Vi beger oss till getingboet 5A och hör vad nykomlingen Öjersjö IF:s Pierre Guti Högberg och Angered MBIK:s assisterande tränare Hussein Yusef har att säga!

 

Vi börjar med Höberg:

Hur är känslan så här inför premiären?
Den är bra. Vi har gjort en helt klar godkänd försäsong med förlust i första matchen men då var de ett kasst och otränat Öjersjö. Sen gjorde vi en blek insats mot Bosona. Men annars är vi nöjda och mot bra lag känns de som vi stått upp och orkat mer än vår motståndare vilket är ett bra kvitto nu inför premiären. De är kul att de skall dra igång nu och första matchen på Bravida Arena.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?
Som ovan. Att vi verkar vara bra tränade och börjat hitta formen. Samt att spelare som varit skadade innan börjar sluta upp nu så truppen börjar breddas mer. Vi behöver sätta försvarspelet som vi gjorde nu i genrepet samt fortsätta skapa chanser framåt och börja få fler spelare som producerar poäng. Vår bästa match är nog den mot Gårda där vi pressar dom rejält men aldrig får in bollen.

Hur är den egna formen?
Den är bra. Bättre än på många år nu när man klivit över 30 strecket. Kroppen säger ifrån men ändå har de gått bra och jag har spelat väldigt mycket under den nya tränaren. Dock med åldern så kommer de ju mer slitningar på kroppen så man är inte alltid så fräsch.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?
Oskar Larsson kommer ju givetvis att saknas jättemycket. Sen tappar vi inte så mycket mer. Vi får ju in Mikael Kubic som kommer hägna ett gäng baljor och ny tränare i Jonas Andersson vilket också verkar väldigt intressant. Sen att få med en sugen Anders Svensson redan på försäsongen är inte dumt, han känns väldigt het skall jag säga. Några nya namn som nämns såhär sent men inget konkret ännu. Annars har vi i stort sett samma trupp som förra året vilket känns väldigt bra. Vi spelade fullplan med två elvor på träningen igår, de är nog inte alla lag som kan och då saknades ändå några gubbar som brukar vara med och träna som skall in i startelvan.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?
Skall erkänna att jag har ganska dålig koll på 5A även om de är massa lag man mött där och även om jag spelade i den serien med Olskroken för något år sedan. Många snackar ju om Komarken men jag har ingen koll på dom mer än de som skrivs. Utbynäs kommer ju garanterat vara med i toppen iaf. Botten vågar jag fan inte uttala mig om asså eftersom jag har så dålig koll. Vi i Öjersjö förväntas väl bli ett stabilt mittenlag och de gör inte oss något att folk spekulerar i de så att säga, vi vandrar gärna under radarn och är lite svårscoutade. Tror vi kan bli en liten obehaglig nykomling för många lag. Sen kommer de ju bli roliga derbyn mot lillebrodern Björndammen.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?
Eftersom jag är kollega med Martin Viggeborn i Jonsered så kommer det ju att bli oundvikligt att inte följa den serien lite extra. Den är ju rolig där med lag som Jonsered, Kozara, Kode och Gårda (som man gärna också har ett extra öga på med Runeman och Österholm vid rodret och massa sköna gubbar i laget). Sen kommer man ju givetvis hålla koll på 6A där man hängt i ett par år även om den kanske inte känns så het i år den serien nu med en tveksam favorit som de verkar som i Sveakurd? Sen att Tollered då skall vara favorit säger väl allt?

 

_______________________________________________________

 

Vi fortsätter med Yusef:

Hur är känslan så här inför premiären?

Nervöst men samtidigt förhoppningsfullt. Alla spelare samt tränarstaben ser fram emot kommande säsong och dess utmaningar.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har gått runt på många spelare under försäsongen för att hitta rätt balans i laget, och resultaten har varit därefter. Det finns självklart mycket att ta med sig in i säsongen, till exempel den positiva attityden till träning. Det finns mycket utvecklingspotential då vi har en ung trupp.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi väljer att fokusera på de spelare vi har och som vi har fått in och där väljer jag framförallt att lyfta fram Ali Simmo och Rinor Zenulla som kommer från spel högre upp i divisionerna. Både Ali och Rinor betyder mycket för laget utifrån deras ledaregenskaper men samtidigt även för lagets defensiva balans. Vi har även fått in Ahmad Atwe från Qviding som kommer att bli viktig för lagets offensiva spel. Ahmad är en spelare som har stora möjligheter att dominera denna serie.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Serien i år innehåller väldigt många starka lag. Självklara favoriter blir FC Komarken och Romelanda som kommer ner från 4A. United Africa är absolut en av favoriterna samt Hisingen FC som kommit upp från 6A. Samtidigt vill vi själva även vara med uppe och utmana i toppen.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Nej, vi ser fram emot vår egen säsong och hoppas att vi kan vara med att utmana i toppen av 5A.

 

Bloggen tackar Pierre och Hussein och önskar dem och deras lag lycka till!

 

/Rasta