Vi tar oss en titt på 4B och var Göteborgs FF:s Rickard Schöndell och IF Västers Nozad Kurdali har för tankar inför säsongen!

 

Vi börjar med herr Schöndell:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känns konstigt att det startar redan mitt i vinterdepressionen. Vi har dock haft bra fart på träningarna pga en del nyförvärv samt duktiga killar från Azalea.

Älskar dock känslan idag inför match och tycker det är en självklar ändring att börja minst så här tidigt för att slippa spela i början av augusti. Har inga folk som vill träna förrän efter Way Out West normalt.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Känns som att vi haft det mesta med oss utan att spela särskilt bra. En otroligt tung förlust mot Västra Frölunda i Västra Cupen är det enda tappet.

Hur är den egna formen?

Mer eller mindre invalid. Perfekt division 4-nivå med andra ord.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har fått in duktiga spelare till varje lagdel i år. Ska jag lyfta fram någon är det 17-åriga David ”Brandao” Wilson, en anfallare som redan i år kommer att trycka in ett gäng baljor!

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

GFF, Dalen och Mölnlycke IS blir topp 3.

Väster, Björkö, Eriksberg och kanske något av lagen från division 3 gör upp i botten.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Hoppas att Virgo slår Landvetter IS i båda mötena med 1-0 efter långa inkast. Finns inte så mycket mer vackert än att orättvist slå lagen som vill spela fint.

Håller på Gårda i 4A då de har en stökig tränarstab.

Ska också försöka se matcher när båda Angeredslagen spelar och dessutom Kortedala pga att flera av mina elever spelar i de lagen!

 

______________________________________________________

Vi fortsätter med Västers Kurdali:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan är helt fantastisk! Man har ju tränat hårt inför denna dag och snart är det äntligen dags.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Tycker vi har gjort väldigt bra träningsmatcher, bra prestationer och resultat. Det är väl Västra Cupen som kanske inte gick som vi hade velat. Det känns som att vi hittat rätt i vårt spel de sista matcherna. Vi känns otroligt trygga bakåt och farliga framåt och detta tar vi givetvis med oss. Få insläppta och mycket mål gjorda. Om det är något vi ska förbättra så är det väl att försöka få in bollen mer i box, vi försöker oftast passa oss in hela vägen medans många utav våra mål kommit när vi slagit in bollen i boxen.

Hur är den egna formen?

Formen är kanon, känner att jag presterat bra under våra träningsmatcher men vet att jag kan mycket mer och hoppas det kommer till premiären. Sedan känner jag mig väldigt lycklig på plan när jag sparkar boll, det är ju väldigt viktigt att man känner så och det har jag inte gjort på ett väldigt bra tag.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Roni har vi ju tappat och det är ju väldigt tungt, väldigt duktig spelare och målskytt. Sedan är det ju min kusin vilket gör det ännu tråkigare. Vill lyfta fram dom yngre i truppen som tagit för sig och visat att dom verkligen vill fajtas om en plats i startelvan. Essey som vart riktigt bra och hoppas att han kan utvecklas ännu mer. Sedan har vi ju ”Samba” Michel som alltid får grabbarna i laget på gott humör!

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Denna är tuff. Det är ju en otroligt bra serie i år. Velebit, Kållered och Ytterby är ju lag som ska vara där uppe och kriga, sen tror och hoppas jag att vi kan vara dör uppe. För jag vet att vi har laget för det! Vi är ju tippade sist (27x) och sist kommer vi inte att komma!

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Njaa.. inte direkt! Önskar ju givetvis alla lag lycka till i sina serie, och hoppas att alla längtat lika mycket som jag gjort. Om det är något jag måste lyfta fram så är det ett rivalmöte redan i premiären i 5B. Näset SK – Masthugget BK! Och givetvis arbetet som du och Dalla lägger ner för att göra lokalfotbollen så fantastisk som den är!

 

Stort tack till både Rickard och Nozad som tog sig tid och självklart önskar bloggen dem lycka till i seriespelet!

 

/Rasta