Vi hoppar mellan serierna och nu dags för lite 6B-snack! Hör vad FC Hedens anfallare Toni Ceesay och Göteborgs City FF:s Anders Hultberg har att säga inför säsongen:

Vi börjar med Ceesay:

Hur är känslan så här inför premiären?

Det ska bli sjukt kul att börja serien nu på onsdag! Detta har man väntat på sedan första träningen i januari. När man springer runt i minusgrader och spelar fotboll i skinnskor så ställer man sig själv frågan 1000ggr, va fan gör jag detta för!?
Men när seriestarten närmar sig så får man sitt svar.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har haft plattmatcher och bra matcher vilket jag tror är väldigt nyttigt. Vi blir påminda om vad vi behöver bli bättre på samtidigt som vi i vissa matcher ser vad vi är bra på och skall utnyttja. Vi tar med oss in i seriestart att vi skall spela en match i taget. Dalla kan säga vad han vill om vårt lag och hur vi skall vinna lätt, men både han och vi vet att sanningen är en helt annan. Vi har ett jättebra lag och vill givetvis alltid vinna men för att göra detta behöver vi höja vår lägsta nivå och jobba hårt för varandra.

Hur är den egna formen?

Formen är ok, jag har tränat under försäsongen men jag kunde ha varit i lite bättre slag. Gissar att det är en kombination av ålder och god mat.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har fått in några intressanta namn, Andreas Malm, Peter Reitz, Rasmus Hanoksson, Viktor Torstensson för att nämna några. Av dessa är det självklart alltid gott att få in en extra målvakt (Rasmus) men dom andra nyförvärven kommer att göra ett stort avtryck i serien det är jag säker på.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag tror att vi kommer få en mycket hård kamp av Proletären FF, Göteborgs SIF och Fässbergs IF. Sedan vet jag att det finns lag som är utanför den nämnda trion som vi kommer ha tuffa matcher mot. De nya lagen har jag inte så bra koll på så jag kan inte uttala mig så mycket om dom.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag skulle vilja lyfta fram hela division 4A som jag tror kommer bli en sjukt rolig serie att följa i år med många bra lag. Där hoppas jag självklart att Kozara tar hem seriesegern men det kommer bli tufft! Kozaras Kenan G kan man alltid lyfta upp då han är en riktigt fin fotbollsspelare.

AMBIK, min gamla klubb, som är resultatet av en sammanslagning hoppas och tror jag mycket på. Dom har fått in Franky Boakye som huvudtränare och det tror jag kommer bli riktigt bra.

I vår serie får nog alla se upp med Nofal Yousif som spottade in mål förra året om han är kvar i klubben det vill säga.

__________________________________________________________

 

Vi går vidare med Hultberg:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan är rätt bra. Vi har tränat på bra, och spelat fler försäsongsmatcher än tidigare. Har lagt in en bit fys på samtliga träningar vilket gett utslag på matcherna. Vi är med och orkar mer. Nu i ny serie så har vi ju många nya lag och bekantskaper att se fram emot, och har en av de tuffaste matcherna direkt i Proletären.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

När spelet funkar så är det riktigt bra. Problemet är att vi ofta hamnar i dippar under matcherna och tappar fokus på vårt. Slår bort mycket enkelt. Kan vi eliminera det till serien kommer vi nog kunna vara med och fajtas i mitten. Sen behöver vi också att någon kliver fram och gör de där 10+ målen som garanterar många poäng över en säsong.
Sen var vi uppe i Floda i söndags och spelade mot Tollered. Första gången det stod två bröder Hultberg på samma plan. Var riktigt skoj, förmodligen publikrekord också. Dock gjorde vi några enkla misstag och förlorade till slut med 2-4 efter att ha lett med 1-2 en bit in i andra. Men en rolig upplevelse på det personliga planet.

Hur är den egna formen?

Egna formen är okej. Hade en plan att spela ytterback i år, och då behöver det löpas, så har tränat ganska hårt. Men pga lite bortfall här och där har jag även fått vikariera på mittback och mot Real Maskin förra även på topp, då det blev två baljor i den 3-0-vinsten. Så kanske blir en anfallsposition i år nu när målen ramlat in.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Inte så många tapp, utan några av det äldre gardet som inte varit nere än. De kommer när det blir varmt. Men har fått in många bra duktiga nya, på flera olika positioner. Men saknar fortfarande den där typiske strikern.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Helt ny serie för vår del, ska bli roligt. Vet ju av bekantskaper att Heden, Studenterna och Proletären är starka, vilket även ni i er podd verkar flagga för. Men tror på en väldigt jämn serie med kanske några få topplag men plats 4-12 är nog ganska öppet och kommer förmodligen handla mycket om dagsform och vilka gubbar som är tillgängliga den aktuella veckan. Vi hamnar förhoppningsvis högre än plats 8.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Kommer ju att följa 6C, då vi spelat där ett par år tidigare. Är väl inte något lag ner från 5an utan blir nog en fajt mellan Sandarna, Önnered och Hönö. Sandarna imponerade på mig stort förra året och vinner inte de serien är det nog en skräll. Sen är det nog ganska tajt i undre delen av tabellen.
Sen är det väl som alltid att jag mer följer personer än lag. Och mer er hjälp är det lätt att få en god översikt.

Och tack för chansen att snacka lite!

 

Bloggen tackar Toni och Anders och önskar dem lycka till i årets 6B!

 

/Rasta