ändå matchen.

Hur är den egna formen?

Min egna form finns mycket mer att önska av samtidigt som jag fått en befordran på jobbet som hämmar min fotboll mycket. Jag har även åtta operationer bakom mig och kroppen är inte där den varit. Känner att varje match och träning blir jobbigare med återhämtningen. Deklarerat för styrelsen att detta blir min sista säsong i Jonsered som det känns nu. Önskar jag var i samma form som för fem år sedan när jag tränade med Falkenberg.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Läget i truppen är kanon. Vi har förhoppningsvis 1-2 spelare på väg in till men vi är väldigt nöjda med vad vi har idag. Vi har viktiga spelare som Peter Nilsson, Örtendahl, Mollar, Alex B, Tobias Wahlgren, Mattias Viggeborn och Robin Lund. Och att inte tala om Marcus Johansson. Du ser många man vill lyfta fram som hjälper vårt spel på olika sätt.

John är en ung lovande spelare vi tror mycket på. Skulle jag nämna någon skulle jag nog säga att han blir en uppstickare.

Men i mina ögon är den bästa värvningen tränaren Daniel ”Danis” Karlsson. Han har fått struktur, vinnarmentalitet och en bra mix av två olika spelsystem.  Jag och Torbjörn Werner får ta åt oss äran av sammansättningen av vår trupp 2017.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Inte jättekoll på serien tyvärr. Stenkoll på Kozara, lite koll på Lunden och Gårda som jag tror blir riktigt farliga i år. Sedan tror jag allt handlar om sammanhållning och en bra start. Ska bli kul att få mer koll på division 4 måste jag säga.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Simon La Verghetta i Gårda vet jag är riktigt bra, Suleyman Traore i Kozara är alltid en spelare man måste frukta. Kassim med sin speed är något många lag kommer få se upp med.

Sedan vad det gäller andra serier tror jag Sävedalen kommer gå riktigt bra i år. Spelare fin och rapp fotboll. Vet inte hur deras jämnhet i spelet är men har man koll på det så kommer de bli farliga.

Övrigt: Jag hoppas på en riktigt bra säsong men Jonsered går ödmjukt in i 2017 och förstår att vi måste göra ett hästjobb för att nå vår målsättning. Danis håller en fin dialog med spelarna och försöker få oss så förbereda som möjligt inför det som väntar.

_______________________________________________________

 

Vi går vidare till Kozaras tränare Andersson:

Hur är känslan så här inför premiären?

Som det ska vara – förväntansfullt och bra. Vi känner oss inspirerade och förberedda. Vi dras med ett par skador på viktiga spelare, men det finns många bra spelare i truppen som kan ersätta.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Några riktigt bra, några sämre men majoriteten stabila och tillfredställande. Det tog ett par matcher att hitta rätt i de offensiva och defensiva strukturerna, men allteftersom har vi växt in i säsongen.
Vi tar med oss vår tydlighet och stabilitet, men hoppas kunna vrida upp kvalitén sista tredjedelen så att vi får utdelning på vårt bollinnehav.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Många spelare in, många spelare ut. En i det närmaste komplett redogörelse återfinns på vår hemsida.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jonsered har gjort imponerande resultat under hela försäsongen och är laget att slå i årets serie. Vi hoppas kunna utmana och jag tror att Kode, Semberija och Gårda har samma målsättning. I övrigt är detta en tuff och svår serie med många pragmatiska lag där det inte gäller att bjuda på något. Många duktiga tränare som lyckas få ut maximalt av sina respektive lag.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag hoppas och tror att Hisingsbacka gör en bra säsong i division 3. Det finns fortfarande en hel del spelare kvar från min tid vilket är ett bevis på hur välskött föreningen är och hur bra man är på att ta hand om sina spelare.
Men främst hoppas jag såklart på att Komarken vinner division fem och studsar tillbaka till fyran. Nystarten med Milan och Christer och en hel drös av nyförvärv var precis vad klubben behövde och av det lilla jag sett så ska man kunna nå långt. Lillebrorsan gjorde tydligen ett drömmål på volley i genrepssegern över Velebit – ett tecken om något på att allt kan gå rätt för FCK i år.

 

_________________________________________________________

 

Vi avslutar med Gårdas Bengtsson (intervjun gjordes innan finalen i Östra Cupen):

Hur är känslan så här inför premiären?

Bra, knappt hunnit tänka på det i och med att Östra Cupen fortfarande lever för vår del. Så vårt fokus ligger på Sävedalen på onsdag och sen så får vi ta serien därefter. Känslan är väldigt bra och vinsten mot Qviding bevisar att vi har en väldigt hög högstanivå. Tror de flesta i laget har haft några muntra dagar sen den matchen, det betydde mycket för väldigt många att slå just Qviding FIF (Officiell).

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Eftersom att vi har nya tränare så har fokus legat på att sätta spelet på det viset det vill att vi ska spela. Det har fungerat bra många matcher och sämre i några, kan bero på att vi har en hel del nya spelare och det tar ett tag för dem att lära känna sina medspelare. Det vi kan förbättra till serien är nog vår effektivitet framför mål. Vi har i många av matcherna skapat väldigt många öppna lägen och missat en del. Det tror jag blir avgörande för hur vår säsong slutar.

Hur är den egna formen?

Fotbollsmässigt så tycker jag att jag ligger långt fram. Jag har dock ett knä som spökar lite till och från som jag inte har fått ordentlig ordning på sedan förra säsongen men det är ingenting som ska stoppa mig nu när serien väl börjar. Det har väl framförallt gjort att konditionen inte är riktigt där den ska vara och att kroppen inte är van vid 90 minuter än. Men ge det någon match så ska det vara löst.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har gjort våra sedvanliga värvningar från Qviding, är väl en 5-6 nya spelare därifrån som kommit in i laget riktigt bra. Denna gången är det bland annat tre stycken 97:or där en av dem är min bror. Alla vi tagit in är bra och kommer tillföra någonting till laget, framförallt gör det att vi har en konkurrenssituation som jag tror att få lag i division 4 har. Den bredden tror jag kommer bli en enorm fördel. Sen kan ju inte fler än 16 spelare vara med i truppen till match, men det är ju någonting som folk vet om när de väljer att gå till Gårda och konkurrera om en plats.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag har väl egentligen bara koll på lagen vi mött föregående år och av dem så känns det väl som att vi är ett av de bästa lagen. Vad jag hört så blir det väl Jonsered och Kozara som slåss om det. Vi ska vara med där någonstans och lura så får vi väl se i oktober hur det gått. Förra året kom vi 5:a, sämre än det är en besvikelse.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Inte direkt, vi ska se till att vinna våra derbyn mot Lunden det här året. Det var en besvikelse förra året.

 

Bloggen tackar Martin, Robin och Anton och önskar självklart alla tre och deras lag lycka till!

 

/Rasta